Zero Cinc guanya el concurs del nou equipament cultural de Roses amb un edifici obert a la ciutat

Dimarts 30 de novembre, la sala d’actes de l’Ajuntament de Roses ha acollit l’acte de veredicte del concurs de projectes del nou equipament cultural de la Riera Ginjolers. El primer premi, dotat amb 10.000 euros, ha recaigut sobre la proposta de l’estudi d’arquitectura Zero Cinc AM Arquitectura, que també s’encarregarà de la redacció del projecte i de la direcció de les obres de construcció del nou edifici. L’edifici disposarà d’una superfície total construïda de 2.400 m2 destinats a usos culturals i associatius, i comptarà amb un pressupost de 3 MEUR.
Façana nou equipament cultural Riera

Façana nou equipament cultural Riera

30/11/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El jurat del concurs ha valorat molt positivament la qualitat i solucions aportades per l’edifici proposat per l’equip de Zero Cinc, del qual ha destacat la valenta volumetria projectada, la magnífica relació que el futur edifici mantindrà amb els carrers exteriors, aconseguint que ambdós elements s’arribin a difuminar, i l’atractiva formulació de façanes, que singularitzarà la vocació d’equipament del nou edifici. 


El nou centre cultural de la Riera Ginjolers s’inclou dins de les actuacions que es desenvoluparan a Roses fins al proper 2012, en el marc del Pla de Barris atorgat per la Generalitat al municipi. La seva posada en marxa obeeix a la voluntat del consistori per donar resposta a les necessitats marcades pel Pla d’equipaments culturals i d’ús ciutadà de Roses, estudi encarregat per l’Ajuntament l’any 2008, on es diagnosticaven les mancances d’espais del municipi per al desenvolupament de les activitats de les entitats, per a la cultura de proximitat (exposicions, tallers,...), i per a la realització d’activitats de mig format (concerts, conferències, xerrades, trobades,...).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document