Salvador Garcia Arbós parlarà a Roses de la pesca i la cuina de la tonyina roja

El proper divendres 25 d'abril, prossegueix a Roses el cicle de conferències “Roses, un poble amb molta història”, organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament. En aquesta ocasió, la xerrada anirà a càrrec del periodista i crític gastronòmic Salvador Garcia Arbós, qui oferirà la conferència “El renaixement de la tonyina roja (de l'almadrava a l'actualitat)”.
23/04/2014 12:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Durant la seva xerrada, que tindrà lloc a les 20.30 h al Teatre Municipal, Garcia Arbós estarà acompanyat dels pescadors i empresaris Pere Vicent Balfegó i Marcel Balfegó. La conferència se centrarà en l'espècie de la tonyina roja, abarcant un enfoc que anirà des de la història de la seva pesca, fins a aspectes gastronòmics i culinaris. Un recorregut pels sistemes de la seva pesca des de finals del segle XIX fins als nostres dies, que finalitzarà amb explicacions i i suggeriments sobre les diferents tècniques, maneres de cuinar i formes de presentar aquest àpat a taula.

 

El cicle 'Roses, un poble amb molta història', nasqué el passat any amb l'objectiu de completar la programació del cicle de conferències 'Propostes de país per a un nou temps', amb la incorporació d'un bloc temàtic centrat en la història, economia i cultura del propi municipi. Atesa la bona acollida de públic rebuda, el consistori li ha donat continuïtat enguany, amb les conferències de l'historiador Marcel Pujol (mes de març), Salvador García Arbós (proper divendres), l'historiador Enric Pujol (15 de maig), i que finalitzarà el 19 de juny, amb l'estrena del documental “El Triunfante”, de Martín González Damonte.

 

Totes les conferències tindran lloc al Teatre Municipal de Roses, a les 20,30 h. L'entrada és lliure.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document