Patis oberts, també a la tardor

L'èxit de participació i els bons resultats obtinguts amb l'obertura de patis escolars que es realitzen a la primavera, ha motivat que l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses ampliï ara aquesta activitat també durant la propera tardor, amb l’objectiu que infants i joves puguin disposar d'un espai de trobada on poder jugar i practicar esport.
28/08/2013 09:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Durant la passada primavera, al llarg dels 9 dissabtes en què es dos patis escolars es van mantenir oberts, varen assistir-hi un total de 385 nens i joves. La majoria d'ells tenen edats compreses entre els 10 i els 20 anys, amb nacionalitats i procedències diverses, que acudeixen a aquests espais per poder jugar a bàsquet i futbol a les pistes esportives dels patis, arribant a organitzar entre ells lliguetes informals.

 

L'experiència demostra que obrir els patis possibilita als joves l’accés a l'espai d’ús públic durant el seu temps lliure, permetent als monitors corresponents portar a terme intervencions de tipus preventiu i educatiu que fomentin valors relacionats amb l’ús cívic de l’espai i les correctes relacions entre els participants i amb l’entorn. D'altra banda, s’optimitza l’ús del centre escolar, potenciant-ne la vessant social i educativa, en un espai segur i pròxim al jove.

 

Per tot això, i davant l'èxit de participació assolit durant la primavera, l'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses ha decidit tornar a obrir els patis durant aquesta tardor. Després de l'aturada estival, en què els joves opten per altres activitats a la platja i els esports que s'hi poden practicar, els patis de les escoles Els Grecs i Narcís Monturiol tornaran a obrir els dissabtes a partir del proper 7 de setembre, i fins al 30 de novembre.

 

Al setembre l’horari serà de 16 a 19h, mentre que a partir de l'octubre i fins al tancament, passarà a ser de 15 a 18 h. Pel que fa als dos espais determinats, el pati de l'escola Monturiol es reserva a infants i joves de 10 a 14 anys, mentre que el d'Els Grecs es destinarà a joves entre els 14 i els 20 anys.

 

Aquesta iniciativa arriba enguany a la seva tercera edició i prossegueix les activitats engegades per acord de la comunitat educativa de Roses la primavera dels anys 2011 i 2012, en el marc del Pla Educatiu d'Entorn, com a resposta a la necessitat d'espais públics on podert jugar a bàsquet i futbol detectada entre els joves del municipi.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document