Treballar versus justificar

09/05/2008 00:00 -    

El Sr. Carles Pàramo ha tornat a insistir en la defensa de la seva gestió com alcalde en el tema de la Zodiac i ha presentat un argumentari basat en el què havien cobrat els treballadors durant aquests anys i el benefici, en termes econòmics, que havia representat pels treballadors i treballadores pel nostre municipi. De moment el balanç és que Zodiac marxa de Roses deixant 119 persones més sense feina i la planta de filetejat ha estat salvada pel nou govern.

L’exalcalde està immers en una dinàmica d’autojustificació continuada de la seva gestió com a primer mandatari municipal. És la seva decisió; una decisió que el porta a un revival del passat que ha estat el què ha estat i del què tots plegats ens hem de quedar amb allò que hi ha hagut de positiu i procurar no repetir els errors.

El "cas Zodiac" va ser pels socialistes, a l’oposició en aquella època, un motiu d’esperança i preocupació alhora: esperança pel que representava de positiu la implantació d’una indústria a Roses i de preocupació per la forma que tenia de gestionar aquests tipus de situacions el Sr. Alcalde del moment Recordar que el PSC va guanyar un contenciós administratiu que deia que Páramo havia obrat malament alhora d’atorgar els terrenys a l’empresa primer, alhora d’instal·lar-s’hi i després alhora de regalar-los els terrenys.

Vam fer, el PSC, el paper d’una oposició responsable: demanar informació, dir el què creiem que havíem de dir i donar suport institucional. Suport a l’inici i també en la primera crisi que va deixar 100 treballadors i treballadores fora –vull recordar que jo personalment em vaig posar a disposició del govern de Roses, del seu alcalde, Sr. Pàramo, cosa que ell no ha fet mai ni ara en aquest cas-. Alhora de donar un cop de mà a les persones acomiadades el govern de Roses va desaparèixer i no va fer res.

La dinàmica opositora que ha instal.lat el Sr. Pàramo a l’Ajuntament i que arrossega al grup de CiU ens dificulta massa sovint trobar punts d’acord ja que ell mira continuament enrere i nosaltres mirem cap el futur del nostre municipi i així és difícil coincidir i és una llàstima.

Estem en un moment d’una certa recessió econòmica i hem de ser capaços d’articular projectes sòlids i de futur; hem de treballar per facilitar la presència d’empreses que treballin en el camp de la innovació tecnològica a més de les de tall més tradicionals. Aquesta filosofia ha de contribuir a la creació de llocs de treball dignes i no només des del punt de vista econòmic sinó també des del punt de vista de la seguretat i la salubritat en el treball. Cal fer una planificació global amb projectes i accions concretes segons uns objectius marcats en un projecte de polítiques actives d’ocupació i de promoció econòmica. Cal Planificar i no estar a la que salta. Cal preveure a llarg plaç i no només per a passar una legislatura.

No sóc ningú per donar-li consells al Sr. Pàramo però li recomanaria que fes un esforç per aplicar la màxima que s’aplica d’una manera generalitzada en el món de pensament obert avui en dia: pensar globalment per actuar localment. Pel que veig ell pensa localment i actua només localment; per això li està passant el que li està passant i per això també fa les manifestacions que fa, estric pensant en el tema de l’aigua, i rep els correctius que rep a nivell d’opinió pública.

Hem treballat amb seny i sentit comú durant la darrera crisi de la Zodiac; hem estat al costat dels treballadors I treballadores I les nostres exigències a l’empresa han estat les màximes possibles. Insistirem en la recol·locació dels llocs de treball perduts i treballem per augmentar d’una manera sostenible i sòlida des del punt de vista empresarial l’oferta laboral i econòmica a Roses.

Pensem en el futur i cerquem el consens municipal i ciutadà per reeixir. Crec que aquesta ha de ser la nostra preocupació.

 

Magda Casamitjana i Aguilà
Alcaldessa de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document