Roses inicia la seva millor temporada de creuers amb 13 escales i 4.000 passatgers

El port de Roses ha donat avui el tret de sortida a la temporada de creuers 2014 que s’allargarà fins al 16 d’octubre. Roses rebrà aquest any 13 escales de creuer i 4.000 passatgers, multiplicant per quatre el nombre de passatgers i pràcticament triplicant la quantitat d’escales, respecte a la temporada anterior. Així, el port rosinc assolirà un rècord històric en creuers i passatgers que l’ajudarà a posicionar-se amb força entre les companyies de creuers que busquen destinacions singulars en els itineraris per la Mediterrània.
05/05/2014 11:15 -    

Roses és un dels tres ports gestionats per Ports de la Generalitat que rep tràfic de creuers. Aquesta temporada Roses, Palamós i Sant Carles de la Ràpita rebran en conjunt 53 escales de creuer i 41.000 passatgers. Aquestes xifres representen un increment del 32% en el nombre de passatgers respecte el 2013, així com un 23% més d’escales. L’activitat creuerística deixarà a la Costa Brava i les Terres de l’Ebre un impacte econòmic estimat en 3 milions d’euros.

 

Les institucions catalanes estan duent a terme una important tasca de potenciació de l’activitat de creuers en els principals fòrums de la indústria creuerística arreu del món. La marca Costa Brava Cruise Ports és la suma dels esforços de Ports de la Generalitat, els ajuntaments de Roses i Palamós, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i les cambres de Comerç de Girona i Palamós per promocionar els ports de Roses i Palamós i la seva destinació turística. Així com, la marca Delta Ebre Port en què a més de l’Administració Portuària hi són l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre i la Cambra de Comerç de Tortosa. Aquestes institucions a través de les dues marques promouen els tres ports i el seu destí en el mercat creuerístic internacional.

 

1.100 passatgers al maig a Roses

 

El luxós veler Club Med 2 ha iniciat avui la temporada de creuers del port de Roses a la Costa Brava. Aquest creuer ha fet la seva escala inaugural amb 137 passatgers, majoritàriament francesos, suïssos i belgues, i 185 tripulants. El Club Med 2 ha arribat a les 9.00 h de Barcelona i preveu salpar a les 17.00 hores cap a Sant Tropetz (França).

 

El Club Med 2 és un luxós veler de cinc pals que aquesta temporada farà tres escales a Roses de maig a setembre. El vaixell de bandera francesa té 187 metres d’eslora, 20 metres de mànega i 5 metres de calat. Aquest luxós veler a l’hivern navega pels mars del Carib i a l’estiu ve a la Mediterrània.

 

El creuer Club Med 2 forma part de la naviliera Club Med Cruises una companyia especialitzada en creuers de luxe en veler, que ha estat guardonada amb la categoria de 5 timons com a una de les millors navilieres de creuers del món. Responsables d’aquesta companyia havien visitat el port de Roses, el municipi i el seu destí turístic, i l’interès mostrat avui ha donat els seus fruits.

 

De la temporada destaca la visita dels creuers Sea Cloud II, que arriba demà, Seabourn Spirit, Seabourn Sojourn, Azamara Quest i Seadream II. Així com l’aposta de les companyies Club Med Cruises, Sea Cloud Cruises i Azamara Cruises que arriben per primer cop a aquest port altempordanès de la Costa Brava. Precisament, l’aposta de les companyies Azamara i Seadream és resultat de les tasques promocionals realitzades aquests anys en el marc de la fira Cruise Shipping Miami, a Miami (Estats Units), així com els contactes realitzats en les assemblees de Medcruise (associació dels ports de creuers a la Mediterrània).

 

La d’avui és la primera de les 13 escales de creuer que vindran durant aquesta temporada al port de Roses, escales que enguany es perllonguen fins al mes d’octubre. Així mateix, al mes de maig Roses rebrà un total de 5 creuers amb uns 1.060 passatgers, millorant el mes de maig de l’any passat en què es van rebre dues escales de creuer i 400 passatgers.

 

Per altra banda, el veler Sea Cloud II visitarà demà per primer cop a Roses amb 60 passatgers, majoritàriament alemanys, australians i suecs, i 64 tripulants. El creuer que farà la segona escala de la temporada preveu arribar a les 8.00 h procedent de Port Vendres (França) i salpar a les 13.00 h en destinació a Barcelona.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document