Notícies

- Sanitat, Benestar Social i família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 503 elements coincideixen amb el vostre criteri

L'Ajuntament subvenciona amb 141.600€ nou entitats assistencials del municipi

L’Ajuntament de Roses ha aprovat per a aquest 2019 la concessió de 9 subvencions destinades a projectes d’utilitat i interès social, per un import total de 141.600 €. Les entitats beneficiàries d’aquests ajuts són Fundació Roses Contra el Càncer, FADIR, ALTEM, les dues associacions d’avis de la població, Càrtias Parroquial, Creu Roja, Tramuntanets i el Centre de Distribució d’Aliments de Càritas.

Llegir Més

L'Ajuntament subvenciona amb 141.600€ nou entitats assistencials del municipi

L’Ajuntament de Roses ha aprovat per a aquest 2019 la concessió de 9 subvencions destinades a projectes d’utilitat i interès social, per un import total de 141.600 €. Les entitats beneficiàries d’aquests ajuts són Fundació Roses Contra el Càncer, FADIR, ALTEM, les dues associacions d’avis de la població, Càrtias Parroquial, Creu Roja, Tramuntanets i el Centre de Distribució d’Aliments de Càritas.

Llegir Més

Moltes gràcies per mullar-vos per l'esclerosi múltiple!

Dilluns 15 de juliol es va celebrar per tretzena vegada consecutiva a la Piscina Municipal de Roses la campanya solidària “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”.

Llegir Més

A Roses, ens mullem per l’esclerosi múltiple

El proper dilluns, 15 de juliol, de les 7 a les 22h, la Piscina Municipal de Roses acollirà per tretzè any consecutiu la jornada MULLA’T PER L’ESCLEROSI MÚLTIPLE, una campanya de sensibilització social i de natació solidària a benefici de les persones afectades per esclerosi múltiple (EM), una malaltia neurològica del sistema nerviós central.

Llegir Més

Roses serà seu del primer postgrau sobre Turisme i Espiritualitat de la Fundació UdG

Entre el 18 d’octubre i el 16 de febrer de 2020, Roses acollirà la primera edició del postgrau Turisme i Espiritualitat: Eines d’Innovació en Benestar i Consciència, organitzat per la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació. Aquest migdia l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; el director del postgrau, Edgar Tarrés; i el secretari acadèmic de la Fundació UdG Innovació i Formació, Eduard Valenzuela, han presentat el postgrau a Roses.

Llegir Més

L’Ajuntament s’il·luminarà aquesta nit de verd per l’ELA i anima la població a unir-se a la campanya

L’Ajuntament de Roses se suma avui al Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) il·luminant l’Ajuntament de la vila durant tota la nit, avui divendres 21 de juny. Amb aquesta campanya impulsada per la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, es vol donar a conèixer la malaltia i millorar la qualitat de vida dels afectats i les seves famílies.

Llegir Més

Dijous 20 de juny, xerrada “Bon tracte a les persones grans” a Ca l'Anita

La xerrada “Bon tracte a les persones grans” forma part de la campanya homònima impulsada per l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, destinada a sensibilitzar i informar la gent gran, famílies, persones cuidadores i ciutadania en general vers la realitat dels maltractaments a les persones grans, un fet que sovint és poc visible. La xerrada tindrà lloc dijous, 20 de juny, a les 17 h a Ca l’Anita.

Llegir Més

Aprovat el nou cartipàs de l’Ajuntament de Roses

Després de la seva elecció com alcaldessa de Roses durant el ple celebrat el passat dissabte, 15 de juny, Montse Mindan ha signat aquest matí el decret d’alcaldia que estableix el nou equip de regidors i regidores responsables de les diferents Àrees Municipals de l’Ajuntament . El nou cartipàs passa a estar integrat per les següents àrees i delegacions:

Llegir Més

La prevenció, imprescindible per minimitzar la presència del mosquit tigre

El Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter incrementa a partir d’ara les accions de sensibilització perquè la ciutadania conegui i adopti mesures de prevenció per evitar la proliferació del mosquit tigre. Accions tan bàsiques i senzilles com capgirar utensilis que puguin acumular aigua, tapar bidons i dipòsits hermèticament o treure els plats de sota els testos, són mesures eficaces per evitar la propagació d’aquesta espècie.

Llegir Més

Demà dijous, Ca l’Anita acull la xerrada "Què sabem de la fibromiàlgia?"

El centre cultural Ca l’Anita acollirà demà, dijous 30 de maig, la xerrada sobre fibromiàlgia que oferiran la doctora Rosa Maria Puig i la infermera Anna Costa, i que comptarà també amb la intervenció d’un afectat de fibromiàlgia que donarà a conèixer la seva experiència personal. L’acte tindrà lloc a les 19 h i l’entrada és lliure.

Llegir Més

Signatura conveni amb l'Obra Social La Caixa per la realització de la Festa de la Vellesa 2019

Aquest migdia ha tingut lloc a L'Ajuntament de Roses la signatura del conveni de col·laboració entre l'Obra Social La Caixa i l'Ajuntament de Roses per a la realització de la Festa de la Vellesa, en virtut del qual el consistori ha rebut una aportació de 3.000€ destinada a les despeses de l’edició 2019 de la Festa.

Llegir Més

Sessió de cinema per a la gent gran de Roses amb la projecció de “La fiera de mi niña”

Aquest dijous 25 d’abril, l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses ha programat als Cinemes de Roses la projecció de la pel·lícula “La fiera de mi niña”, adreçada a la gent gran de Roses. L'activitat és gratuïta. Les invitacions per assistir-hi ja es poden recollir al departament de Benestar Social (Casa del Mar, al costat del Teatre Municipal), de 10 a 13 h.

Llegir Més

Dilluns 8 d’abril s’obren les inscripcions de la Festa a la Vellesa de Roses d’enguany

A partir del dilluns, 8 d’abril, i fins al divendres 12, l’Ajuntament de Roses mantindrà obertes les inscripcions per assistir a la Festa d’Homenatge a la Vellesa 2019. Els interessats han d’adreçar-se, entre el 8 i el 12 d’abril, al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament de Roses, de 10 a 13 h. Per participar, cal estar empadronat a Roses.

Llegir Més

Cloenda del Curs d’acollida a nouvinguts

El passat divendres va tenir lloc a Ca l’Anita l’acte de cloenda del Curs d’acollida a nouvinguts organitzat per l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses, una activitat adreçada a informar les persones que arriben a Roses provinents de l’estranger sobre totes aquelles temàtiques i àmbits que poden ajudar-les en el seu establiment i integració en el municipi.

Llegir Més

Diumenge 17 de març, arriba a Roses la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"

Aquest diumenge 17 de març, tindrà lloc al Mercat Municipal de Roses (de 10.30 a 14 hores), la campanya "Els bombers t’acompanyen a donar sang". La iniciativa, impulsada per Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixit, té per objectiu aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa. Al llarg de tot el matí hi haurà activitats de dinamització i l'extracció de sang es realitzarà en el bus habilitat al mercat.

Llegir Més

Lectura de la declaració del Dia Internacional de les Dones

Demà, divendres 8 de març, davant l’Ajuntament de Roses, tindrà lloc la lectura de la declaració institucional amb motiu de la commemoració del dia Internacional de la Dona. El dia internacional de les dones o dia de la dona treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU). L’acte tindrà lloc a les 12 h

Llegir Més

Roses obre la convocatòria de subvencions 2019 amb una dotació total d’1,1 milions d’euros

L’Ajuntament de Roses obre les primeres convocatòries de l’any perquè entitats, associacions i particulars sol·licitin les subvencions que el consistori destina anualment a projectes de caràcter social, educatiu, esportiu, econòmic, cultural o de millora urbanística i mediambiental. El total de partides assignades a ajuts ascendirà enguany a 1.099.372 €. Els interessats poden presentar les seves sol·licituds a partir de demà, 26 de febrer, fins al 18 de març (inclòs).

Llegir Més

Primeres sessions de la campanya "No tot s’hi val" amb joves dels instituts de Roses

Al llarg del matí d’avui, dimecres 20 de febrer, prop de 200 alumnes de l’Institut Cap Norfeu de Roses, concretament de 3r i 4t curs, han visitat el CAR Jove per participar en les primeres sessions de la campanya de salut “Per Carnaval no tot s’hi val” d’enguany. Un joc, una mostra fotogràfica, la projecció d’audiovisuals i una xerrada informativa formen part de les activitats que s’hi realitzen.

Llegir Més

51 nens i nenes de Roses participen en la 7a edició del programa d’inclusió social de la Fundació Barça

Des del mes d’octubre del 2018, 51 infants i joves d’entre 10 i 18 anys de Roses participen en dues sessions setmanals de FutbolNet al camp de futbol Vinyassa. Aquest programa de la Fundació Barça, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses i la Diputació de Girona, i treballa la inclusió social mitjançant la metodologia FutbolNet.

Llegir Més

Una cançó i videoclip creats per joves de Roses centren la campanya "Per Carnaval no tot s’hi val" d’enguany

L’Ajuntament de Roses ha presentat aquest matí el material i programació de la campanya “Per Carnaval no tot s’hi val” d’enguany, una projecte nascut l’any 2012 per informar i conscienciar els joves i la població en general entorn als perills que comporta el consum d'alcohol i drogues. En aquesta ocasió, la implicació dels joves del municipi ha recaigut en la gravació de la cançó i videoclip "No tot s’hi val", eixos centrals de la campanya, que posaran ritme, música i diversió al missatge que aquesta difon. Els propers 20, 22 i 25 de febrer, tindran lloc les sessions presencials al Centre d’Activitats de Roses (CAR), on els alumnes de 3r i 4t d’ESO del municipi visitaran una mostra preparada específicament per a l’ocasió i assistiran a una xerrada .

Llegir Més

Roses assisteix a la reunió de la FMC sobre atenció de menors estrangers no acompanyats

El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses, Marc Danés, ha assistit aquesta setmana a la reunió de l’Àmbit de Drets Socials de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), durant la qual es van exposar les línies de coordinació entre Generalitat i municipis per a l’acollida de menors estrangers no acompanyats (MENAS).

Llegir Més

Es convoca a rosincs i rosinques a la gravació d'un videoclip per a la campanya “Per Carnaval no tot s’hi val”

L’Ajuntament de Roses impulsa un any més coincidint amb la celebració de la seva festa més important, el Carnaval, una nova edició de la campanya preventiva "Per Carnaval no tot s’hi val", orientada a informar i conscienciar els joves i la població en general sobre els perills que comporten el consum d’alcohol i drogues.

Llegir Més

15 famílies de Roses ja han participat en el programa d’habilitats parentals “L'aventura de ser pares”

Un total de 15 famílies (9 de l’escola Montserrat Vayreda i 6 del Centre Escolar Empordà) han participat al llarg del primer trimestre del curs escolar en l’activitat impulsada per l’Ajuntament de Roses “L'Aventura de ser Pares”, un programa educatiu adreçat a la formació i reflexió sobre aspectes relacionats amb l’educació, cura i socialització dels infants. Els participants han valorat de forma molt positiva aquesta iniciativa, que s’ofereix ara a les escoles Els Grecs, Narcís Monturiol i Vicens Vives, amb places encara disponibles en les dues últimes.

Llegir Més

Roses es bolca en les 12 hores d’handbol per la Marató de TV3

El proper diumenge 16 de desembre l’Handbol Empordà organitzarà un seguit d’activitats per recaptar fons per la Marató de TV3. La jornada solidària organitzada pel club, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses, Fundació Roses Contra el Càncer, Colla Gegantera de Roses, Xarxa de Convivència i Club futbol Roses City, així com una norantena d'empreses de Roses i de la comarca.

Llegir Més

Els supermercats de Roses participen en el Gran Recapte d’Aliments dels dies 30 de novembre i 1 de desembre

Un total de 13 supermercats de Roses participen els dies 30 de novembre i 1 de desembre en la campanya Gran Recapte d’Aliments a Catalunya. Durant els dos dies, els establiments comptaran amb la participació de voluntaris o disposaran d’espais habilitats per fer efectiva la recollida d’aliments.

Llegir Més

El Teatre Municipal de Roses acull la XI Jornada d’Àrees Bàsiques de Salut de Girona

230 professionals d’atenció primària comparteixen durant la jornada d’avui al Teatre Municipal de Roses experiències d’integració social sanitària i apoderament de la ciutadania, en el marc de la XI Jornada d'Àrees Bàsiques de Salut de Girona, que porta per títol "Ara et toca a tu, ara ens toca a tots". Aquesta jornada és un punt de trobada bianual dels professionals que treballen per a l'atenció primària de la Regió Sanitària de Girona, organitzada per l’Institut Català de la Salut a Girona.

Llegir Més

Més prestacions socials, manteniment de les inversions i reducció del deute en el pressupost de Roses per a 2019

- Les inversions ascendeixen a 3.522.258 €, (3.106.700 corresponents a l’Ajuntament i la resta a societats municipals), destinats fonamentalment a la millora urbana i d’equipaments públics. - L'endeutament baixa als 5,9 milions d'euros, reduint-lo en un 76 % en els darrers 8 anys respecte a 2011

Llegir Més

El Teatre Municipal de Roses acull la xerrada : Què és el dolor? del Programa d’educació sanitària a la gent gran

El Programa d'educació sanitària a la gent gran sobre el bon ús dels medicaments (PESGG) és una iniciativa que consta de xerrades informatives impartides per farmacèutics amb l'objectiu d'augmentar el coneixement sobre l'ús dels medicaments i millorar les habilitats en el seu maneig. El Teatre Municipal de Roses acull avui, dimecres 7 de novembre, a les 17 h, la xerrada "Què és el dolor?", emmarcada en aquest programa.

Llegir Més

L’Ajuntament estableix ajuts del 60% en el rebut de l’IBI per a famílies monoparentals

L’Ajuntament de Roses acaba d’obrir la convocatòria dels nous ajuts econòmics destinats a subvencionar el pagament de l’Impost de Bens Immobles (IBI) a les famílies monoparentals de la població.

Llegir Més

Els serveis socials de Roses atenen 1.500 usuaris anuals i van destinar prop de 300.000 € a ajuts durant 2017

El passat dilluns, el regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses, Marc Danés, oferí una xerrada oberta al públic durant la qual aportà una visió general dels serveis i recursos destinats a Roses en prestacions socials i polítiques d’atenció a les persones. Una quarantena de persones van assistir a l’acte, que tingué lloc a Ca l’Anita de Roses.

Llegir Més