La campanya del Suquet de Peix de Roses 2015 combina pesca i gastronomia

La campanya 2015 del Suquet de Peix de Roses, compta enguany amb l'adhesió d'un total de 23 restaurants de la vila que oferiran als seus clients la possibilitat de degustar el plat per excel·lència de la cuina rosinca al llarg de tot l'any. Com a novetat, la present edició incorpora l'anomenat “Roses Passport”, gràcies al qual el públic que participi en la campanya podrà guanyar l'experiència de viure una jornada de pesca en una embarcació de la flota rosinca.
23/10/2015 12:05 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Roses Passport” és la novetat que incorpora enguany la campanya del Suquet de Peix de Roses. Es tracta d'un fulletó on, a més de presentar-se la informació sobre els diferents restaurants que aquest any ofereixen el suquet de peix a les seves cartes i menús, s'incorpora un apartat on els diferents establiments adherits marcaran un segell a cada client que demani suquet en el seu restaurant.

 

Tots aquells clients que acumulin un total de 4 segells, podran presentar el seu “passaport” a l'oficina de Turisme de Roses, per poder participar, a partir del mes de maig, en una de les jornades de pesca-turisme organitzades per Roses Vila Marinera. Aquest projecte, desenvolupat per la Confraria de Pescadors de Roses i l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus sota l'auspici de l’Ajuntament de Roses, té com a objectiu donar a conèixer el ric patrimoni rosinc relacionat amb la pesca, la navegació, el turisme i la seva gent.


Menjar suquet té premi: una jornada de pesca

 

L'Àrea de Turisme de Roses sortejarà entre tots els passaports recollits la possibilitat de viure una experiència única i compartir les vivències que envolten el món de pescadors, mariners i navegants, gràcies a la participació en una jornada de pesca a bord d'una de les barques de la flota pesquera de Roses.

 

L'activitat s'iniciarà a les 7 del matí, amb l'espectacular sortida en línia de totes les barques a la punta del port, i prosseguirà amb un recorregut que permetrà gaudir dels meravellosos paisatges del Cap de Creus i la impressionant sortida del sol enmig del mar. Una jornada que permetrà conèixer la realitat del dia a dia del pescador així com apreciar les anècdotes i costums de la vida marinera, viure l'experiència de la recollida del peix, esperant que amb una bona pesquera es puguin omplir les caixes de gambes, escamarlans, llenguados, raps, calamars, etc. La jornada finalitzarà amb la venda tradicional del peix fresc del dia a la Llotja de la Confraria de Roses

 

  23 restaurants adherits

 

La campanya del Suquet de Peix de Roses que impulsa l'Ajuntament de Roses en col·laboració amb establiments i restauradors de la població, ha passat a ser anual des de les darreres edicions. D'aquesta manera, es reconeix la qualitat gastronòmica dels establiments de restauració local, a més de permetre a rosincs i visitants degustar el plat per excel·lència de la cuina de la població en qualsevol moment de l’any.

 

Els restaurants adherits a la present edició, un total de 23, reuneixen una sèrie de requisits, com oferir suquet de peix de Roses de manera permanent a la seva carta especificant amb quin tipus de peix està elaborat, tenir a disposició dels clients vins i oli D.O. Empordà i obrir l’establiment al públic durant un període mínim de cinc mesos l’any. El darrer requisit és treballar amb peix fresc de Roses i especificar-ho d’aquesta manera a la carta, amb l’objectiu de garantir la qualitat dels plats i de la matèria primera amb la qual s’elaboren.

 

La recepta del Suquet de Peix, basada en una combinació de peix i patates, va néixer dels pescadors de la vila que la cuinaven a les cales, a les barques i a les llars de la població. Amb el pas del temps, aquesta recepta casolana s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes típicament mediterranis i avui dia es presenten diverses formes de cuinar el plat. La campanya del Suquet de Roses ofereix una magnífica oportunitat per conèixer aquestes varietats.

 

** Podeu consultar el llistat de restaurants adherits a la campanya d'enguany en el document adjunt.

PDF document icon triptic suquet_web.pdf — PDF document, 524 KB (537106 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document