L'accés a la platja dels Palangrers s'enjardinarà i en una segona fase s'ordenarà l'aparcament

- L'Ajuntament de Roses està tramitant la licitació de les obres de condicionament de l'àrea d'accés a la platja del Palangrers de Roses. - L'espai comptarà amb una zona enjardinada i incorporarà una rampa de connexió a la platja, facilitant així el pas a persones amb mobilitat reduïda. - Igualment, l'Ajuntament compta amb un segon projecte per pavimentar i enjardinar l'aparcament adjacent existent, dins la zona portuària, que es preveu desenvolupar durant el proper exercici una vegada obtinguda la corresponent concessió.
06/10/2015 11:45 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L'actuació preveu l'enderroc de la part inicial de l'espigó existent, amb el qual s'aconseguirà l'espai necessari per incorporar una rampa que donarà accés directe des de l'aparcament fins a la sorra de la platja. D'aquesta manera, es possibilitarà un fàcil accés tant a les persones amb mobilitat reduïda, com als vehicles del servei de neteja de platges.

 

L'ordenació i embelliment de la resta de l'espai s'aconseguirà mantenint l'arbrat actual i incorporant unes plataformes esglaonades, a mena de feixes, que ascendiran fins a la roca. La primera comptarà amb una àrea de descans amb una font, mentre que la resta s'enjardinaran amb la plantació de nous arbres i arbusts propis de la zona. El mur de formigó es revestirà amb un aplacat de pedra per donar uniformitat al conjunt.

 

La superfície total que comprèn l’àmbit d’aquesta actuació és de 258 m2, delimitats des de l’aparcament, el mur de la carretera del Far i la sorra de la platja. Per la seva banda, un projecte complementari permetrà també la pavimentació i ordenació de les places de l'aparcament adjacent, amb una superfície de 1.925 m2.

 

Amb aquesta projecte el consistori continua adequant paisatgísticament el front marítim rosinc i millorarà la imatge i accés d'un espai molt concorregut pel públic local, doncs aquesta platja de petites dimensions és en realitat una “cala” desvinculada de les aglomeracions urbanes.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document