Unes obres al carrer Pep Ventura posen al descobert un conjunt de tombes

Una primera valoració de l’equip d’arqueòlegs apunta que les sepultures podrien datar de l’època tardo-romana.
tombes

tombes

tomba

tomba

àmfora

àmfora

20/02/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les obres de construcció d’un edifici d’habitatges en el solar situat entre el carrer Pep Ventura i l’Av. Tarragona de Roses, han deixat al descobert un conjunt de tombes i un abocador ceràmic. Una primera valoració de l’equip d’arqueòlegs que treballa en el lloc de la troballa, apunta que les sepultures podrien datar de l’època tardo-romana.

Aquesta petita necròpolis es va posar al descobert fa uns dies, durant les excavacions realitzades en aquest solar del carrer Pep Ventura amb motiu de la propera construcció d’un edifici que tindrà un aparcament subterrani. De fet, ara fa un parell d’anys, ja es van localitzar en un solar immediat pel costat nord, un cementiri romà i nombroses peces ceràmiques.

Tot i que l’excavació dels arqueòlegs no ha finalitzat encara, tot apunta a que el conjunt arribarà a comptabilitzar una vintena de tombes, les quals es concentren en el terç sud del solar. Pel que fa a l’abocador ceràmic, sembla ser que aquest formaria part del mateix que es va localitzar ara fa uns anys en el solar adjacent, datat del segle II d.C.

La directora de l’excavació, l’arqueòloga Anna Maria Puig, ha remarcat que encara és d’hora per poder precisar amb exactitud l’origen d’aquesta necròpolis, tot i que una primera aproximació fa pensar en el període tardo-romà. En aquests moments, s’estan fent els primers treballs de delimitació, neteja i acotament de les tombes, i no serà fins d’aquí a uns quinze dies, quan s’hagin obert les làpides i analitzat les troballes, que es podran datar amb major precisió les restes.

Habitualment, l’Ajuntament de Roses encarrega de forma preceptiva la revisió i el seguiment de les excavacions i moviments de terres per part d’un arqueòleg, en aquells solars on se sospita que hi poden haver amagades restes antigues. Aquest ha estat el cas de les obres realitzades al carrer Pep Ventura, fet que ha possibilitat la detecció d’aquest nou cementiri.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document