Un nou projecte del Pla de Barris reurbanitza 2700 m2 del nucli de Roses

S’acaben d’iniciar al nucli de Roses les obres de reurbanització de l’àmbit comprés entre els carrers Nou, Puig Rom, riera Ginjolers i plaça Llevant, amb el qual prossegueix la modernització i millora del centre de la població impulsada pel Pla de Barris. Les obres donen continuïtat i uniformitat a les actuacions recentment desenvolupades a la plaça Llevant i a la placeta del carrer Nou.
28/02/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

D’aquesta manera, la millora urbana dels carrers del casc antic de Roses segueix la seva expansió de forma progressiva, que es preveu culminar l’any 2012 amb la finalització de totes les actuacions previstes pel Pla de Barris. Del total de 8,63 MEUR que preveu el Pla quadrianual (aportats a parts iguals entre Ajuntament i Generalitat), 479.000 es destinen ara al projecte d’urbanització que s’acaba d’iniciar.

En la present actuació s’han tingut en compte les característiques i amplades pròpies dels carrers on s’actuarà (Cuscunilles, Nou, Tradició, Sant Pere Alt, Travessera de Puig Rom i Peralada), on predominen les cases unifamiliars entre mitgeres i una baixa intensitat de trànsit, a excepció del carrer Nou que actua com a connexió entre la comercial plaça Llevant i la Riera.

Per aquest motiu, l’actuació opta per incidir en una pacificació del trànsit a la zona donant prioritat als vianants en aquells espais de poca circulació, gràcies a la pavimentació de carrers a un sol nivell que permetrà també eliminar barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

Entre les obres que s’hi realitzen, es troben la renovació de les xarxes d’aigua potable, clavegueram i pluvials; s’instal·larà la xarxa de telecomunicacions; se soterraran les línies aèries de baixa tensió i telefonia en els passos de carrer per eliminar l’impacte visual; i es renovarà l’enllumenat públic amb lluminàries de baix manteniment i consum. A més, es plantarà arbrat per dotar el barri de petits nuclis verds que millorin la qualitat de vida dels veïns, i s’instal·larà el mobiliari urbà i la senyalització necessaris.

Les obres de tot aquest àmbit, que té una superfície total de 2700 m2, es realitzaran en dues fases. La primera d’elles, que s’acaba d’iniciar, actuarà sobre els carrers Cuscunilles, Tradició, Travessera Puig Rom, Sant Pere Alt i un tram del carrer Peralada, i duraran fins a l’estiu. Després de l’aturada d’obres estival, els treballs finalitzaran amb la reurbanització del carrer Nou.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document