Notícies

- Mobilitat, seguretat i protecció

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 620 elements coincideixen amb el vostre criteri

El Departament d’Interior de la Generalitat inicia avui una enquesta sobre seguretat pública

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya acaba d’iniciar els treballs de la 17a edició de l’Enquesta de seguretat pública de Catalunya (ESPC). Avui, dilluns 13 de novembre, comença oficialment la realització d’enquestes, via internet o telefònicament, algunes de les quals poden fer-se a Roses.

Llegir Més

Roses prossegueix amb la millora de vials i asfaltarà properament 30.000 m2 de 36 carrers

L’Ajuntament de Roses acaba de treure a licitació el projecte consistent en l’arranjament i restitució de paviments asfàltics de diversos carrers de la població, amb una nova fase d’actuacions que renovarà un total de 36 carrers i 29.790 m2. Aquests treballs s’inclouen dins l’anomenat Pla PVIR que el consistori ve realitzant durant els darrers anys, i que té per objecte una millora i condicionament continuats de la vialitat a Roses.

Llegir Més

Continua l’ordenació i millora de la platja dels Palangrers

Després del projecte de condicionament dels accessos a la platja dels Palangrers realitzat el passat any, consistent en l’enjardinament de l’espai i la incorporació d’una rampa de connexió a la platja, l’Ajuntament de Roses prossegueix la millora d’aquesta àrea amb un altre projecte , consistent ara en la remodelació de l’aparcament adjacent.

Llegir Més

Asfaltatge a la Ronda de Circumval·lació de Roses per millorar el paviment i la seguretat del vial

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de renovació del paviment asfàltic en un tram de la ronda de Circumval·lació de Roses, concretament el comprés entre les carreteres C-260 (Roses-Figueres) i Gi-610 (Roses-Vilajuïga). Les obres consisteixen en la renovació del paviment per millorar la conducció i la seguretat en aquest tram de carretera, molt transitat.

Llegir Més

Dilluns 28 d’agost s’obren les inscripcions per al servei de transport escolar del curs 2017-2018

A partir del proper dilluns, 28 d'agost, el Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses obre les inscripcions per a aquelles famílies interessades en fer ús del servei de transport escolar durant el curs 2017-2018. El servei permet el desplaçament dels alumnes des del nucli i diferents urbanitzacions del municipi a les escoles públiques de Roses.

Llegir Més

Els dies 7 i 8 d’agost es faran prospeccions geotècniques per a la construcció del nou Mercat Municipal de Roses

Entre les 8,30 i les 18 h dels propers dies 7 i 8 d’agost (dilluns i dimarts), tindran lloc a les immediacions del Mercat Cobert de Roses els treballs geotècnics necessaris per a la construcció del futur edifici i instal·lacions, amb els quals s’ampliarà i modernitzarà aquest equipament.

Llegir Més

Detenció per tràfic de marihuana a Roses

La setmana passada va tenir lloc a Roses la detenció d’un veí de la població de nacionalitat marroquina, per un presumpte delicte contra la salut pública per tràfic de marihuana. La substància era distribuïda a l’interior de tetrabriks de sucs de fruita.

Llegir Més

Reconeixement a 2 agents de la policia local de Roses

Ahir al matí va tenir lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament l’acte de lliurament de medalles de permanència als agents de la policia local de Roses Manuel Montoro i Juan Duran, amb motiu dels 35 i 25 anys de servei complerts respectivament pels dos policies durant aquest 2017.

Llegir Més

La Policia Local de Roses intensifica la vigilància contra la venda de peix il·legal

En els darrer dies, la Policia Local de Roses ha intensificat el servei de vigilància contra la venda de peix il·legal que es produeix en diferents punts del municipi. La pràctica consisteix a oferir a peu de carrer o bé pels domicilis, peix que els venedors il·legals transporten en petites quantitats amb galledes o bosses de plàstic, sense reunir per tant les condicions de salubritat ni haver passat els controls sanitaris necessaris per al seu consum.

Llegir Més

Roses desisteix del concurs per a l’autorització de punts de venda de tiquets al passeig Marítim i d’amarradors als espigons de la riera Ginjolers

- L’oferta anava destinada a les empreses de transport i oci marítim L’Ajuntament de Roses ha acordat desistir del concurs públic per a l’atorgament d’autoritzacions per a la instal·lació de guixetes per a la venda de tiquets i de punts d’amarratge per a embarcacions de transport i oci marítim, al passeig Marítim i als espigons de la Riera Ginjolers, respectivament.

Llegir Més

Es posa en marxa la línia L2 fins a l’Almadrava, que completa el servei de transport d’estiu a Roses

Des de l'1 de juliol ha entrat en funcionament la línia 2E de transport urbà que connecta el centre de la vila amb les platges i urbanitzacions de Canyelles- Almadrava. Amb aquest servei es completa el transport de viatgers d’estiu que ofereix l’Ajuntament de Roses, iniciat a mitjans de juny amb la posada en marxa de la línia 1E que comunica amb Santa Margarida. Ambdós línies oferiran servei fins al 30 de setembre, moment en què entrarà en funcionament la línia 3 d’hivern.

Llegir Més

Roses augmenta la seva oferta de places d’aparcament gratuït

L’Ajuntament està enllestint l’adequació de les finques municipals situades al marge esquerra de la riera Trencada, entre el carrer de Coma Pedrosa i l’avinguda de Rhode. Aquest obres permetran posar en servei entre 350 i 400 noves places d’aparcament gratuït durant els propers dies.

Llegir Més

Revetlles amb precaució

Divendres, 23 de juny, Roses celebrarà la revetlla de Sant Joan amb l’arribada de la Flama del Canigó, l’encesa de foguera, un Castell de Focs Artificials i ball popular. L’Ajuntament de Roses convida tothom a participar en aquesta festa i recomana seguir els consells de protecció civil per gaudir d’una revetlla segura.

Llegir Més

Obertes les votacions dels pressupostos participatius de Roses, fins al 22 de juny

A partir d'avui, divendres 16 de juny, i fins al proper 22 de juny (inclòs), els veïns i veïnes de Roses majors de 16 anys i empadronats al municipi poden votar entre les 39 propostes que han quedat finalistes en el procés de pressupostos participatius de Roses per a aquest 2017.

Llegir Més

Es presenten les propostes finalistes dels primers Pressupostos Participatius de Roses

A partir d'aquest divendres dia 16 i fins al 22 de juny els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats al municipi podran votar entre les 39 propostes finalistes. El Teatre Municipal de Roses va acollir ahir al vespre la presentació de les propostes finalistes que es votaran en els primers Pressupostos Participatius de Roses. El regidor d'Economia i Hisenda, Marc Danés, va explicar les 39 propostes que han complert els requisits tècnics i econòmics exigits i es sotmetran a votació popular.

Llegir Més

Es presenten les propostes finalistes del Pressupost Participatiu de Roses que podran votar els vilatans

Demà dimarts, 13 de juny, tindrà lloc la sessió de presentació de les propostes ciutadanes que es podran votar properament dins el procés de Pressupost Participatiu que l’Ajuntament de Roses ha engegat aquest 2017, i a partir del qual serà escollit i realitzat el projecte presentat per la ciutadania que més recolzament rebi. L’acte tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses, a les 20.30 h.

Llegir Més

Gravació d’un audiovisual al Castell de la Trinitat, dissabte 10 de juny

Amb motiu dels treballs de gravació d’un audiovisual que tindran lloc durant tot el dia de demà, dissabte 10 de juny, de 9 a 21 h, al Castell de la Trinitat, l’Ajuntament de Roses informa de la possibilitat que al llarg de la jornada se sentin detonacions i simulacions de dispars a les immediacions.

Llegir Més

Dilluns 12 de juny s’inicia el servei de transport de viatgers de Santa Margarida

El proper dilluns, 12 de juny, l’Ajuntament de Roses inicia el servei d’estiu de transport urbà de viatgers en autobús en el municipi. De les dues línies previstes per a l’estiu, la primera que es posarà en funcionament el proper dilluns és la corresponent a l’itinerari entre Santa Margarita i l’Oficina de Turisme (amb 31 expedicions i intervals cada 30 minuts), mentre que la prevista des d’aquest punt fins a l’Almadrava, iniciarà el seu servei el proper 1 de juliol.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses i el Servei Català de Trànsit col·laboren en seguretat viària i control d’estupefaents

L’Ajuntament de Roses i el Servei Català de Trànsit (SCT) han acordat un conveni de col·laboració en matèria de seguretat viària, consistent en l’adhesió de la Policia Local de Roses al sistema d’informació i atenció a les víctimes i afectats d’accidents de trànsit, i a la col·laboració en el control de conducció sota els efectes del consum d’estupefaents.

Llegir Més

S’inicia el dragatge de la bocana de Santa Margarida

Ports de la Generalitat ha iniciat aquest matí els treballs de dragatge de la bocana de Santa Margarida, consistents en l’extracció de la sorra acumulada, que permetrà recuperar la fondària òptima per a la navegació en aquest espai. En una segona fase, la sorra extreta serà transportada a les platges Nova i del Rastrell per a la seva regeneració.

Llegir Més

Més d’un miler d’alumnes de Roses participen en el programa de Mobilitat Segura de la Policia Local

Aquest matí, els alumnes de P5 de les escoles de Roses s'han traslladat fins al Teatre Municipal de la població on han assistit a l'espectacle “Traspatràs”. L'activitat s'emmarca en el programa formatiu Mobilitat Segura que cada curs escolar ofereix la Policia Local de Roses als centres escolars de la població, amb el qual es fomenta el coneixement i debat entorn a temàtiques d'educació viària i cívica.

Llegir Més

La Policia Local de Roses destrueix 7.000 articles de material comissat a venedors il·legals durant 2016

Els 7.000 articles provinents de la venda il·legal que la Policia Local de Roses va requisar al llarg del passat estiu al municipi, han estat destruïts aquest matí a les instal·lacions de Rosesnet amb l’ajut d’una premsa compactadora. El material, integrat majoritàriament per falsificacions de roba, complements i electrònica, és fruit dels 107 decomissos realitzats pels agents durant 2016, principalment en el passeig Marítim de la població.

Llegir Més

Roses inicia el període de zona blava a partir del proper 1 de maig

Roses inicia el proper dilluns, 1 de maig, el període d'estacionament tarifat amb zona blava a tres espais de la població als quals es vol donar rotació de places d'aparcament. Com en anys anteriors, les àrees blaves es mantenen en 3 espais de la vila: tram de l'avinguda de Rhode (zona 1), Jaume I, plaça Frederic Rahola i part de l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat (zona 2), i l'aparcament del mercat municipal (zona 3). El servei tarifat durarà fins al 30 de setembre i el seu preu preu es manté en 1€/hora.

Llegir Més

Talls de trànsit a la carretera del Far de Roses, a partir de dilluns 24 d’abril

Les obres d’asfaltatge de la urbanització del Puig Rom que es venen realitzant des de mitjans de març, arriben dilluns 24 d’abril, a la carretera del Far, motiu pel qual aquest vial, així com la seva continuació a la carretera de Canyelles, es veuran afectats per talls de trànsit durant els propers dies.

Llegir Més

L’equip del Síndic de Greuges es desplaça a Roses el proper 4 de maig

El proper dijous 4 de maig, l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya es desplaçarà a Roses, on atendrà les persones i entitats que vulguin fer consultes o exposar les seves queixes. Les visites es duran a terme a l'Àrea de Promoció Econòmica i cal reservar cita prèvia.

Llegir Més

Roses disposarà de transport urbà tot l’any

L’Ajuntament de Roses acaba d’obrir el termini de presentació de propostes per a la contractació del servei de transport urbà de viatgers en autobús en el municipi. En total s’estableixen tres línies, dues comunicant Santa Margarita i l’Almadrava amb el centre de la vila durant l’estiu, i una tercera, per a la resta de l’any, que comunicarà Santa Margarita amb el nucli urbà fins arribar al moll. Les empreses interessades a oferir aquest servei, disposen fins al 8 de maig per presentar les seves ofertes.

Llegir Més

S’inicien les obres d’asfaltatge de diversos carrers del Puig Rom, que afectaran el trànsit

Demà dijous, 16 de març, s’inicien les obres d’asfaltatge de diversos carrers de la urbanització del Puig Rom de Roses que es trobaven en mal estat. Els treballs, que es preveu tinguin una durada de 3 mesos, poden afectar de manera intermitent la circulació rodada a la urbanització, a mida que avancin les obres pels diferents carrers de l’àmbit.

Llegir Més

Revisió ITV per a vehicles agrícoles i ciclomotors a Roses

El proper 14 de feber, l’Unitat Mòbil de l’ITV es traslladarà fins a Roses per efectuar les revisions als vehicles agrícoles (tractors i remolcs) i ciclomotors (49cm3) del municipi. Les inspeccions es realitzaran a l’esplanada del Pavelló Esportiu, de 9 a 12.30 h. Els interessats poden reservar hora a través del web www.citaprevia.cat o bé al telèfon 972 49 29 12.

Llegir Més

Els veïns de Roses ja poden presentar els projectes que volen incloure en el pressupost 2017

Durant aquesta setmana, els veïns i veïnes de Roses reben en el seu domicili el díptic informatiu del Pressupost Participatiu 2017. En ell, s’informa de les diferents fases i formes de participar en el procés que l’ajuntament inicia enguany per incloure un projecte (o projectes) escollit per la ciutadania, dins les inversions programades per a aquest mateix exercici.

Llegir Més

Consolidació del camí forestal entre l’Almadrava i Falconera per millorar-ne l’accessibilitat i seguretat

Després de l’inici de les obres de construcció d’un mirador a la carretera de Montjoi, sobre Punta Falconera, que oferirà una panoràmica de 270º del Golf de Roses i la plana de l’Empordà, l’Ajuntament de Roses prossegueix amb un altre projecte de millora de l’entorn natural en aquest sector, amb la consolidació i millora del camí forestal que discorre entre l’Almadrava i Punta Falconera.

Llegir Més