Un alumne rosinc rep la distinció del pin de plata a les proves de matemàtiques Cangur 2010

L’alumne de segon curs de batxillerat de l’institut Cap Norfeu de Roses, Ramon Zuloaga Geli, va rebre el passat 18 de maig la distinció del pin de plata a les proves de matemàtiques Cangur 2010 convocades per la Societat Catalana de Matemàtiques. El lliurament de les distincions va tenir lloc a la Sala de Congressos del Campus la Salle de la Universitat Ramon Llull i va comptar amb la presència del conseller d’Educació, de la rectora de la Universitat Llull i del president de la Societat Catalana de Matemàtiques.
PRemcan

PRemcan

24/05/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El certamen, que enguany celebra la XV edició, té per objectiu estimular i motivar entre els més joves l’aprenentatge de les matemàtiques, a través d’un plantejament de 30 problemes de dificultat creixent i de resposta tancada, dividits en quatre nivells que apleguen els participants des de 3r ESO fins a segon de batxillerat. En l’edició d’enguany han participat 20.447 alumnes de Catalunya, País Valencià i Andorra, de 632 centres educatius dels tres territoris.

Des de l’any 1998, la Societat Catalana de Matemàtiques atorga el pin de plata com a reconeixement a aquells alumnes que hi han tingut una participació globalment destacada. Enguany han rebut aquesta preuada distinció 4 alumnes, una de les quals ha recaigut sobre l’alumne rosinc Ramon Zuloaga en aconseguir la segona posició. El jove ja havia participat en les edicions 2007, 2008 i 2009 del certamen, assolint la cinquena, quinzena i novena posicions respectivament.

Enguany, en Ramon ha participat també en la fase catalana de l’Olimpíada de Física celebrada el passat mes de febrer, on va obtenir una medalla de plata que el va classificar per a la fase espanyola. Aquesta es va celebrar a Alacant del 8 a l’11 d’abril, on Ramon Zuloaga va obtenir la medalla de bronze, a només una dècima de la de plata. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document