Tres embarcacions del Port de Roses, guardonades amb la Bandera Blava

L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, i el gerent del Port Esportiu, Guerau Carrión, han lliurat als patrons de les embarcacions “DZUL HAA”, “MERCEDES IV” i “ELS BRANCS”, totes elles amb base al Port Esportiu de Roses, els guardons Bandera Blava i "Sóc Sostenible" en reconeixement al seu bon comportament mediambiental.
Guardonats

Guardonats

20/03/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Campanya "Sóc Sostenible" ha estat impulsada pel Port Esportiu de Roses amb la intenció de potenciar unes bones pràctiques ambientals per part dels seus usuaris. Els objectius a complir van des de la utilització de les bombes d'aspiració del port, fins a la correcta separació dels residus especials (pintures, olis, bateries,...) i no especials (paper-cartró, envasos, vidre i rebuig) i el seu dipòsit a les instal·lacions del port, passant per un estalvi d'aigua i d'electricitat.

Durant la navegació, les embarcacions adherides a la campanya també es comprometen a no abocar deixalles ni aigües grises o de sentines al mar, respectar les normes de navegació i fondejar en els llocs permesos sense causar perjudicis a la biodiversitat marina.

Per la seva banda, la Fundació Europea d'Educació Ambiental (FEE) i l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) han concedit a tres embarcacions amb base al Port Esportiu de Roses (Dzul Haa, Mercedes IV i Els Brancs), el distintiu Bandera Blava pel seu bon comportament ambiental i les bones pràctiques en matèria de sostenibilitat, estalvi de recursos i respecte pel medi marí.

Port de Roses, certificat mediambientalment amb els Certificats ISO 14001 i EMAS, encoratja a tots els usuaris interessats en participar en aquesta campanya a contactar amb les oficines del port, per tal d’ésser informats dels requisits i objectius a complir i incorporar-se a la llista de candidats.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document