Un 80,5% dels marxants del mercat ambulant de Roses han assolit el distintiu “Jo reciclo”

L’Ajuntament de Roses ha lliurat un total de 161 distintius a les parades dels mercats ambulants de diumenges (roba i fruita i verdura) que han assolit els objectius marcats per la campanya d’educació ambiental realitzada durant els passats mesos. L’objectiu és sensibilitzar els marxants sobre la importància d’una correcta segregació dels residus i, alhora, contribuir a la reducció de la brutícia que es genera en els carrers i places que envolten aquests mercats.
Jo reciclo

Jo reciclo

14/08/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les principals fraccions que s’originen en el mercat setmanal són rebuig, plàstic, paper i cartró, motiu pel qual el consistori rosinc ha instal·lat contenidors aptes per al seu reciclatge. També s’ha traslladat cada diumenge fins a la zona de mercat un camió-premsador per a la recollida de cartró.

Un cop informats de l’existència d’aquests dispositius i del seu correcte ús, els marxants han rebut la visita d’un equip d’educadors ambientals que han atès les seves consultes i han realitzat un seguiment del comportament i evolució de cada parada en temàtica de segregació de residus, així com en la neteja de cada parcel·la. Un cop verificada la correcta aplicació de les pautes marcades, els educadors lliuraven als marxants que assolien els objectius un distintiu amb el lema "Jo Reciclo".

En total, de les 181 parades que integren el mercat de la roba, 147 han obtingut el distintiu acreditatiu, mentre que, en el cas del mercat de la fruita i verdura, l’han aconseguit 15 parades de les 19 existents. Aquesta participació ha fet possible que cada dia de mercat s’hagin recollit més de 500 kg de paper cartró.

Una altra actuació duta a terme pel consistori rosinc dins el marc d’aquesta campanya de minimització de residus, ha estat el repartiment d’un total de 5.000 bosses tèxtils entre els consumidors, per tal de conscienciar-los en l’ús d’aquestes bosses reutilitzables com a alternativa a les de plàstic.  

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document