Un dipòsit de 350 m3 emmagatzemarà l’aigua de pluja per a usos urbans

L’Ajuntament ha aprovat el projecte per a la construcció d’un dipòsit de retenció i emmagatzematge d’aigües pluvials a la plaça de Sant Pere. El col·lector, amb una cabuda superior als 350 m3, facilitarà l’evacuació d’aigua que s’acumula en episodis de fortes pluges a l’Avinguda de Rhode i contribuirà a l’estalvi d’aigua potable en les tasques neteja i reg de jardineria d’espais públics que es realitzen a la població.
pl sant pere

pl sant pere

06/11/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La plaça de Sant Pere es troba en el punt de confluència de diversos carrers del casc antic de Roses, motiu pel qual actua com a punt de desguàs final de les aigües pluvials. La seva situació al costat de l’avinguda de Rhode, simètricament centrada entres les dues rieres principals del nucli de la població (riera Ginjolers i riera de la Cuana), fa que aquest punt resulti idoni per a la construcció d’una infraestructura de retenció d’aigües pluvials.

El col·lector que es construirà sota la plaça Sant Pere tindrà unes dimensions de 35 x 10 metres i tindrà una funció doble. D’una banda, permetrà l’emmagatzematge d’un important volum d’aigua per al seu posterior ús en les tasques de neteja i manteniment de la via pública i espais verds de la ciutat. D’altra banda, la incorporació d’una estació de bombeig impulsarà el cabal sobrant cap al mar, per tal de solucionar l’evacuació d’aigua a l’avinguda de Rhode i evitar així molèsties i danys en casos d’inundacions importants.

Aquest projecte es complementarà amb una altra instal·lació que reforçarà l’actual recollida d’aigües pluvials a la Gran Via Pau Casals, evitant que discorrin per l’entramat urbà del nucli de la població. L’aigua captada es conduirà cap a les dues rieres per a la seva evacuació.

Per fer front a la inversió que suposaran aquestes obres, pressupostades en un import total de 990.000 euros, l’Ajuntament ha presentat els dos projectes a la convocatòria 2009-2012 del Pla d’Inversions del Cicle de l’Aigua del Consorci de la Costa Brava. D’altra banda, la construcció del col·lector de la plaça Sant Pere ha estat també inclòs dins el Pla de Barris atorgat recentment a Roses per la Generalitat de Catalunya.

Aquestes actuacions passaran a sumar-se al paquet de mesures per a l’estalvi d’aigua impulsat des de l’Ajuntament de Roses, com ara la campanya de lliurament d’airejadors d’aixeta entre els veïns de la ciutat, el punt de captació d’aigua de mar per omplir piscines, la substitució de les dutxes de les platges per rentapeus, el sistema de raigs ultraviolats a la piscina municipal, la recuperació d’antics pous o l’ús d’aigua de terciari per a la neteja de clavegueram, etc, mesures que ja s’han traduït en una reducció del consum d’aigua d’una mitjana del 6,76 %.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document