Un molí de vent dotarà d’energia el nou equipament de Ca l’Anita

La construcció de l’edifici sociocultural de Ca l’Anita que s’està duent a terme a la plaça Sant Pere de Roses, arriba a la seva recta final. En el moment actual s’ultimen els darrers acabats de pintura i neteja i acaba de finalitzar també la instal·lació d’un molí ecòlic a la coberta de l’edifici que generarà electricitat destinada al consum del propi equipament.
Aerogenerador

Aerogenerador

10/06/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’estat de les obres del nou equipament de Ca l’Anita permet mostrar ja la fesonomia final del nou edifici, caracteritzat per les seves façanes perforades amb composicions geomètriques que copien el mosaic de l’immoble original, recordant així i retent homenatge a la seva anterior propietària, l’Anna Marés Godó, qui llegà l’edifici a favor del municipi.

La instal·lació d’un aerogenerador domèstic, intervindrà també a partir d’ara en aquest aspecte exterior. Aquesta setmana s’ha ultimat la col·locació d’aquest sistema eòlic que possibilitarà la generació de part de l’energia que l’edifici precissarà per al seu funcionament. El molí té unes dimensions de 2 metres de diàmetre, amb un màstil de 4,5 metres d’alçada i una potència d’1,75 kw i inclou la conexió elèctrica per a consum directe de l’edifici.Ja a l’interior de l’equipament, l’estat de les obres està molt avançat, i aquests dies s’ultimen les tasques de pintura i acabats. La principal característica és l’adaptabilitat i funcionalitat de l’edifici, ja que ha estat dotat
amb espais que s'uneixen, que es fan independents i que es transformen en funció de les necessitats de cada activitat i moment. L’edifici consta de planta baixa (amb el taulell d’informació i un espai polivalent) i quatre plantes alçades, on s’ubicaran l’aulari i espais necessaris per a les activitats formatives i socioculturals que s’hi desenvoluparan.

El projecte, amb un pressupost d’1,9 MEUR, ha estat subvencionat en la seva totalitat per la convocatòria 2010 del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document