Presentació del llibre Els jocs retrobats en el marc del programa Parelles Lingüístiques de Roses, que enguany compte amb 54 participants

Una setantena de persones van assistir ahir al vespre (dijous 27 de novembre), a la presentació del llibre Els jocs retrobats, de Xavier Cortadellas i Judit Pujadó que va tenir lloc al Teatre Municipal de Roses. L'acte s'emmarca en la presentació de les parelles lingüístiques d’una nova edició del programa Voluntariat per la llengua a Roses.
28/11/2014 13:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L'acte es va iniciar de la mà del regidor de Cultura de Roses, Marc Danés, que va introduir els assistents en el programa Voluntariat per la llengua i va presentar els coordinadors del llibre, Xavier Cortadellas i Judit Pujadó. Tot seguit, Xavier Cortadellas va explicar en què consisteix Els jocs retrobats i va fer un tastet d’alguna de les 33 cròniques que conté. El llibre parla de prop de 200 jocs que, fins a mitjans del segle XX, es practicaven als carrers de Catalunya. Aquesta obra s’ha pogut elaborar gràcies a la tasca de vuit escriptors que han recorregut tot el territori per parlar amb persones grans que han recordat la seva infantesa plena d’entreteniments i de diversions que els omplien d’alegria.A continuació va tenir lloc la projecció d'un vídeo sobre el Voluntariat per la llengua com a presentació de les 27 parelles lingüístiques de l’edició d’enguany. A mida que cada parella lingüística s’anava constituint, se’ls feia el lliurament d’una carpeta amb informació diversa sobre el programa, entre la qual cal destacar les dades dels establiments col·laboradors que garanteixen que les parelles trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, així com les dades de les entitats col·laboradores que obren les activitats que organitzen habitualment a les parelles lingüístiques. D’altra banda, les parelles també poden participar en les activitats complementàries que s’organitzen des de l’Oficina de Català de Roses (conferències, visites guiades, sortides de coneixement de l’entorn, clubs de lectura...) i des de l’Ajuntament de la població.L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va cloure l'acte amb una valoració molt positiva del Voluntariat per la llengua i agraint la implicació de la població en aquest programa.Més de 550 parelles lingüístiques a Roses des del 2004Des que es va iniciar el programa Voluntariat per la llengua a Roses, l’any 2004, s’han constituït 559 parelles lingüístiques, cosa que demostra la implicació de la població rosinca en el programa i la seva vitalitat.Aquesta iniciativa, a més d’enriquir les persones que participen en el programa, pretén consolidar la idea que el català és, i ha de ser, llengua d’acollida, a més de fomentar la cohesió social.  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document