Prendre partit, El Crèdit, Allegro, Mishima,... i fins a 17 espectacles, en la nova programació del TMR

El concert del grup Mishima, una de les formacions punteres de l'actual panorama musical català, obrirà la temporada 2015 del Teatre Municipal de Roses, on també destaquen les representacions de Al Galop, protagonitzada per Carme Elias; el musical dirigit per Paco Mir Allegro, herència directa de l'exitosa Operetta; Prendre Partit, amb les magistrals interpretacions de Josep Maria Pou i Andrés Herrera; i la comèdia de la temporada El Crèdit, amb Jordi Boixaderas i Jordi Bosch com a protagonistes absoluts.
16/01/2015 10:45 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La nova programació segueix apostant per una oferta variada pensada per a tots els públics, que portarà fins a Roses els principals èxits del panorama teatral català, propostes musicals, teatre familiar, un nou cicle de clàssica i, fins i tot, una nit d'havaneres de primer ordre amb motiu de la celebració del X aniversari de la Cantada d'havaneres Vila de Roses.

 

Pel que fa a la programació teatral, les propostes de la temporada són el Al Galop (22 de febrer), una brillant i corrosiva visió entorn a la vida de Diana Vreeland (editora de la revista Vogue) en format de mònòleg interpretat per Carme Elias. El 29 de març el públic del TMR podrà gaudir de la proposta musical Allegro, dirigida per Paco Mir, qui ens ofereix un viatge vertiginós de la mà de catorze cantants a capel·la que exploren i esborren les fronteres entre la música clàssica i l'humor visual.

 

L'11 d'abril arribarà el gran èxit Prendre Partit, dirigida i protagonitzada per Josep Maria Pou (juntament amb Andrés Herrera en la interpreació), que trasllada l'espectador al Berlín de 1946 i l'involucra com a part i testimoni d'un judici obert que enfronta dues actituds absolutament oposades davant la terrible realitat política del Tercer Reich.

 

La comèdia d'èxit El Crèdit, escrita per Jordi Galceran, dirigida per Sergi Belbel i protagonitzada per Jodi Boixaderas i Jordi Bosch, arribarà a Roses el 10 de maig. Una comèdia rodona, que pren ingredients fatalment actuals per oferir una divertida i crítica visió sobre el món bancari.

 

En l'apartat musical el tret de sortida el donarà el grup indie Mishima (31 de gener), que presentarà a Roses el seu darrer treball l'Ànsia que cura, un nou punt d'inflexió en la seva trajectòria musical. Un treball amb una dotzena de cançons que il·luminen de pop la clàssica intensitat d’una banda en plenitud artística. Els seguiran Miguel Talavera Power Trio el 6 de març, dins la programació que Viumúsika ofereix al hall del Teatre Municipal, que també comptarà amb les actuacions de Pep Poblet i Nito Figueras (3 d'abril), Empordà Gospel Choir (2 de maig) i Marina BBFace & The Beatroots (8 de maig).

 

El teatre infantil i familiar que l'entitat rosinca Optimist programa mensualment aportarà aquesta temporada els espectacles El Baró dels Arbres (1 de febrer), Colossal (1 de març), Jack i la Mongetera Màgica (5 d'abril) i El Sol amb la Lluna (3 de maig).

 

El cicle de música clàssica també tindrà continuïtat durant la nova temporada. En aquesta ocasió, comptarà amb els concerts del Cor de Cambra de la Diputació i l'Ensemble Meridien Orquestra (8 de febrer) i del Quintet Frontela (15 de març). Per últim, el dia 1 de maig, el Teatre

Municipal acollirà la celebració de la X Cantada d'Havaneres Vila de Roses, que amb motiu del seu desè aniversari ha programat una cantada d'excepció, de la mà dels grups Port Bo, Pescadors de l'Escala i Pescadors de Roses.

 

Pel que fa als preus dels espectacles, aquests es mantenen en les mateixes tarifes que durant 2014. El concert de Mishima i els espectacles Allegro, Prendre Partit i El Crèdit, tindran un cost de 20 €, mentre que les entrades de l'obra Al Galop, costaran 17 €. Com en anys anteriors, tots els espectacles organitzats directament per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses es mantenen gratuïts per als menors de 16 anys (acompanyats per un adult) i per a les parelles lingüístiques de Roses. Els jubilats, posseidors de Carnet Jove i els usuaris acreditats de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses, compten amb descomptes.

 

Pel que fa al preu dels espectacles infantils organitzats per Optimist, aquests es mantenen a 5 euros, a 8 € els concerts de Viumúsika, i a 12 els dos concerts de música clàssica. La X Cantada d'Havaneres serà d'entrada gratuïta.

 

6.000 espectadors durant 2014

 

El TMR encara una nova temporada avalat per l’èxit de taquilla assolit durant les passades programacions i la clara tendència a la fidelització experimentada per part del públic de Roses i del seu entorn. Amb un total de 17 espectacles, la nova programació es desenvoluparà entre el 31 de gener i el 10 de maig d'enguany, mantenint la fórmula d'oferir al públic rosinc i de la seva àrea d'influència, com a mínim, una proposta teatral d'èxit, un concert, una obra de teatre infantil i una audició de música clàssica mensuals.

 

Una fórmula que ha propiciat que durant l'any 2014, un total de 5.808 persones assistissin a algun dels espectacles integrants de la programació del TMR, sense comptar la resta de representacions i activitats desenvolupades pel món associatiu, escoles i entitats culturals del municipi, que arriben a aplegar també un nombre similar d'espectadors.

PDF document icon programa teatre_gener 2015.pdf — PDF document, 1.64 MB (1718563 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document