Roses rep els participants de la TRANSPYR, que arrenca dissabte amb 300 ciclistes de 15 nacionalitats

Divendres 5 de juliol, els 300 participants de la Transpyr i la Transpyr Road aniran arribant a l’Institut Illa de Rhodes de Roses, on es faran les acreditacions de la quarta edició d’aquesta prova que creua els Pirineus en 8 etapes, des de Roses fins a San Sebastián. Enguany, també s’estrena la versió de la prova en bicicleta de carretera.
Roses rep els participants de la TRANSPYR, que arrenca dissabte amb 300 ciclistes de 15 nacionalitats

Transpyr 2012

05/07/2013 10:12 -   Departament de Comunicació i Premsa   Font: Transpyr

Després del lliurament de material i les acreditacions, a les 19:30h a la Ciutadella de Roses tindrà lloc el cocktail de benvinguda i l’acte protocol·lari amb autoritats locals per a inaugurar de forma oficial la Transpyr 2013 i representar de forma simbòlica l’inici del trajecte des del Mediterrani fins al mar Cantàbric. Seguidament, els participants aniran fins a la platja a recollir aigua del mar que transportaran en unes petites ampolles fins al seu destí a la platja donostiarra de La Zurriola.

L’exatleta olímpic Andreu Martínez farà la seva tercera Transpyr després de superar un càncer

Aquest dissabte l’Andreu Martínez (equip BUFF) començarà la seva tercera participació a la Transpyr, aquest any en la versió en bicicleta de carretera que s’estrena tot just ara.  Entre l’edició de l’any passat i aquesta se li ha diagnosticat, operat i tractat un càncer de pell que l’ha tingut apartat de la bicicleta uns mesos, tot i que ell mai ha perdut la fe en poder prendre la sortida de la Transpyr el dia 6 a Roses. L’Andreu Martínez, de 35 anys, és enginyer informàtic i va ser atleta olímpic amb la selecció espanyola a Sidney 2000 i medalla de bronze als europeus de Budapest amb l’equip de relleus 4 X 400.

Competir a aquest nivell l’ha fet viure en primera persona la necessitat de reptar els seus límits constantment, i la seva posada en escena a la Transpyr, una de les cinc proves més exigents del món, també l’ha obligat a donar el millor de sí mateix. Ara, seguint la traçada de l’èxit de la Transpyr en Mountain Bike, l’Andreu Martínez forma part del grup de pioners que estrenarà l’aventura de creuar els Pirineus en bicicleta de carretera, amb 1.100 quilòmetres per endavant (276 dels quals, cronometrats) rodant per carreteres inèdites i moltes vegades desconegudes, i coronant 48 ports de muntanya; alguns els han fet mítics el pas del Tour de França o la Vuelta a Espanya, i d’altres serà la Transpyr Road qui els posarà a l’alçada dels referents del ciclisme. 

Aquest any, a més, l’Andreu rodarà amb el handicap d’haver estat operat d’un tumor a l’esquena, haver estat dos mesos rebent quimioteràpia vuit hores al dia i amb diverses afectacions a la pell que l’obligaran a prendre moltes precaucions per a no patir cap caiguda que li pugui agreujar la seva salut. No obstant l’Andreu no es resigna a quedar-se a casa i afronta la Transpyr 2013 com un nou repte de vida, acceptant un patiment damunt la bicicleta que l’impedirà pensar en el càncer i el farà més fort.

Per tot això, Andreu Martínez és el corredor #changeyourattitude de BUFF, que amb aquesta iniciativa pretén desafiar la monotonia fent que cadascú emprengui el camí que el repta.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document