La Càtedra Oceans posa a l’abast del públic general els coneixements sobre la relació entre mar i salut

El 28 i 29 de setembre, la Càtedra Oceans i Salut Humana i l’Institut de Medi Ambient (IMA), coorganitzen a Roses, seu de la càtedra, diferents activitats i tallers dirigits al públic general que donaran a conèixer la importància dels ecosistemes marins per a la salut de les persones. Una sortida en vaixell pel Parc Natural del Cap de Creus, la conferència sobre "Ment, salut i mar" i 5 tallers interactius sobre la relació entre mar i salut, formen la programació d’aquesta interessant jornada conduïda per experts de diferents àmbits.
31/08/2018 17:59 -    

El doctor Joan San, neurocientífic de la Universitat de Girona, serà l’encarregat d’obrir el programa dijous 28 de setembre, amb la conferència "Ment, salut i mar" que tindrà lloc al Teatre Municipal a les 18 h. Aquesta activitat, oberta a tot el públic, serà també l’acte de cloenda del curs IESSE 2018 Summer Course que experts i professionals de diferents disciplines impartiran durant tot el dia al Teatre, dirigit a professionals, investigadors i estudiants.

L’endemà, dissabte 29 de setembre, durant tot el matí, tindrà lloc una sortida amb catamarà pel Parc Natural del Cap de Creus, on s’explicaran al públic assistent les conclusions del curs del dia anterior, mentre que la directora del Parc Natural de Cap de Creus, Victòria Riera, parlarà de la protecció de l’ecosistema marí que duu a terme el Parc. Aquesta activitat, tot i ser gratuïta com tota la programació, és l’única que requereix inscripció prèvia, oberta a partir del dia 6 de setembre a través de la web de la Càtedra Oceans i Salut Humana (consulteu http://www.oceanshealth.udg.edu/ca/agenda.html)

La tarda del 29 de setembre, el Teatre Municipal de Roses, serà la seu del programa de cinc tallers interactius sobre "Mar i Salut" que oferirà les activitats "Medicines del mar" (medicines per combatre el càncer i altres malalties), "Els Omega 3 dels peixos i la qualitat de l’hàbitat", "Al·lèrgies del mar", "Mar, salut i benestar", i “Biotoxines marines”. Els tallers estaran conduïts per doctors i experts de diferents institucions. No cal inscripció prèvia.

Amb aquest programa d’activitats, la Càtedra Oceans i Salut Humana de la Universitat de Girona, avança en els objectius marcats amb la implantació de la càtedra a Roses el passat mes de maig: promoure la investigació i els estudis universitaris en un àmbit amb una forta vinculació amb el municipi de Roses, posant el coneixement a l’abast de la ciutadania i fent extensiva al conjunt de la societat la importància de la protecció dels ecosistemes marins, d’un consum de peix saludable, d’una pesca sostenible i d’unes activitats turístiques saludables i sostenibles per així preservar la salut i el benestar de les futures generacions.

 

Per la seva banda, el curs IESSE 2018 Summer Course titulat “Oceans i Salut Humana: explorant les relacions entre els ecosistemes marins i la salut i el benestar de les persones” (28 de setembre, Teatre Municipal), està destinat a professionals de diferents àmbits (biologia marina, medicina, farmàcia, veterinària, biotecnologia, tècnics de medi ambient i de salut, gestors de reserves marines, etc) i nivells (estudiants universitaris, professors d’universitat i de secundària, investigadors, metges, etc).

 

Podeu consultar el programa del curs i la jornada en el document adjunt:

PDF document icon Programa Curs i Jornada 28 i 29 setembre.pdf — PDF document, 291 KB (298515 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document