Una petxina acústica desmuntable farà possible convertir el Teatre Municipal de Roses en una sala de concerts

Amb l’adquisició de la petxina acústica, l’equipament escènic del Teatre Municipal de Roses (TMR) ha quedat pràcticament llest i podrà fer la funció pròpiament dita de teatre-auditori amb totes les garanties de qualitat. Es tracta d’un equipament que permetrà utilitzar la sala del teatre com a sala de concerts.
La petxina acústica del TMR

La petxina acústica del TMR

10/04/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
La petxina acústica és desmuntable i està composada per nou panells perimetrals i us sostre dividit en tres parts que defineixen una caixa de dotze metres d’amplada, vuit de fons i sis d’alt. Tan els panells com el sostre estan construïts amb planxes d’escuma de polietilé forrades d’alumini i, un cop col.locades, la seva superfície és ondulant. Tan la forma com la composició de materials van ser provats en el laboratori d’acústica de la Universitat Politècnica de Catalunya amb uns resultats excel·lents. L’enginyer industrial Juanjo Esteve és l’autor del disseny definitiu i el responsable de la seva construcció, que s’ha dut a terme als tallers Carroceries Esteve de Viladecavalls.
La funció d’una petxina acústica és doble. Per una banda projecta el so a la sala, evitant les pèrdues que es produeixen per la caixa escènica i els rebots no desitjats, en les millors condicions acústiques. Per l’altra, permet que els músics i cantants es puguin “sentir” en totes les tonalitats en la seva execució, cosa que facilita l’avaluació de les interpretacions que s’estan realitzant. A diferència de les petxines tradicionals, totes bàsicament de fusta, la del teatre de Roses és molt més lleugera, gràcies als materials emprats. Tot i tenir una alta rigidesa, el seu pes és molt més baix, cosa que fa molt més fàcil el seu maneig a l’hora de muntar-la i desmuntar-la, i de poder-la emmagatzemar en les millors condicions en el mínim temps possible.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document