Notícies

- Sanitat, Benestar Social i família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 433 elements coincideixen amb el vostre criteri

Ampli programa d’activitats per al curs 2017-2018 de la Piscina de Roses

La Piscina de Roses ha preparat un ampli programa d’activitats per al curs 2017-2018 format pels cursos d’activitats aquàtiques amb cursos per a totes les edats i nivells i l’oferta del pack fitness, amb 24 propostes de condicionament físic. Les inscripcions s’iniciaran el proper dia 13 de setembre (període preferencial) i 15 de setembre (públic general).

Llegir Més

La consellera Dolors Bassa realitza una visita a l’Ajuntament de Roses

Aquest matí la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa; juntament amb la directora dels SSTT a Girona, Marta Casacuberta; han visitat l’Ajuntament de Roses, on han mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa del municipi, Montse Mindan, i representants de l’Associació Síndrome de Moebius per tractar sobre el congrés que l’entitat organitzarà el proper mes d’octubre a la població.

Llegir Més

La Taula de Sanitat de Roses es reuneix per coordinar els serveis d’estiu

La Taula de Sanitat de Roses, integrada per Ajuntament, CAP i les entitats FADIR i Roses Contra el Càncer, es va reunir ahir a la tarda per tractar diferents temàtiques en matèria de salut i establir les col·laboracions i programes a desenvolupar properament. L’empresa Vadepsa, encarregada dels serveis de salvament i socorrisme a les platges de Roses, també va ser convidada a la sessió per coordinar aspectes relacionats amb seguretat i sanitat a les platges.

Llegir Més

Alerta del Pla PROCICAT per l'onada de calor que afectarà Catalunya els propers dies

•Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania extremar la precaució en les activitats a l’exterior i seguir els consells de Salut per evitar incidències per les altes temperatures •També s’ha posat en prealerta el pla INFOCAT coincidit amb la revetlla de Sant Joan d'aquesta nit

Llegir Més

Obertes les votacions dels pressupostos participatius de Roses, fins al 22 de juny

A partir d'avui, divendres 16 de juny, i fins al proper 22 de juny (inclòs), els veïns i veïnes de Roses majors de 16 anys i empadronats al municipi poden votar entre les 39 propostes que han quedat finalistes en el procés de pressupostos participatius de Roses per a aquest 2017.

Llegir Més

Roses acollirà a l’octubre el primer Congrés per la Síndrome de Moebius

L'Associació Catalana per la Síndrome de Moebius celebrarà un Congrés Mèdic Familiar que tindrà lloc els dies 13 i 14 d'octubre de 2017 al Teatre Municipal de Roses. La presidenta de l'Associació Catalana per la Síndrome de Moebius, Ana Mª Expósito, i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, han dut a terme aquest matí, a la seu de l'Agrupació de Ciències Mèdiques i de la Salut de Girona, filial de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, l'acte de presentació del primer Congrés Mèdic Familiar per la Síndrome de Moebius que es farà a Roses.

Llegir Més

Es presenten les propostes finalistes dels primers Pressupostos Participatius de Roses

A partir d'aquest divendres dia 16 i fins al 22 de juny els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats al municipi podran votar entre les 39 propostes finalistes. El Teatre Municipal de Roses va acollir ahir al vespre la presentació de les propostes finalistes que es votaran en els primers Pressupostos Participatius de Roses. El regidor d'Economia i Hisenda, Marc Danés, va explicar les 39 propostes que han complert els requisits tècnics i econòmics exigits i es sotmetran a votació popular.

Llegir Més

Es presenten les propostes finalistes del Pressupost Participatiu de Roses que podran votar els vilatans

Demà dimarts, 13 de juny, tindrà lloc la sessió de presentació de les propostes ciutadanes que es podran votar properament dins el procés de Pressupost Participatiu que l’Ajuntament de Roses ha engegat aquest 2017, i a partir del qual serà escollit i realitzat el projecte presentat per la ciutadania que més recolzament rebi. L’acte tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses, a les 20.30 h.

Llegir Més

Molt bona valoració del servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Roses

Dimarts 9 de maig, la coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona, Fina Saurina, ha visitat l’Ajuntament de Roses on ha mantingut una reunió amb el regidor de l’Àrea de Benestar Social del consistori, Marc Danés, així com amb els tècnics municipals d’aquesta àrea, per fer una valoració del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Roses

Llegir Més

Dissabte 29 d’abril, , jornada de donació de sang a Roses

Dissabte 29 d’abril, l’Associació de Donants de Sang organitza una nova campanya de donació voluntària de sang a Roses. Les extraccions es realitzaran al Teatre Municipal, de 10 a 14 i de 16.30 a 20.30 h.

Llegir Més

Presentació de les conclusions del programa +60 a Roses

El proper dimecres, 26 d’abril, l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses presentarà els resultats obtinguts a Roses a partir de les sessions i posterior estudi del programa participatiu “+60Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu”. L’acte tindrà lloc a Ca l’Anita, a les 16 h.

Llegir Més

L’equip del Síndic de Greuges es desplaça a Roses el proper 4 de maig

El proper dijous 4 de maig, l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya es desplaçarà a Roses, on atendrà les persones i entitats que vulguin fer consultes o exposar les seves queixes. Les visites es duran a terme a l'Àrea de Promoció Econòmica i cal reservar cita prèvia.

Llegir Més

Tallers d’estudi, reforç a l’estiu, teatre i cantarella, primeres accions del Pla Educatiu d’Entorn a Roses

Ahir al migdia va tenir lloc a l’Ajuntament de Roses la primera sessió de la Comissió del Pla Educatiu d’Entorn, durant la qual es van constituir les comissions que impulsaran el Pla a la població, es van aprovar les primeres actuacions a realitzar durant aquest curs escolar i s’adoptà el compromís d’elaborar un projecte marc durant el mes de juny de 2017, que guiarà el desenvolupament del Pla Educatiu d’Entorn durant els 4 propers anys.

Llegir Més

El Servei de Teleassistència de Roses atén 7.213 trucades durant 2016

El balanç del Servei de Teleassistència desenvolupat a Roses durant 2016, torna a posar de manifest la importància i bon funcionament d’aquest programa assistencial en el municipi, on durant el passat any comptabilitzà 161 usuaris i 7.213 comunicacions telefòniques. Aquesta prestació realitza un seguiment continuat de les persones grans o amb mobilitat reduïda que viuen o passen moltes hores soles als seus domicilis, permetent així millorar la seva seguretat, autonomia i qualitat de vida.

Llegir Més

S’obren les inscripcions per participar en la 69a Festa de la Vellesa

El proper 1 d'abril tindrà lloc a Roses la 69a edició de la Festa de la Vellesa de Roses. La celebració, molt arrelada al municipi, compta cada any amb una important participació, arribant a superar-se els 200 assistents entre avis i àvies i els padrins que els acompanyen. Les inscripcions per participar en l'edició d’enguany es poden realitzar des del dilluns 13 de març al divendres 17 de març, al Servei d’Atenció al Ciutadà (plaça Catalunya, 12), de 10 a 13 h. Per participar, cal estar empadronat a Roses.

Llegir Més

Roses commemora el Dia Internacional de les Dones

L’Ajuntament de Roses s’adhereix a la celebració del Dia Internacional de les Dones amb la col·locació d’una pancarta commemorativa a la façana de la seu municipal i la difusió de la declaració institucional redactada per la Generalitat de Catalunya amb motiu d’aquesta commemoració.

Llegir Més

El termini de sol·licituds per optar a les subvencions de l’Ajuntament de Roses, obert fins al 20 de març

L’Ajuntament de Roses destina anualment una important partida pressupostària del voltant d’1 milió d’euros per a l’assignació de subvencions destinades a associacionisme, entitats i tots aquells agents implicats en la millora de la vila i de la qualitat de vida dels seus habitants, des de diferents àmbits com ara ensenyament, esport, cultura, medi ambient, atenció social, comerç, etc. L’objectiu d’aquests ajuts és el d’afavorir la tasca que aquestes entitats realitzen i potenciar l’important retorn social que aporten per al comú de la societat.

Llegir Més

Com evitar problemes i males experiències centren les sessions de la campanya "Per Carnaval No tot s’hi val»

Prop de 900 alumnes de secundària de Roses han passat avui pel Teatre Municipal per participar en la jornada de sensibilització “Per Carnaval, no tot s'hi val! Tu tries...”, organitzada per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament i dirigida a la conscienciació dels joves entorn als perills que comporten el consum d'alcohol i drogues. Diverses projeccions amb testimonis explicant males experiències durant Carnaval, els consells de policia local, mossos d’esquadra, personal del CAP i Creu Roja i l’spot de la campanya, han centrat l’activitat.

Llegir Més

Un audiovisual, polseres de suport i sessions informatives centren la campanya “Per Carnaval no tot s'hi val” d’enguany

Amb la imminent celebració del Carnaval de Roses 2017, l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Roses impulsa una nova edició de la campanya preventiva “Per Carnaval no tot s'hi val”, orientada a informar i conscienciar joves i població en general, entorn als perills que comporta el consum d'alcohol i drogues.

Llegir Més

L’Ajuntament convoca dues sessions de Fòrum Ciutadà per debatre el pressupost participatiu

L’Ajuntament de Roses segueix avançant amb el procés participatiu inclòs en el pressupost 2017, amb la realització de dues sessions del Fòrum Ciutadà obertes a tots els interessats, que tindran lloc els propers 1 i 8 de febrer (a les 20 h), al Teatre Municipal de Roses. Aquest procediment permetrà que un o més dels projectes que es realitzin a la població dins el pressupost municipal d’enguany, sigui a elecció dels propis ciutadans i ciutadanes.

Llegir Més

La Piscina Municipal de Roses acull la trobada de natació per a discapacitats psíquics

El proper dijous dia 2 de febrer, l’ACELL – Federació Catalana d’Esport i Lleure per a persones amb discapacitat psíquica organitza, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, una nova edició del campionat territorial de natació per a persones amb discapacitat intel·lectual a la Piscina Municipal de Roses.

Llegir Més

Els veïns de Roses ja poden presentar els projectes que volen incloure en el pressupost 2017

Durant aquesta setmana, els veïns i veïnes de Roses reben en el seu domicili el díptic informatiu del Pressupost Participatiu 2017. En ell, s’informa de les diferents fases i formes de participar en el procés que l’ajuntament inicia enguany per incloure un projecte (o projectes) escollit per la ciutadania, dins les inversions programades per a aquest mateix exercici.

Llegir Més

Dissabte 21 de gener, jornada de donació de sang a Roses

El proper dissabte 21 de gener, l’Associació de Donants de Sang organitza una nova campanya de donació voluntària de sang a Roses. Les extraccions es realitzaran a la Casa del Mar, de 10 a 14 i de 16.30 a 20.30 h. Cal recordar que en el moment actual les donacions són molt necessàries, ja que les reserves es troben a un nivell molt baix com a conseqüència de la davallada de donacions durant el mes de desembre i el període festiu de Nadal.

Llegir Més

“L'aventura de ser pares” ofereix pautes educatives a les famílies amb fills i filles de 6 a 10 anys

L'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Roses impulsa una nova edició de “L'Aventura de ser Pares”, un programa adreçat en aquesta ocasió a les famílies amb fills de 6 a 10 anys, que aportarà coneixements i obrirà la reflexió sobre aspectes relacionats amb la cura, l'educació i la socialització dels infants. Les activitats, que són gratuïtes, tindran lloc entre els mesos de gener i abril a les escoles Montserrat Vayreda, Els Grecs i Centre Escolar Empordà.

Llegir Més

El pressupost 2017 de Roses augmenta un 28,31% les inversions tot i continuar reduint l’endeutament

El ple municipal de Roses celebrat ahir va aprovar el Pressupost Municipal corresponent a l’exercici 2017, integrat pels pressupostos de l'Ajuntament i de les tres societats municipals dependents, el qual ascendeix a un total de 38.054.200 €, xifra que representa un augment respecte a 2016 d'un 1,21%. D’aquesta quantitat, l’Ajuntament destina 3.855.000 € a noves inversions.

Llegir Més

Un mirador amb vistes de 270º, del Cap de Begur fins al Canigó

Roses ha iniciat aquesta setmana la construcció d’un mirador a la carretera de Montjoi, sobre Punta Falconera, amb el qual es potenciarà el valor paisatgístic d’aquesta zona oferint una panoràmica de 270º sobre el Golf de Roses i la plana de l’Empordà. La petita obra, amb un pressupost inicial de 60.000€, ha estat adjudicada per 45.000 € i té un termini d’execució de 3 mesos.

Llegir Més

L’Hotel Cala Jóncols lliura a Creu Roja 2.700€ recaptats en la Jornada per a l’alimentació infantil

L’Hotel Cala Jóncols de Roses ha entregat avui un xec per valor de 2.700 euros a Creu Roja perquè els destini a la campanya “Donem-li la volta per omplir el plat”, una iniciativa que busca el suport de la ciutadania, empreses i administracions per garantir que tots els infants tinguin un plat a taula. Aquests diners es van recaptar en la Jornada Solidària a favor de l’alimentació infantil que es va dur a terme el passat 20 d’agost a les instal·lacions del complex hoteler a favor de l’alimentació infantil.

Llegir Més

Primera sessió de participació del +60 Alt Empordà a Roses

Una vintena de persones de més de 60 anys van participar aquest dilluns 14 de novembre en el procés participatiu “+60Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu”, convocades per l’Ajuntament de Roses i el Consell Comarcal.

Llegir Més

Tramuntanets i Fundació Roses contra el Càncer reben els xecs amb les donacions dels Anysetiers

Aquest migdia ha tingut lloc a l’Ajuntament de Roses l’acte de lliurament dels xecs que l’Ordre Internacional dels Anysetiers han donat a les entitats Tramuntanets i Roses Contra el Càncer per continuar portant a terme la seva tasca social. L’entrega ha anat a càrrec del president dels Anysetiers de la Badia de Roses- Costa Brava, Daniel Hamelin, juntament amb diferents representants de l’Ordre.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses ofereix el segon taller sobre l'ús de tauletes i smartphones per a majors de 55 anys

La Biblioteca de Roses participa en el projecte impulsat per la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Vodafone España i el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, destinat a la formació de majors de 55 anys en l'ús de tauletes i telèfons intel·ligents. Els propers 8 i 10 de novembre, tindrà lloc el segon taller d’aquest programa, destinat a comunicació i app’s a través del mòbil. Els interessats a participar, ja poden inscriure's.

Llegir Més