Roses multiplicarà per quatre el volum de visitants fins a 4.000 creueristes

Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita inicien una temporada rècord de creuers amb 53 escales i 41.000 passatgers. L’activitat creuerística dels ports de Palamós, Roses i la Ràpita creix aquest any amb un 32% més de passatgers i una previsió de 3 MEUR d’impacte econòmic a la Costa Brava i les Terres de l’Ebre.
Roses multiplicarà per quatre el volum de visitants fins a 4.000 creueristes

Arribada Zenith a Palamós

28/04/2014 06:55 -   Departament de Comunicació i Premsa  
Divendres 25 d'abril, Ports de la Generalitat ha iniciat la temporada de creuers d’aquest any, que preveu rebre 53 escales i uns 41.000 passatgers als ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita. Aquestes xifres representen un increment del 32% en el nombre de passatgers respecte el 2013, així com un 23% més d’escales. L’activitat creuerística deixarà a la Costa Brava i les Terres de l’Ebre un impacte econòmic estimat en 3 milions d’euros.
 
A la Costa Brava, el port de Palamós, que avui ha acollit el primer creuer, rebrà 36.000 passatgers, un 20% més que l’any passat, distribuïts en 34 escales fins el 16 de novembre. Per la seva banda,  el port de Roses, que obrirà temporada el proper 5 de maig, preveu un creixement espectacular amb 13 escales de creuer fins el 16 d’octubre i 4.000 passatgers, quatre vegades més que els de la temporada passada. A les Terres de l’Ebre, el port de Sant Carles de la Ràpita s’estrenarà aquest estiu, a partir del 9 de juliol, com a port de creuers amb 6 escales i la visita d’un miler de passatgers.
 
L’activitat creuerística dels ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita i les seves destinacions turístiques es promouen en els diferents fòrums del mercat creuerístic a través de les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port. Aquestes marques són el resultat de l’esforç conjunt que fa Ports de la Generalitat amb el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, els ajuntaments de Palamós i Roses i les cambres de comerç de Palamós i Girona en el cas de Costa Brava Cruise Ports, i amb el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i la Cambra de Comerç de Tortosa pel que a Delta Ebre Port.
 
Vuit mil turistes de creuer amb el Zenith a Palamós
 
L’arribada del vaixell Zenith ha donat avui el tret de sortida a la temporada de creuers 2014 al port de Palamós i a la Costa Brava. El vaixell, que ha fet la seva primera escala en el port, transporta 1.610 passatgers, majoritàriament francesos, i 605 tripulants. El Zenith ha arribat a les 13.00 h des d’Alacant i preveu salpar a les 21.00 hores cap a Marsella, dins l’itinerari de vuit dies que està fent per la Mediterrània des de  Marsella amb escales a Gibraltar, Casablanca, Tànger, Alacant i Palamós.
 
Aquest any el Zenith preveu fer cinc escales a Palamós. Amb aquestes estades  el vaixell portarà al port de la Costa Brava més de 8.000 turistes de creuer al llarg de la temporada. El vaixell de bandera maltesa fa 208 metres d’eslora, 29 metres de mànega i 8 metres de calat, amb un pes brut de 47.413 tones. 
 
 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document