Roses ofereix un nou cicle de conferències centrat en la història local i en els reptes de futur de Catalunya

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses organitza durant els mesos d'octubre, novembre i desembre, un cicle de conferències que portarà fins al municipi estudiosos i professionals de diferents àmbits, per parlar dels reptes de futur de Catalunya des d’una vessant econòmica, política, social i històrica. El cicle, que dóna continuïtat a l'iniciat el 2012 sota el nom “Propostes de país per a un nou temps”, incorporarà un nou bloc temàtic titulat “Roses, un poble amb molta història”, centrat en la història local del municip
Roses ofereix un nou cicle de conferències centrat en la història local i en els reptes de futur de Catalunya

Presentació cicle

03/10/2013 10:40 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En el moment del seu inici, l'octubre de 2012, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses ja va anunciar que el nou cicle de xerrades “Propostes de país per a un nou temps”, naixia amb voluntat de continuïtat. Tant és així, que després d'una primera programació amb cinc conferències -ampliada a sis durant la primavera amb la xerrada de Salvador Cardús-, la present edició incorpora un nou bloc temàtic destinat a aprofundir en el coneixement de la història local del municipi.

 

Roses vol apropar així a la ciutadania del municipi i de tota la comarca, el pensament i experiències de figures de l'actualitat amb una contrastada solvència i trajectòria professionals que, de primera mà, ofereixin la seva visió del món social, econòmic i cultural al públic empordanès.

 

El periodista Josep Playà serà l'encarregat d'iniciar el cicle el proper dijous 10 d'octubre, amb la xerrada que porta per títol “Dalí i Roses: lligams familiars i obres de referència”, inclosa en l'apartat “Roses, un poble amb molta història”. Aquest bloc temàtic prosseguirà dijous 7 de novembre, amb la proposta “Els grecs a Roses i una llarga història monetària”, a càrrec de Miquel Crusafont, doctor en Història i President de la Societat Catalana d'Estudis Numismàtics. Tancarà l'apartat el també historiador Arnald Plujà, el 5 de desembre, amb la xerrada sobre “La divisió territorial del cap de Creus al llarg dels segles”.

 

En el bloc de conferències “Propostes de país per a un nou temps”, el cicle comptarà el 25 d'octubre amb la conferència de Miquel Puig, doctor en Economia; amb Norbert Bilbeny, catedràtic d'Ètica de la Universitat de Barcelona, el divendres 15 de novembre; i, per últim, el 13 de desembre, amb la xerrada a càrrec del catedràtic que de Dret Constitucional i president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer.

Totes les conferències tindran lloc al Teatre Municipal de Roses, a les 20,30 h. L'entrada és lliure.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document