L'Àrea de Promoció Econòmica de Roses proposa nous cursos de formació

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses organitza per als propers mesos una nova edició dels cursos de formació adreçats a aturats o a persones que volen formar-se i millorar les seves condicions laborals o el seu negoci. Enguany, la programació inclou un total de 10 cursos i tallers. D'acord a les necessitats detectades al municipi, l'Ajuntament actualitza periòdicament aquestes accions formatives que, com a novetat, incorporen en la present programació classes d'alemany i un curs d'ús d'internet. Les preinscripcions s'obren el 2 de febrer.
02/02/2015 12:25 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses ofereix cada any una variada oferta formativa ideada específicament per donar resposta a les necessitats de persones en situació d'atur o que volen millorar la seva formació laboral. La resposta és molt positiva en cada nova edició, tal i com reflecteix el total de 350 participants assolits amb les 14 accions formatives programades durant el passat any.

 

Enguany, el consistori amplia la seva oferta de cursos amb un programa formatiu destinat a diferents àmbits laborals. En l'apartat dels idiomes, s'ofereixen dos cursos de francès, dos d'anglès i un d'alemany, tots ells de nivell inicial i pensats per al desenvolupament de tasques d'atenció al públic en l'àmbit laboral (comerç, restauració, allotjament), i adaptats a alumnes sense coneixements previs. Tindran lloc entre els mesos de febrer i abril, en diferents franges horàries, i cadascun té una durada de 40 hores.

 

En el bloc corresponent a les noves tecnologies, l'Ajuntament continua oferint el curs d'alfabetització digital per a persones sense coneixements previs d'informàtica, on s'ofereix als participants una introducció a aquest entorn que inclou tractament de textos, eines multimèdia i navegació i comunicació a través d'internet. La formació tindrà una durada de 20 hores i es realitzarà el mesos de març (grup A) i abril (grup B).

 

Com a novetat, la nova programació inclou també un curs d'ús d'internet que, en un total de 5 sessions de 10 hores de durada total, s'adreça a aquelles persones que ja han fet un ús bàsic d'ordinadors, que coneixen l'ús del sistema Windows, però que volen aprofundir més entorn a les possibilitats i funcionalitats que ofereix el web. Tindrà lloc durant el mes d'abril.

 

Una altra formació que es torna a programar és el curs d'emprenedoria i creació d'empresa (10 hores de durada), el qual mostra a les persones amb una idea empresarial quins requisits i què s'ha de tenir en compte a l'hora d'obrir un negoci (com fer un pla d'empresa, estructura legal, pla econòmic financer, etc). Es desenvoluparà entre els mesos de març i abril. Per la seva banda, els tallers de recerca de feina, que comprenen una sessió destinada a l'assertivitat en la recerca de feina, una altra sobre tècniques a les xarxes socials i una darrera sobre imatge professional, tindran lloc del març al maig.

 

Els dies 20 i 22 d'abril arribarà el torn del curs d'higiene alimentària, dirigit a persones que estiguin treballant o vulguin treballar en empreses del sector de la restauració o comerç alimentari i el qual permet als participants l'obtenció del Certificat de manipulador d'aliments.

 

Per últim, l'Oficina de Català de Roses, ofereix els seus diferents cursos de català inicial, bàsic, elemental i intermedi.

 

El període per tramitar les preinscripcions necessàries per poder participar en les diferents formacions s'inicia el proper 2 de febrer, ja sigui presencialment al Servei d'Atenció al Ciutadà-SAC de l'Ajuntament, o bé via web, a través de http://eajuntament.roses.cat:8018, a excepció dels cursos de català, que mantenen les inscripcions obertes fins al 13 de febrer a l'Oficina de Català de Roses.

 

Per a més informació sobre horaris específics i preus podeu consultar el document adjunt

PDF document icon llibret formacio_web primavera 2015.pdf — PDF document, 596 KB (610576 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document