Notícies

- Cultura i lleure

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 2012 elements coincideixen amb el vostre criteri

Roses Cultura a Casa ofereix aquest dissabte l’obra de teatre “Un barret de palla d’Itàlia”

El proper dissabte 6 de juny, a partir de les 18 h, Roses Cultura a Casa ofereix online des de la web rosescultura.cat i des del perfil de Facebook Teatre de Roses, la projecció de la representació teatral “Un barret de palla d’Itàlia”, duta a terme pel Grup de Teatre de Roses l’any 2011. L’acte es fa en record de Cristina Barceló.

Llegir Més

La projecció de l’òpera Carmen, primera activitat cultural a Roses post-confinament

El jardí del Mas de les Figueres serà el privilegiat espai que acollirà la primera activitat cultural celebrada a Roses de manera presencial des de la declaració de l’estat d’alarma del passat 14 de març. L’acte tindrà lloc la nit del dissabte 20 de juny i consistirà en la projecció de l’òpera Carmen de Bizet, amb muntatge de Calixto Bieito. La resta de programació del mes de juny serà online i ja es troba disponible a l’agenda Roses Cultura a Casa.

Llegir Més

Un tríptic turístic de l'any 1969, Document del Mes de l’Arxiu de Roses

L’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes de juny a través del seu apartat web “El Document del Mes”, un tríptic de promoció turística de la població de l’any 1969. Editat en castellà, anglès, francès i alemany, el fulletó mostrava sobretot les possibilitats nàutiques de la població, les seves platges i cales i la bellesa de la badia, i també transmetia als possibles turistes els orígens grecs de Roses i escenes tradicionals de la població, com una ballada de sardanes o una remendadora de xarxes.

Llegir Més

Concert virtual pro Guinea Conakry, la solidaritat rosinca no s’atura

L’ONG rosinca Amics de Guinea Conakry celebrarà aquest diumenge, en aquesta ocasió en format virtual, el seu concert anual de Corals pro Guinea Conakry. Els fons que se n’obtinguin, seran destinats a oferir l’esmorzar diari als més de 300 nens i nenes que viuen a la “Cité Solidarité” de la ciutat de Conakry. En aquesta iniciativa, l’entitat torna a comptar amb la col·laboració de corals infantils i juvenils de la comarca.

Llegir Més

La bústia de retorn de préstecs de la Biblioteca Municipal torna a estar operativa

A partir d’avui, dilluns 25 de maig, el servei de bústia de retorns de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives, inoperativa des de la declaració de l’estat d’alarma, torna a entrar en servei. D’aquesta manera, els usuaris amb llibres o altres materials prestats per la biblioteca abans del confinament, poden ja realitzar la seva devolució.

Llegir Més

Reobertura presencial de l’Arxiu Municipal de Roses

El proper dilluns, 25 de maig, l’Arxiu Municipal de Roses (AMR) reobre el servei presencial mitjançant el sistema d’hores concertades, per a aquelles consultes que no puguin ser ateses de manera telemàtica.

Llegir Més

S’inicia la campanya “Torna a Roses”, una invitació a recuperar les coses importants de la vida

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses engega avui la campanya “Torna a Roses”, una acció promocional que té com a element central un vídeo que evoca els paisatges, les sensacions i les vivències que el municipi permet experimentar, per transmetre un missatge esperançador: ho tornarem a viure.

Llegir Més

Roses Cultura a Casa ofereix en línia aquest dissabte l’obra “Per no entendre el castellà”

Dissabte 16 de maig, la plataforma virtual Roses Cultura a Casa oferirà, a partir de les 18 h, el visionat de l’obra de teatre Per no entendre el castellà, a càrrec de la companyia Jubiteatre. L’obra es va representar l’any 2015 al Teatre Municipal de Roses i és fruit de la tasca d’un grup de jubilats del municipi units per la passió pel teatre.

Llegir Més

L’inici d’inscripcions dels cursos de català en línia de la plataforma Parla Cat canvia al 18 de maig

L’inici del període d’inscripcions dels cursos en línia que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) a través de la plataforma Parla Cat, que s’havien d’iniciar ahir, 13 de maig, es posposen fins al proper dilluns 18 de maig.

Llegir Més

El Voluntariat per la llengua no s’atura

El Voluntariat per la llengua (VxL) que gestiona el Centre de Normalització Lingüística de Girona, a Roses a través de l’Oficina de Català, continua en modalitat virtual. Com en la modalitat presencial, el VxL virtual consisteix a formar parelles lingüístiques compostes per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. La diferència, però, és que les trobades es fan a través de plataformes de videoconferència, com ara Skype, Hangouts, Whatsapp...

Llegir Més

La Biblioteca va superar els 53.000 visitants l’any 2019, amb una mitjana de 189 visites diàries

L’activitat lectora a Roses torna a evidenciar un any més el seu bon estat de salut a Roses, d’acord a les dades de visitants, préstecs i assistents a activitats de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives durant 2019. L’any passat, es van assolir els 53.087 visitants anuals, xifra que representa una mitjana de 189 persones que fan ús de l’equipament diàriament, mentre que les visites virtuals via web o xarxes socials, van ascendir a les 22.221 anuals.

Llegir Més

Cursos de català 100 % en línia a través de la plataforma Parla.cat

Aquest dimecres, 13 de maig, s'obre un nou període d'inscripció als cursos de català amb tutoria al Parla.cat. El programa engloba una nova oferta de cursos, des del nivell Bàsic, fins al Suficiència.

Llegir Més

L’Ajuntament edita la nova agenda virtual Roses Cultura a Casa, per no perdre’s cap acte

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses edita des d’aquest mes de maig una nova agenda d’activitats, en aquesta ocasió en format digital, per poder seguir tota la programació que ofereix Roses Cultura a Casa.

Llegir Més

El programa d’un concert de l’Orfeó Rosinc de 1973, Document del Mes de l’AMR

Aquest mes l’Arxiu Municipal de Roses presenta un dels programes conservats dels concerts organitzats per l’Orfeó Rosinc, concretament el corresponent a l’audició que l’Orquestra de Cambra Amics dels Clàssics va celebrar el 22 de setembre de 1973, a l’església parroquial de Roses.

Llegir Més

Roses celebra demà la tradicional Cantada d’Havaneres a través de les xarxes socials

Divendres 1 de maig Roses celebrarà la seva tradicional Cantada d’Havaneres Vila de Roses, que enguany s’ha hagut d’adaptar a la situació generada per la crisi sanitària de la Covid-19, i s’oferirà via web, youtube i Facebook. La cantada commemorarà la seva catorzena edició amb un recull de les actuacions realitzades de manera ininterrompuda, des de l’any 2006, cada 1 de maig al Teatre Municipal.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses renova la seva web

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses ha renovat la seva web, proporcionada pel servei de biblioteques de la Diputació de Girona, oferint una imatge més actual i una estructura molt visual i pràctica que permet navegar per les diferents seccions i serveis d’una manera àgil i entenedora.

Llegir Més

La Fira de la Rosa s’anul·la però Roses reprograma i reforçarà les campanyes promocionals durant el segon semestre de l’any

La Fira de la Rosa 2020, prevista inicialment per al cap de setmana del 30 i 31 de maig, s’anul·la finalment amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, tot i que algunes de les seves activitats es reprogramaran més endavant. Aquesta reprogramació inclourà també diferents campanyes i activitats de dinamització econòmica que Roses preveia per a aquesta primavera i d'altres de noves, que passaran a desenvolupar-se durant el segon semestre de l’any.

Llegir Més

L’activitat “Llegir té premi”, enguany des de casa

La Biblioteca Municipal de Roses se suma, un anys més, a l’activitat “Llegir té premi” que organitza el Servei de Biblioteques del Departament. Un concurs dirigit a lectors de 8 a 16 anys que incentiva la lectura i permet optar a diferents premis.

Llegir Més

La Ciutadella de Roses pren protagonisme en mitjans turístics de l’Estat

La darrera setmana diversos mitjans especialitzats en turisme s’han fet ressò, a través de les seves edicions digitals, de la importància històrica i patrimonial i la bellesa del recinte monumental de la Ciutadella de Roses. Aquestes aparicions són fruit de l’estratègia comunicativa de l’Àrea de Turisme de Roses, que durant les darreres setmanes ha intensificat la promoció de la població en el mercat intern estatal.

Llegir Més

Roses Cultura a Casa, la cultura no s’atura

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses posa en marxa una nova eina digital per continuar gaudint de les propostes i activitats dels equipaments culturals de la població: la plataforma digital Roses Cultura a Casa, on s’oferiran conferències, entrevistes, sessions del club de lectura, cinefòrums, visites guiades, teatre,... fins al retorn de les activitats presencials.

Llegir Més

25 artistes rosincs ofereixen el Festival Sant Jordi Confinat

Sant Jordi tindrà la seva celebració a Roses a través de les xarxes socials del Teatre Municipal, Biblioteca Municipal i Roses Cultura, amb diverses activitats dedicades al món del llibre i a les arts escèniques. D’una banda, la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives publica aquesta setmana les recomanacions de llibres fetes pels propis veïns i veïnes de la població i dijous oferirà una sessió de l’Hora del Conte, mentre que el Teatre Municipal de Roses oferirà, també dijous 23, el Festival Sant Jordi Confinat, un espectacle virtual on han participat un total de 25 artistes locals.

Llegir Més

Dia Internacional dels Monuments

Avui, 18 d’abril, se celebra el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics. Tot i la situació anòmala i d’excepcionalitat que estem vivint, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses vol commemorar aquesta jornada, destacant la gran riquesa patrimonial de la nostra població i la gran quantitat d’espais monumentals i històrics que reuneix Roses.

Llegir Més

El TMR programarà a la tardor part dels espectacles ajornats per la Covid-19

Les representacions de Solitudes, Fairfly, Una història real i el concert de Luís Panigua previstos en la programació del Teatre Municipal de Roses per a aquesta primavera, es traslladen a la tardor.

Llegir Més

L’AMR demana la col·laboració de la ciutadania per documentar la Covid19 a Roses

L’Arxiu Municipal de Roses (AMR) s’afegeix a la campanya #arxivemlacovid19 impulsada per l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya, que té per objectiu documentar la pandèmia de la COVID19 i l’impacte social produït pel confinament.

Llegir Més

Per Sant Jordi, recomana un llibre

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses proposa celebrar un Sant Jordi especial i participatiu, a través de la publicació a les seves xarxes socials de vídeos i fotografies enviats per persones que vulguin recomanar un llibre per Sant Jordi.

Llegir Més

L'epidèmia de còlera de 1835 a Roses, Document del Mes de l'Arxiu Municipal

El document que presenta aquest mes l'Arxiu Municipal de Roses és una simple i, aparentment, normal partida de defunció. En concret, és l'acta de l'òbit i enterrament de la senyora Magdalena Torras, nascuda Fonolleras, de 65 anys i natural de Roses, que va morir el dia 22 d'agost de 1835. Però allò que fa diferent aquest assentament del llibre de defuncions, és que es tractava de la primera víctima de l'epidèmia de còlera que assotà Roses l'any 1835. El "cólera-morbo" havia arribat, finalment, a Roses.

Llegir Més

La Biblioteca ofereix endevinalles, llibres, poesia, cinema… i contes dedicats a infants que fan anys

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses segueix aquests dies oferint interessants continguts a través de Facebook, Instagram i Youtube i molts recursos per fer més divertit i amè, a petits i grans, el període de confinament. A més, la Biblioteca ofereix també a les famílies que ho desitgin, dedicar un conte als nens i nenes que facin anys.

Llegir Més

El servei ebiblio ofereix gratuïtament més de 100.000 títols entre llibres, música i cinema

Davant el tancament al públic d'equipaments provocat pel Covid-19, la Biblioteca Municipal de Roses informa la ciutadania del servei ebiblio, una web que permet continuar gaudint de la lectura de llibres i revistes, audiollibres, música i cinema, a través de més de 100.000 títols disponibles. Per accedir-hi només cal tenir el carnet d’una biblioteca pública o, ara també, fer-se un carnet virtual per accedir al servei durant tres mesos.

Llegir Més

Ajornament d'activitats a Roses

Amb motiu de les darreres mesures de prevenció i contenció dictades per la Generalitat de Catalunya, les activitats que es detallen a continuació queden ajornades fins a nou avís.

Llegir Més

Taller de collage amb Juanjo Viñuela, batalla de galls i poesia amb tast de vi, properes propostes de "Març de Paraules"

El festival poètic "Març de Paraules" de Roses continua la seva trajectòria a partir d’aquest divendres amb noves propostes de diferent format i temàtica. L’acte "Poesia per somiar i tast" obrirà els actes del cap de setmana, que comptaran també amb un taller de collage a càrrec de l’artista Juanjo Viñuela, l’acció Parets que Parlen i una exhibició de freestyle amb batalla de galls.

Llegir Més