Roses obre la campanya del Suquet de Peix amb un tast maridat amb vins DO Empordà

El proper diumenge 6 d'abril, Roses obre la campanya de promoció 2014 del Suquet de Peix de Roses, amb l'organització d'un Tast de Suquet que tindrà lloc entre les 11 i les 14h, davant de la Ciutadella. La degustació, que anirà acompanyada amb maridatge de vins DO Empordà, s'emmarca en el programa del Vívid, nou festival vinculat al món del vi que té lloc a diferents poblacions durant el mes d'abril. Els tiquets es poden adquirir anticipadament a l'Oficina de Turisme de Roses, a un preu de 5 €.
04/04/2014 07:41 -   Departament de Comunicació i Premsa  

VÍVID és un nou festival vinculat al món del vi i que, durant tot el mes d'abril, té una intensa programació d'activitats, com conferències, maridatges, menús, sortides amb caiac, música... per descobrir el vi en totes les seves vessants. Dins aquest programa s'emmarca el Tast de Suquet de Peix de Roses amb maridatge de vins que tindrà lloc el proper diumenge a Roses.

Amb aquest acte, l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses dóna el tret de sortida un any més a la campanya gastronòmica dedicada al Suquet de Peix de Roses, que des de les darreres edicions ha passat a ser anual, possibilitant així reconèixer la qualitat gastronòmica ofertada pels establiments de restauració local, a més de permetre a rosincs i visitants degustar el plat per excel·lència de la cuina de la població en qualsevol moment de l’any.

 

Els restaurants adherits a la present edició, un total de 22, reuneixen una sèrie de requisits, com oferir suquet de peix de Roses de manera permanent a la seva carta especificant amb quin tipus de peix està elaborat, tenir a disposició dels clients vins i oli D.O. Empordà i obrir l’establiment al públic durant un període mínim de cinc mesos l’any. El darrer requisit és treballar amb peix fresc de Roses i especificar-ho d’aquesta manera a la carta, amb l’objectiu de garantir la qualitat dels plats i de la matèria primera amb la qual s’elaboren.

 

La recepta del Suquet de Peix, basada en una combinació de peix i patates, va néixer dels pescadors de la vila que la cuinaven a les cales, a les barques i a les llars de la població. Amb el pas del temps, aquesta recepta casolana s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes típicament mediterranis i avui dia es presenten diverses formes de cuinar el plat. La campanya del Suquet de Roses ofereix una magnífica oportunitat per conèixer aquestes varietats.

PDF document icon Restaurants Suquet de Peix 2014.pdf — Document PDF, 326 KB (333886 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document