La Policia Local de Roses destrueix 2,5 tones de material comissat a venedors il·legals

Les 2,5 tones d’articles provinents de la venda il·legal que la Policia Local de Roses va requisar al llarg del passat estiu al municipi, són destruïdes aquest matí a les instal·lacions de Rosesnet amb l’ajut d’una premsa compactadora. El material, integrat majoritàriament per falsificacions de roba i complements, és fruit dels prop de 250 decomissos realitzats pels agents durant 2013, principalment en el passeig Marítim de la població.
La Policia Local de Roses destrueix 2,5 tones de material comissat a venedors il·legals

Material comissat campanya 2013

09/05/2014 09:28 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Policia Local de Roses va activar entre els mesos de maig i setembre de 2013 un servei específic de detecció i control de venda il·legal en el municipi, el qual va arribar a comptabilitzar un total de 244 intervencions, 13 de les quals consistents en dispositius extraordinaris (realitzats conjuntament amb Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil), que van donar com a resultat l'aixecament de 196 actes i el decomís de 2,5 tones d’articles. La majoria dels objectes interceptats corresponen a articles de roba i complements, com ara samarretes, polos, bosses de mà, carteres, cinturons, ulleres i rellotges.

 

Tot aquest material ha restat dipositat durant aquest temps en el magatzem habilitat per la policia a aquest efecte. Ara, amb la finalització dels procediments administratius preceptius i transcorreguts els terminis legalment establerts, es fa possible la destrucció definitiva d’aquests articles, la majoria dels quals són falsificacions de primeres marques.

 

Durant l’estiu, la Policia Local de Roses realitza diàriament actuacions de control contra la venda il·legal, dins el servei de patrullatge ordinari que realitza pel passeig Marítim. A part d’aquest dispositiu, des de fa uns anys, es realitzen diverses operacions planificades conjuntament amb efectius dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i la secció d’estrangeria del Cos Nacional de Policia.

 

Els venedors ambulants que operen a Roses actuen principalment en aquells espais que acullen una major afluència de públic, com són el passeig Marítim i les platges urbanes. En conseqüència, el servei de vigilància dut a terme per la Policia Local de la població té una especial incidència en aquests espais. D’altra banda, tot i que la vigilància es realitza de forma continuada al llarg de tot el dia, és durant la tarda i vespre quan s’activa el dispositiu de control específic que permet intensificar la vigilància i intervencions de dissuasió realitzades pels agents.


La voluntat de la regidoria de Seguretat Ciutadana de Roses és la de continuar treballant i aplicant mesures amb la implicació de la resta d’administracions i cossos policials per a l’eradicació d’aquestes pràctiques il·legals, ja que representen un greu problema de competència deslleial envers als comerciants locals i actuen en detriment de la qualitat ciutadana i turística de la població.

 

En aquest sentit, el regidor de l’Àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Roses, Àngel Tarrero, destaca la bona sintonia amb la resta d’administracions, amb les quals s’han mantingut reunions al llarg de l’hivern (delegat d’Interior de la Generalitat, subdelegat del Govern Espanyol, caps de la Regió Policial de Girona, Àrea Bàsica Policial de Roses, ...) per planificar les actuacions a desenvolupar en aquest àmbit.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document