Notícies

- Ensenyament

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 769 elements coincideixen amb el vostre criteri

Cloenda del VII Taller de lectura i conversa en català de Roses

L'Oficina de Català de Roses va celebrar la setmana passada la darrera sessió de l’activitat Fem-la petar amb un llibre, un taller de lectura i conversa en català, que ha dut a terme des del 19 d’octubre de 2018 fins al 12 d’abril de 2019 a l’Espai Z de la Biblioteca Municipal de Roses.

Llegir Més

Dimarts 23 d’abril s’obren les preinscripcions dels Casals d'Estiu de Roses i a l’Estiu Jove

Entre els propers 23 i 26 d’abril, l'Ajuntament de Roses obre el període de preinscripcions per participar als Casals d'Estiu 2019 per a infants d’entre 4 i 14 anys i a l’Estiu Jove adreçat a joves d’entre 13 i 16 anys, que es realitzaran durant els mesos de juliol i agost a la població. En cas que quedin places vacants, s’obrirà una segona fase de preinscripció per no empadronats a Roses, del 6 al 10 de maig.

Llegir Més

11è Cicle de Conferències a l’Institut Cap Norfeu

Els dies 25 i 30 d'abril l’Institut Cap Norfeu ha organitzat dues xerrades per a pares i mares, dins del l'onzena edició del Cicle de conferències adreçades a les famílies.

Llegir Més

Els alumnes dels instituts de Roses ideen una jornada d’experimentació científica

El proper dimecres, 27 de març, Roses celebra per segon any consecutiu la Jornada de la Ciència de Roses, activitat inclosa en el Pla Educatiu d’Entorn. La plaça del Teatre és novament l’escenari escollit per acollir aquesta activitat, consistent en la realització de diversos experiments creats per alumnes dels instituts Cap Norfeu, Illa de Rodhes i Centre Escolar Empordà, que dimecres els presentaran als alumnes de sisè de primària de la vila, així com a les famílies i públic general que vulguin conèixer aquesta experiència.

Llegir Més

L’Oficina de Català de Roses commemora el Dia Mundial de la Poesia

Els dies 20 i 21 de març, l’alumnat de l’Oficina de Català de Roses ha celebrat el Dia Mundial de la Poesia amb lectures de poemes d’aquí i d’arreu del món a classe

Llegir Més

Les inscripcions del Casal de Setmana Santa, obertes del 18 al 26 de març

Amb motiu de les properes festes de Setmana Santa, l'Ajuntament de Roses organitza una nova edició del casal infantil destinat a infants de 3 a 12 anys (nascuts entre el 2007 i el 2015, ambdós inclosos), el qual tindrà lloc coincidint amb les vacances escolars, del 15 al 18 d’abril. Les inscripcions es podran realitzar a partir de les 9 h del proper dilluns, 18 de març, fins al dimarts 26, electrònicament a través de l’adreça inscripcions.roses.cat.

Llegir Més

Els escolars de 3r de primària de Roses visiten l’Ajuntament

Aquest matí s'han reprès les visites dels escolars del municipi a l’Ajuntament corresponents al curs 2018-2019. Els primers alumnes a participar-hi, han estat els nens i nenes de 3r curs de l’Escola Els Grecs, a la qual seguiran a partir d’ara la resta de centres escolars de Roses.

Llegir Més

Els alumnes de català de Roses visiten els edificis patrimonials de la població

L’Oficina de Català de Roses ha dut a terme aquesta setmana una passejada pels edificis més emblemàtics de Roses amb el seu alumnat i les parelles lingüístiques de Roses, guiada i comentada per l’arxiver municipal Josep M. Barris. Durant l’activitat es va donar a conèixer el projectes de senyalització del patrimoni rosinc.

Llegir Més

Obertes les inscripcions per als cursos de català de primavera al Consorci per a la Normalització Lingüística

Amb la finalitat de facilitar i millorar l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’Oficina de Català de Roses (OC Roses), engega al març un nou període d’inscripcions per a l’oferta general de cursos de català, de diferents nivells i en modalitat presencial o en línia, que començaran a l’abril de 2019.

Llegir Més

Roses obre la convocatòria de subvencions 2019 amb una dotació total d’1,1 milions d’euros

L’Ajuntament de Roses obre les primeres convocatòries de l’any perquè entitats, associacions i particulars sol·licitin les subvencions que el consistori destina anualment a projectes de caràcter social, educatiu, esportiu, econòmic, cultural o de millora urbanística i mediambiental. El total de partides assignades a ajuts ascendirà enguany a 1.099.372 €. Els interessats poden presentar les seves sol·licituds a partir de demà, 26 de febrer, fins al 18 de març (inclòs).

Llegir Més

Sessió literària amb l’escriptor Lluís Prats en el marc del VII Taller de lectura i conversa en català de Roses

L’escriptor Lluís Prats va participar ahir, dijous 14 de febrer, en la sessió literària que va tenir lloc a la Biblioteca Municipal de Roses dins el programa del VII Taller de lectura i conserva en català. L’autor va comentar la seva obra Hachiko. El gos que esperava, amb alumnes dels cursos català i amants de la literatura.

Llegir Més

Jornades de portes obertes a les escoles de Roses

En el document adjunt podeu consultar el calendari de les jornades de portes obertes que organitzen les escoles i instituts de Roses durant les properes setmanes.

Llegir Més

Alumnes de català visiten l’Església Evangèlica Baptista dins el programa Diversitat i interculturalitat a Roses

En el marc de les actuacions organitzades per l’Oficina de Català de Roses, dins el programa Diversitat i interculturalitat a Roses: cultures, religions i identitats, avui els alumnes de català i parelles lingüístiques han visitat l’Església Evangèlica Baptista de la població.

Llegir Més

Diversió i coneixement als nous tallers del programa Aprenem Jugant

Tallers de màgia, nanociència, química, efectes especials, biomedicina o elaboració i decoració d’ous de pasqua, són algunes de les activitats, juntament amb l’espectacle científic de Dani Jiménez, que inclou enguany el programa "Aprenem Jugant" organitzat per l’Ajuntament de Roses. La programació es durà a terme al llarg de diferents caps de setmana entre els mesos de març i abril i conté propostes per a infants i joves des de P3 a 2n d’ESO. Totes les activitats requereixen preinscripció prèvia.

Llegir Més

Alumnes de l’Oficina de Català visiten la mesquita de Roses dins el programa Diversitat i interculturalitat: cultures, religions i identitats

Alumnes i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Roses han visitat la Mesquita Sunna de la població, de la mà de membres de la Comunitat Islàmica de Roses. L’activitat té lloc en el marc del programa Diversitat i interculturalitat a Roses: cultures, religions i identitats, que té com a objectiu gestionar una diversitat cultural que promogui la convivència i la cohesió social a la població.

Llegir Més

Dani Jiménez oferirà un espectacle científic per al públic familiar dins el programa Aprenem Jugant de Roses

El famós físic i divulgador científic Dani Jiménez, conegut per petits i grans per la seva participació en programes televisius com Dinàmiks (TV3), oferirà el proper mes de març a Roses un espectacle científic destinat al públic familiar. L’activitat s’emmarca dins el projecte "Aprenem Jugant" de l’Ajuntament de Roses, que properament anunciarà la programació completa per a l’edició d’enguany, així com els terminis d’inscripció.

Llegir Més

Nou projecte Dual d'animador turístic de l’Associació Catalana de Càmpings i l’INS Illa de Rodes de Roses

L’Associació de Càmpings de Girona (ACG) ha participat aquesta setmana a l’INS Illa de Rodes de Roses en una sessió informativa per donar a conèixer el projecte DUAL orientat a la feina d’animador turístic socioesportiu, un perfil amb una demanda creixent en el sector. La formació dual permet els estudiants combinar la formació en el centre educatiu amb l’activitat en una empresa. El projecte s’emmarca en el programa d’estudis de FP de Grau Superior DUAL que aquest curs s’ha iniciat a l’INS Illa de Rodes i que forma tècnics en Ensenyament i animació Socioesportiva

Llegir Més

Alumnes de català visiten l’Ajuntament de Roses

Els alumnes dels cursos de català Bàsic 1 i català Bàsic 2 de l’Oficina de Català de Roses, han realitzat aquest matí l’Ajuntament de la població. L’activitat els ha permès ampliar els seus coneixements sobre la població on resideixen, de la mà de l’alcaldessa, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Francesc Giner.

Llegir Més

15 famílies de Roses ja han participat en el programa d’habilitats parentals “L'aventura de ser pares”

Un total de 15 famílies (9 de l’escola Montserrat Vayreda i 6 del Centre Escolar Empordà) han participat al llarg del primer trimestre del curs escolar en l’activitat impulsada per l’Ajuntament de Roses “L'Aventura de ser Pares”, un programa educatiu adreçat a la formació i reflexió sobre aspectes relacionats amb l’educació, cura i socialització dels infants. Els participants han valorat de forma molt positiva aquesta iniciativa, que s’ofereix ara a les escoles Els Grecs, Narcís Monturiol i Vicens Vives, amb places encara disponibles en les dues últimes.

Llegir Més

Els patis escolars d’Els Grecs i Narcís Monturiol s’obren com espais esportius i de relació a joves de 12 a 18 anys

A partir del proper divendres, 18 de gener i fins al 10 de maig, l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses organitza una nova edició de l'activitat “Patis Oberts” a les escoles Els Grecs i Narcís Monturiol. Amb l’obertura d’aquests espais s’ofereix a joves entre 12 i 18 anys, dos espais on practicar esport i relacionar-se amb companys i amics, acompanyats per un servei de monitoratge gratuït.

Llegir Més

S’obren les inscripcions per als cursos del mes de gener de l’Oficina de Català de Roses

Amb la finalitat de facilitar i millorar l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’Oficina de Català de Roses (OC Roses), engega aquest desembre un nou període d’inscripcions per a l’oferta general de cursos de català, de diferents nivells i en modalitat presencial o en línia, que començaran al gener de 2019.

Llegir Més

El dia 26 de novembre s'obren les inscripcions del Casal de Nadal de Roses

A partir de les 8.30 h del proper dilluns 26 de novembre, i fins al 5 de desembre, l’Ajuntament de Roses mantindrà obertes les inscripcions per participar en el Casal Infantil de Nadal que ofereix a les famílies amb infants nascuts entre 2006 i 2015 (3 a 12 anys) durant les vacances escolars. Les inscripcions es poden realitzar per internet, a través de l’adreça web inscripcions.roses.cat.

Llegir Més

Més prestacions socials, manteniment de les inversions i reducció del deute en el pressupost de Roses per a 2019

- Les inversions ascendeixen a 3.522.258 €, (3.106.700 corresponents a l’Ajuntament i la resta a societats municipals), destinats fonamentalment a la millora urbana i d’equipaments públics. - L'endeutament baixa als 5,9 milions d'euros, reduint-lo en un 76 % en els darrers 8 anys respecte a 2011

Llegir Més

La Lliga de Debat fomenta les habilitats oratòries i dialèctiques entre alumnes de secundària i batxillerat

L'Ajuntament de Roses col·labora en l'edició de 2019 de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. En aquesta edició, el tema de debat serà: Calen les fronteres entre països? Els centres interessats a participar poden inscriure’s fins al proper 9 de novembre.

Llegir Més

Comença el VII Taller de lectura i conversa en català de l’Oficina de Català de Roses

L'Oficina de Català de Roses ofereix, per setè any consecutiu, l'activitat "Fem-la petar amb un llibre", taller conduït per tres persones voluntàries vinculades al programa Voluntariat per la llengua, que té per finalitat promoure la lectura en català i millorar l’expressió oral i també la comprensió oral i escrita del català. el taller s'adreça tant a l’alumnat dels cursos de català per a adults com dels aprenents del programa Voluntariat per la llengua. 

Llegir Més

Roses ofereix una jornada astronòmica amb un Planetari Digital i audiovisuals per a tots els públics

El proper dissabte 27 d'octubre, l’Àrea d’Ensenyament instal·larà a la plaça Frederic Rahola un Planetari Portàtil Digital amb projecció de 360 graus i oferirà espectacles audiovisuals amb tecnologia digital d’última generació. Les activitats es desenvoluparan entre les 11 i les 19 h, amb sessions dividides en funció dels públics a qui es dirigeixen: petits astrònoms, joves i públic adult. L’entrada és gratuïta (limitada a l’aforament).

Llegir Més

La Fundació AGBAR aporta 15.000 € a la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic

La Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i la Fundació AGBAR van signar el passat divendres 5 d’octubre un conveni de col·laboració, amb l’objectiu de desenvolupar activitats destinades a la transferència de coneixement en l’àmbit de l’arqueologia i del patrimoni arqueològic.

Llegir Més

Alumnes de català participen en un taller nàutic al GEN Roses

Els alumnes de l'Oficina de Català de Roses han participat aquest dijous en un taller que parteix del projecte elaborat entre el GEN i la mateixa Oficina, l’objectiu del qual és promoure un marc d’activitats relacionades amb l’àmbit dels esports nàutics, entre alumnes i parelles lingüístiques.

Llegir Més

80 nens i nenes de primària participen aquest curs en el Taller d’Estudi organitzat per l’Ajuntament

El proper dilluns 15 d’octubre, l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses inicia una nova edició del del Taller d’Estudi, activitat que es realitza en horari extraescolar i ofereix als participants dues hores setmanals d’estudi. Les sessions es realitzaran fins al mes de juny, són gratuïtes i estan adreçades a alumnes de 3r a 6è de primària seleccionats per les pròpies escoles en funció de les necessitats detectades.

Llegir Més

Els alumnes de català de Roses commemoren l’Any Pompeu Fabra

La lectura dramatitzada de fragments de l’Homenot que Josep Pla va dedicar a Pompeu Fabra va reunir alumnat dels cursos de català i veïns i veïnes de Roses el passat dijous, a Ca l'Anita.

Llegir Més