Propostes sobre lleure infantil i juvenil a Roses

L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Roses va organitzar el passat cap de setmana una trobada dirigida a professionals del lleure, amb la finalitat d'analitzar i debatre entorn als casals infantils i juvenils que el consistori organitza. L'objectiu marcat pel departament ha estat el de recollir opinions i propostes que li permetin continuar millorant i els seus casals, activitat que cada estiu compta amb un gran èxit de participació, arribant a aplegar al llarg dels mesos de juliol i agost fins a 900 nens i joves d'entre 3 a 16 anys.
27/11/2013 09:20 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La trobada, emmarcada en el Pla Local de Joventut de Roses 2013, s'ha dut a terme en una casa de colònies del municipi de Bàscara i ha comptat amb una trentena de participants, entre els quals es trobaven pre-monitors, monitors i directors del lleure. Al llarg de dissabte i diumenge, s'han desenvolupat diverses accions formatives i de debat i reflexió, entorn al lleure en el municipi de Roses i la realització d'activitats com els casals municipals, l'Estiu Jove,...

 

Dissabte, la jornada va adoptar una vessant més formativa i es destinà a la realització de tres tallers (danses i cançons, jocs esportius exteriors i manualitats), per tal d'oferir recursos lúdics a monitors i monitores. Diumenge les activitats se centraren en les sessions de treball on es debaté entorn a la gestió i metodologia dels casals municipals de Roses, així com sobre el moment actual que viu el món del lleure en el municipi, activitats a potenciar, espais i recursos necessaris, etc.

 

Una de les conclusions extretes va ser la necessitat de fomentar la recuperació de la figura de l'esplai, actualment inexistent a Roses, atesa la important tasca que aquests tipus d'entitats i d'accions de voluntariat desenvolupen en el teixit social dels municipis, des de l'àmbit del lleure i la participació.

 

Les sessions i activitats van tenir lloc al llarg de tot el cap de setmana, i durant els dos dies van comptar amb l'assistència de la regidora de Joventut de l'Ajuntament, Anna Jorquera. Per la seva banda, l'alcaldessa, Montse Mindan, també va voler ser present en la presentació de les conclusions de les jornades, escoltant i recollint les propostes plantejades.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document