Un nou sistema de recollida d’aigües pluvials solucionarà el drenatge en el casc antic de Roses

L’Ajuntament acaba d’adjudicar les obres del projecte de recollida d’aigües pluvials a la Gran Via Pau Casals, que té per objectiu millorar l’evacuació de l’aigua cap a les rieres Ginjolers i de la Quana i evitar que discorrin per l’entramat urbà com venia succeint fins ara en episodis de fortes pluges. L’actuació, que tindrà un cost de 86.000 euros, compta amb una subvenció del Consorci de la Costa Brava.
24/11/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb la propera realització d’aquestes obres quedarà resolta la problemàtica de drenatge d’aigua que pateix el casc urbà de Roses en episodis de fortes pluges, ja que l’actual instal·lació de la Gran Via no és capaç de recollir la totalitat d’aigua provinent de les zones altes del municipi, com ara les urbanitzacions d'Els Grecs, La Muntanyeta o la carretera de Montjoi. Aquest fet provoca en cas de fortes pluges que l’aigua superficial creui la Gran Via i dreni cap a l’interior del casc urbà, on s’han donat en els darrers anys casos d’inundacions i afeccions a habitatges i establiments particulars.

 

Les obres que s’iniciaran properament consistiran en la construcció d’una nova recollida d’aigües pluvials a la Gran Via rosinca, entre la Riera Ginjolers i la Riera de la Cuana, que augmentarà la captació d’aigües superficials existent actualment. L’actuació es completarà amb la instal·lació de nous col·lectors que connectaran amb la xarxa de drenatge existent, per portar les aigües cap a les dues rieres.

 

El projecte compta amb un pressupost de 861.00 €, 50.000 dels quals estan subvencionats per la convocatòria 2009-2012 del Pla d’Inversions del Cicle de l’Aigua del Consorci de la Costa Brava.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document