Taller de gospel i d’harmònica en el 17è Blues a Roses

La 17a edició del Festival Blues a Roses, que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de juliol manté la vessant pedagògica amb dos tallers: un de gospel, amb Jean Paul Wabotaï i que oferirà un concert final la nit de dissabte 18, i un d’harmònica, amb Joan Pau Comellas i Sebastien Charlier, amb concert final el divendres 17.
Cartell Blues 2009

Cartell Blues 2009

13/07/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Dirigit per Joan Pau Cumellas i Sebastien Charlier, el 5è Taller Internacional d’Harmònica se celebra, en el marc del festival, entre el dilluns 13 i el divendres 17 de juliol. Al llarg del taller s’abordaran els principals estils d’harmònica (blues, countrym rock i jazz) amb les tècniques associades, la teoria musical, les posicions, les tonalitats, els acords i les tècniques modernes (overblowing). Alumnes i professors oferiran un concert final divendres 17, a l’escenari Riera Ginjolers, a les 19.30 h.

 

Joan Pau Cumellas és un dels harmonicistes més respectats de Catalunya i professor d’harmònica a Barcelona. Sebastien Charlier és un dels harmonicistes més innovadors de França i mestre incontestable en el desenvolupament de tècniques avantguardistes com l’overblowing.

 

El Taller de Gospel estarà dirigit per Jean Paul Wabotaï, un reconegut cantant, compositor i intèrpret que aplica al seu art a disciplines molt diverses (poesia, percussió, ball, coreografia, pedagogia, teràpia musical, pintura…). L’objectiu del taller és portar cada participant a expressar-se el millor possible mitjançant el cant. Hi ha lloc per a tothom, des de cantants experimentats fins els més novells.

 

En el marc del taller es treballaran els Cants Negro Spirituals i la filosofia del gospel, Cançons en Cercle i Cançons Circulars, amb estil didgeridoo inspirant i espirant sense parar amb veus Lead Solistes, i les percussions corporals, cantant i ballant alhora. El taller tindrà lloc des del dijous 16 al dissabte 18, de 5 de la tarda a 8 del vespre, i la nit del dissabte 18 alumnes i professor oferiran un concert final a El Club (Teatre Municipal).

La 17a edició del festival Blues a Roses tindrà les actuacions destacades de Sherman Robertson & Blues Move, divendres 17 a les 23.30 h; Emma Lamadji Gospel Healing, dijous també a 23.30 h; Gangbé Brass Band, dijous a la 1.15 de la nit; Pi de la Serra, dissabte a les 23.30 h; i Icària Gospel Healing, el mateix dissabte a la 1.15 de la nit.

Roses, 13 de juliol de 2009

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document