Un dels premis periodístics de la Fundació Roca i Galès rep el nom del rosinc Benet Vigo

La Fundació Roca i Galès ha convocat l’edició 2011 dels premis periodístics que anualment dedica a articles sobre cooperativisme, mediambient i benestar social. En la modalitat de benestar social, el guardó porta per nom Premi Benet Vigo, en reconeixement a la trajectòria duta a terme pel rosinc Benet Vigo Trulls en el món del cooperativisme a Catalunya.
Benet Vigo

Benet Vigo

11/07/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Fundació Roca i Galès, creada l’any 1976, té per objectius la promoció i difusió del cooperativisme a Catalunya i el coneixement i defensa del patrimoni natural i del benestar social als Països Catalans. Entre les seves activitats, convoca anualment els premis periodístics Fundació Roca i Galès, entre els quals es troba el Premi Benet Vigo que enguany arriba a la seva quarta edició, i que reconeix aquells articles relacionats amb el benestar social.

El premi, dotat amb 650 €, valora aquells articles que aportin iniciatives i experiències que promoguin o contribueixin a la construcció d’una societat més equitativa, igualitària i pacífica. La Fundació Roca i Galès convoca dues altres modalitats: el 20è Premi Periodístic Jacint Dunyó, sobre teoria i història del cooperativisme, i el 15è Premi Albert Pérez-Bastardas, dedicat al patrimoni natural i l’educació ambiental.

Aquest premi representa un reconeixement a l’obra cooperativista que el rosinc Benet Vigo Trulls ha desenvolupat al llarg de la seva vida, ja sigui com a promotor de diferents iniciatives cooperativistes (Cooperativa La bodega, Centre Escolar Empordà, Residència August Pi-Sunyer, Protur), o com a difusor a través de la revista Cooperació Catalana dels valors del cooperativisme i de la justícia social.

L’Arxiu Municipal de Roses col·laborà en la recerca sobre la figura de Benet Vigo, que donà lloc a l’edició del llibre
Benet Vigo Trulls, d´Antoni Gavaldà (doctor en Història i professor de la Universitat Rovira i Virgili), publicada per la Fundació Roca i Galès l’any 2007. D’altra banda, Benet Vigo ha rebut també el reconeixement de la seva vila natal, concretament l’agost de 2006 amb el lliurament de la Dracma de Plata de Roses, màxima distinció que l’Ajuntament atorga a les persones o entitats que han destacat per les seves aportacions al municipi.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document