La festa de cloenda dels cursos de català i del Voluntariat per la llengua a Roses homenatja el cant de taverna

Amb motiu de l’acte de cloenda dels cursos de català i de la darrera edició del programa Voluntariat per la llengua, l’Oficina de Català va realitzar el dijous passat un acte de reconeixement de la cultura tradicional catalana. Concretament, es va fer un homenatge al cant de taverna, un element de la cultura popular i tradicional catalana.
23/05/2016 11:20 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El duet Xalem, de l’Escala, va oferir una vetllada de cant de taverna en directe. Aquesta formació, que ha recuperat una forma de comunicació, de divertiment i d’entreteniment indispensable fa anys per als pescadors, tapers, ferroviaris, carreters, etc., va acostar els assistents als tradicionals sons mariners a través de diverses cançons de taverna, de temàtica diversa i en català, entre les quals hi havia “Barquejant”, “El meu secret”, “Barca xica”... El so d’aquestes cançons va introduir l’acte i va amenitzar-lo al llarg de tot el vespre.Elements de la cultura popular catalana i de la cultura culinària d’arreu del món es van fondres en aquest acte. Al compàs d’aquestes cançons, es va gaudir de la tradicional degustació de menjars del món, que va permetre tastar plats d’arreu elaborats pels mateixos alumnes i per les parelles lingüístiques.

 

Iniciatives d’aquest tipus, a més d’enriquir culturalment les persones que participen en l’acte, pretenen consolidar la idea que el català és, i ha de ser, la llengua d’acollida. Així mateix, també es vol incentivar que persones autòctones i persones nouvingudes comparteixin experiències a fi fomentar la integració i la cohesió social.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document