Vell estiu, nous reptes

16/09/2007 00:00 -    

L’estiu està a les acaballes; hem tingut concerts musicals de molt nivell, turistes, menys sol que altres estius i millors comunicacions que l’any passat. És l’hora de fer valoracions tranquil·les i rigoroses que ens han de permetre superar-nos en el futur immediat, o sigui, l’any vinent.

Acabem de fer la Fira del Vi i estem en plena verema. Com ha canviat la comarca pel que fa a la qualitat dels vins! És per sentir-se orgullós.

No fa molts anys els nostres vins podien tenir la qualitat del voluntarisme i de la professionalitat dels vinyaters però els quedava molt camí a córrer i, ara, aquest camí s’està fent i amb garanties. Tenim vins molt bons i uns professionals preparat i entusiastes que són la garantia de què continuarem avançant en qualitat, nom i mercat.

L’alt Empordà, a més de ser el palau del vent és una comarca amb molta personalitat: mar i muntanya, terrenys fèrtils i aspres, frontera amb França, pas obligat d’entrada i sortida, gent treballadora que combina la prudència amb la rauxa, espais naturals magnífics, molta història, un bon present i un magnífic futur que, això sí, ens l’haurem de guanyar entre tots.

Una comarca com la nostra que té poc més de cent mil habitants té seixanta-vuit municipis. Això vol dir que el sentiment localista està molt arrelat. Aquest sentiment l’hem de cuidar i compaginar-lo amb estratègies conjuntes que ens aportin un valor afegit, econòmic i social i per aconseguir-ho ens haurem d’esforçar en posar la mirada una mica més enllà del nostre municipi que, per descomptat, continuarà essent els principal objecte del nostre treball i de la nostra dedicació.

Estic parlant d’anar cap a la complementarietat raonable i raonada. Complementarietat en els serveis, en les propostes culturals, de lleure i d’oci tot cercant l’excel·lència que, si sumem esforços, serà més fàcil d’aconseguir.

Catalunya és un País plural, obert, profundament democràtic i amb una societat civil potent. Les institucions funcionen i, a casa nostra, tenim un Consell Comarcal que té un paper important a jugar; paper que està en condicions de portar a terme perquè té un govern fort i capaç.

Serà qüestió de pensar-hi, de fer propostes, d’escoltar i de tirar endavant estratègies pràctiques i eficaces. Hem d’avançar perquè tot el que no sigui avançar és anar cap enrera perquè l’entorn, econòmic, social i polític no et possibilita quedar-te estàtic i mantenir les mateixes condicions sempre.

Magda Casamitjana i Aguilà
Alcaldessa de Roses

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document