L’Ajuntament de Roses repara prop de 3.000 desperfectes detectats a la via pública durant 2014

El programa de Gestió d’Incidències i Encàrrecs (GIE) impulsat per l’Ajuntament de Roses per detectar i solucionar els desperfectes i reparacions necessàries a l’espai públic del municipi, ha resolt 2.823 de les 2.917 actuacions sol·licitades (tant pels veïns del municipi com pels propis serveis municipals) al llarg del passat 2014. La majoria d’elles fan referència a aspectes relacionats a neteja viària, desperfectes en el mobiliari urbà, residus i abocaments, pavimentació, incidències d'enllumenat i equipaments municipals.
10/02/2015 13:11 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El GIE és un programa informàtic impulsat pel consistori rosinc, que permet conèixer en temps real quines són les incidències detectades a la via pública, on es localitzen, si s’han resolt o no, quin servei ha realitzat els treballs i de quina forma s’ha actuat en cada cas. Alhora, permet deixar constància documentada de cadascuna de les actuacions, amb imatges i textos, per tal de poder millorar actuacions futures.

 

La major part d’aquestes incidències són detectades pel propi ajuntament a través de la seva organització, anticipant-se així en molts casos als avisos dels veïns del municipi. Pel que fa a la seva resolució, durant 2014, s'ha superat el 96% d'incidències resoltes (exactament un 96,08%), solucionant-se un total de 2.823 actuacions de les 2.917 presentades, restant pendents per a 2015 un total de 94 (3,92%).

 

El GIE es gestiona des de l’Àrea de Serveis Territorials de l’Ajuntament, servei encarregat de la coordinació i direcció de les empreses operadores de serveis sobre l’espai, la via pública i els equipaments de Roses. Amb aquest programa de gestió, el consistori ha aconseguit reduccions significatives tant en la detecció de desperfectes i incidències en els carrers, places i equipaments del municipi, com en el temps de resposta i en la resolució dels mateixos.

 

El sistema es va posar en funcionament davant la magnitud territorial dels vials i espais públics de Roses, amb 177 km de carrers que representen prop de 5.000.000 de m2 d’espai urbà, i la gran infraestructura de xarxes de serveis que el consistori ha de gestionar.

 

Les dades obtingudes indiquen el bon funcionament dels diferents serveis, millorant-se inclús l'índex de resolució respecte a l'any 2013, en què va ser del 95,16% dels casos, mentre que enguany ha estat del 96,08%, és a dir, gairebé un punt percentual per sobre.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document