L’Ajuntament sanciona els abandonaments de residus a la via i espais públics

Abocar o abandonar residus a la via pública a Roses és una infracció sancionable amb multes d’entre 300 i 3.000€. Els serveis municipals del consistori persegueixen i sancionen aquests comportaments incívics, com en el cas produït la setmana passada en què un veí abocà restes vegetals a la urbanització Mas Fumats. Paral·lelament, el consistori preveu reforçar les accions i mesures dirigides a eradicar aquesta problemàtica, que atempta contra la salubritat, qualitat ambiental i imatge de la població.
12/02/2020 12:18 -    

L’Ordenança de Residus i Neteja Urbana de Roses regula, entre d’altres aspectes, la gestió de tota tipologia de residus, incloent restes vegetals, residus industrials, terres i runes, voluminosos i residus especials (electrodomèstics, pneumàtics, olis vegetals i minerals, etc), establint els sistemes i punts de recollida per a cada tipologia de materials, així com la prohibició expressa del seu abocament o abandonament a la via pública, zones verdes, camins i parcs naturals.

 

En conseqüència, l’Ajuntament de Roses sanciona les conductes incíviques que es produeixen dins el terme municipal en aquesta matèria, oscil·lant aquestes entre els 300 i el 3.000€ d’acord a la gravetat de l’acció. La darrera d’aquestes sancions es va imposar el passat dijous, en detectar el responsable d’un abocament de restes vegetals a un carrer del Mas Fumats.

 

Per tal de fer front a comportaments d’aquesta tipologia que es produeixen de manera sistemàtica al municipi, el consistori preveu impulsar properament diferents accions o campanyes dirigides a la conscienciació i eradicació d’aquesta problemàtica a la població.

 

Cal recordar que voluminosos, residus electrònics, olis i pintures, runa, residus verds i residus especials, poden ser dipositats a la deixalleria municipal de Roses, o bé contactar amb Rosesnet per sol·licitar la recollida domiciliària gratuïta.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document