L'Arxiu Municipal de Roses celebra el seu 25è aniversari creant el projecte Locus Amoenus

El proper dissabte 16 d'abril, l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) celebrarà el 25è aniversari de la seva posada en marxa amb la inauguració d'un nou projecte cultural: Locus Amoenus. L'activitat, que l'AMR preveu desenvolupar periòdicament, consistirà en una recorregut obert al públic proposat i comentat per un convidat des d'una perspectiva personal. Una passejada pels records, pel patrimoni immaterial i per les experiències íntimes i subjectives de diferents persones, que dotaran d'ànima espais i paisatges rosincs.
11/04/2016 10:48 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Locus Amoenus (“lloc agradable” en la seva traducció al català), és un tòpic literari llatí nascut a la poesia de Teòcrit i Virgili que descriu el paisatge ideal, enmig de la natura, amb bon temps i bona companyia. El primer Locus Amoenus de Roses el protagonitzarà l'escriptor Àngel Burgas qui, a partir d'un itinerari que s'iniciarà a la Biblioteca de Roses i finalitzarà a la plaça de les Botxes, al passeig Marítim de la població, oferirà al públic que el vulgui acompanyar un itinerari comentat per les seves vivències i records a través de diferents espais de la vila.

 

Un cop arribats al Locus Amoenus de l'autor, plaça de les Botxes, Burgas explicarà les causes de la seva tria, els motius pels quals aquest indret ha esdevingut el seu lloc preferit i quina significació especial té per a ell.

 

L'objectiu del projecte no és un altre que crear patrimoni intangible a partir de l'experiència de convidats que posaran en valor el “seu” lloc immaterial. Per això, tot l'acte serà gravat en vídeo i editat, amb la finalitat de difondre'l a través de les seccions corresponents a Cultura i Arxiu Municipal del web municipal. Cada Locus Amoenus comptarà a més amb la seva corresponent entrada a la wiki local destinada al patrimoni rosinc, la Rosespèdia.

 

El Locus Amoenus guiat per Àngel Burgas tindrà lloc dissabte 16 d'abril, a les 11.30 h. L'activitat és gratuïta i no requereix inscripció prèvia. Els interessats a participar s'han de personar a l'hora indicada a la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses, punt de partida d'aquest recorregut vivencial.

 

Els enllaços creats a Rosespèdia amb motiu de la realització d'aquesta activitat són:

http://www.rosespedia.cat/index.php/Pla%C3%A7a_de_les_Botxes

http://www.rosespedia.cat/index.php/%C3%80ngel_Burgas_Tr%C3%A8mols

 

Àngel Burgas

Nascut a Figueres l'any 1965, Àngel Burgas passà els primers 18 anys de la seva vida entre la capital de l'Empordà i Roses, població que apareix sovint en els seus escrits (MAX, Les vacances d'un senyor de Malmö, Show, L'habitació d'en Lionel...)

La lectura, l'art i i el teatre són les seves passions, les quals va cultivar des de ben jovenet llegint, escrivint poemes i narracions, participant en exposicions de pintura i formant el seu grup de teatre, Tarima de Joc.

Estudià Belles Arts, disciplina que abandonà progressivament per concentrar-se i apostar per les lletres. Publicà per primer cop a Proa el recull de contes Show (1999). Àngel Burgas alterna la literatura per a adults i per a joves. Actualment pertany al consell de redacció de la revista Faristol i compagina l'escriptura amb l'ensenyament.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document