Notícies

- Turisme i Promoció econòmica

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1251 elements coincideixen amb el vostre criteri

El port de Roses referma el mercat de creuers amb més de 9.000 passatgers, assolint un any històric

Roses, amb 9.500 passatgers i 13 escales, preveu multiplicar per tres les escales i per quatre els passatgers, i compta amb l’estrena de les companyies Crystal i Oceania, assolint una temporada excel·lent L’impacte econòmic directe de l’activitat de creuers de Roses per aquesta temporada s’estima en més de 646.000 € El paper de la promoció amb la marca Costa Brava Cruise Ports està sent cabdal per refermar l’activitat de creuers

Llegir Més

Curs d’atenció al client, comandes i carretons per a desocupats menors de 30 anys

Els menors de 30 anys que actualment no estiguin treballant ni estudiant, disposen ara a Roses d’una oferta formativa consistent en un curs d’atenció al client, comandes i certificat de carretons. El curs s’inclou en el programa de Garantia Juvenil, iniciativa europea d’ocupació que té per finalitat reduir l’atur juvenil, mitjançat ofertes de treball, pràctiques en empreses o la formació necessària per accedir al mercat laboral.

Llegir Més

Visita a les obres del port pesquer de Roses

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l’alcaldessa, Montse Mindan, i del patró major de la Confraria de Pescadors de Roses, Antoni Abad, ha visitat aquest dimecres les obres del port pesquer. Amb una inversió de 680.000 euros, els treballs finalitzaran aquests dies amb l’enderroc dels molls afectats, per continuar posteriorment amb la instal·lació dels pantalans.

Llegir Més

Obertes les subvencions a projectes culturals, educatius, esportius i socials, amb una dotació total de 500.000 €

L’Ajuntament de Roses acaba d’obrir les primeres convocatòries de l’any perquè entitats, associacions i particulars sol·licitin les subvencions que el consistori destina anualment a projectes de caràcter social, educatiu, esportiu, cultural o de millora urbanística i mediambiental. El total de partides assignades a aquests ajuts ascendeix a 456.525 €, import que es veurà incrementat amb la resta de convocatòries previstes per a aquest any i encara en tràmit d’aprovació. Els interessats poden presentar les seves sol·licituds des d’avui, 16 de febrer, fins al 7 de març (inclòs).

Llegir Més

ROSERSA posa en marxa la seva nova pàgina web

L’empresa de serveis municipals de Roses, ROSERSA, ha posat en marxa la seva nova pàgina www.rosersa.com , amb l’objectiu de facilitar el coneixement de les activitats i serveis que ofereix l’empresa. El seu disseny adaptat, permet l’accessibilitat des de qualsevol tipus de dispositius, inclosos el mòbils.

Llegir Més

Més de 3.000 persones, 70 colles i 66 carrosses al Carnaval de Roses

3.279 persones i 70 colles -66 d’elles amb carrossa-, són ja les inscrites per desfilar durant les passades del Carnaval de Roses que tindran lloc el divendres 9 de febrer (passada nocturna, a les 21 h), dissabte 10 (desfilada infantil, a les 16 h) i diumenge 11 (passada de petits i grans, a les 12 h)

Llegir Més

Cursos d’hostaleria, alimentació, emprenedoria i idiomes dins la programació de primavera de Promoció Econòmica

El proper dilluns, 5 de febrer, s’obre el període de preinscripció per participar en els cursos que l’Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses organitza la propera primavera per a aturats o persones que volen formar-se i millorar les seves condicions laborals o el seu negoci. Enguany, la programació inclou formacions en idiomes (francès, anglès i alemany), en hostaleria, en higiene alimentària i nutrició i taller d’emprenedoria i creació d’empreses.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses obre perfil a Instagram

A partir d’avui, dijous 1 de febrer, l’Ajuntament de Roses obre compte a la xarxa social Instagram, amb l’objectiu que veïns, veïnes i visitants de la població, puguin conèixer de primera mà totes les novetats en l'àmbit municipal.

Llegir Més

Ajuntament i restauradors debaten i consensuen les accions gastronòmiques de l’any 2018

Amb l’inici d’any, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses es troba treballant en la planificació de les accions promocionals i de dinamització turística, cultural, social i econòmica en les quals la gastronomia adquireix un important protagonisme, que es desenvoluparan en el municipi al llarg de 2018. La taula gastronòmica celebrada el passat dimarts, amb professionals del sector de la restauració, ha estat una de les iniciatives engegades per valorar aquestes campanyes i treballar conjuntament amb el sector privat en la dinamització de la població.

Llegir Més

Roses dóna a conèixer el seu atractiu turístic a FITUR

L' Àrea de Turisme de Roses, conjuntament amb l'entitat Estació Nàutica Roses – Cap de Creus, assisteixen a la fira de promoció turística FITUR 2018, que té lloc a Madrid des d’avui, dimecres 17, fins al proper diumenge 21 de gener.

Llegir Més

Ports de la Generalitat comença les obres de millora al port pesquer de Roses

• Les obres consisteixen en la renovació del moll de Ribera, el moll dels magatzems dels pescadors i el pantalà de pesca, per impulsar el servei a la pesca, la nàutica popular i els xàrters nàutics. • El projecte té un cost de 680.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos

Llegir Més

Lliurats els diplomes de Garantia Juvenil

Aquest matí ha tingut lloc al Teatre Municipal de Roses l’acte de lliurament dels diplomes als participants dels cursos de jardineria i manteniment de piscines i curs de monitor de menjador i transport escolar. Ambdues formacions s’inclouen en el programa de Garantia Juvenil que s’ha desenvolupat a la vila en els darrers mesos.

Llegir Més

Roses posa música al Nadal

Diversos carrers de Roses estrenen avui, dilluns 18 de desembre, l’ambientació musical que l’Ajuntament ha instal·lat amb motiu de la celebració de les festes de Nadal, i que funcionarà fins al proper 8 de gener.

Llegir Més

Roses Smart, una nova eina de comunicació amb la ciutadania, àgil, interactiva i geolocalitzada

L’Ajuntament de Roses acaba de posar en servei una nova aplicació per a dispositius mòbils, integrada dins el concepte conegut com smartcity (ciutat intel·ligent), amb la qual es promou una gestió més avançada dels serveis. La nova eina segueix el repte de millorar la qualitat de vida de la ciutadania i dels visitants de la vila, facilitant el seu accés a serveis i continguts d’interès de manera més àgil, personalitzada i geolocalitzada i, un dels aspectes principals, promovent la seva col·laboració i participació.

Llegir Més

El pressupost 2018 de Roses baixa l’endeutament a mínims històrics mantenint les inversions

Les inversions ascendeixen a 3.919.283 €, (3.545.000 corresponents a l’Ajuntament i la resta a societats municipals), destinats fonamentalment a la millora urbana, a equipaments esportius i educatius, i a la valorització del patrimoni. L'endeutament baixa als 7 milions d'euros, reduint-lo en un 70,3 % respecte a 2011.

Llegir Més

El nou Pla de Màrqueting Turístic de Roses recull l’opinió de la ciutadania

Dins les accions impulsades pel nou Pla de Màrqueting Turístic de Roses, aquesta setmana s’inicia una consulta ciutadana amb la qual es vol copsar l’opinió dels propis veïns i veïnes de la població sobre diferents aspectes referents al principal motor econòmic local: el turisme. El procediment per participar-hi és a través de la pàgina web municipal www.roses.cat, on l’apartat «Parlem de Turisme, dona la teva opinió», condueix directament al qüestionari. Per participar cal estar empadronat a Roses i tenir més de 16 anys.

Llegir Més

Roses encendrà el Nadal el proper 5 de desembre

El proper dimarts, 5 de desembre, tindrà lloc a Roses l'encesa de la il·luminació nadalenca que l'empresa municipal Rosersa ha instal·lat a la població des del passat mes d’octubre a diferents espais de la vila. La cita és a les 17.30 h, a la plaça Catalunya, on hi haurà una cantada de nadales que donarà pas a l'acte d'encesa, que posarà llum al Nadal rosinc.

Llegir Més

Roses organitza tallers d’opinió amb restauradors, comerç i serveis per millorar la destinació turística

Els dies 16 i 17 de novembre, L’Ajuntament de Roses organitza una ronda de sessions participatives entre empresariat dels sectors comerç, restauració, allotjament i serveis que treballen a la vila, així com amb tècnics municipals i representants polítics, per debatre i valorar noves estratègies en la promoció i desenvolupament de la destinació turística Roses.

Llegir Més

Èxit del Festivalet de Roses que emplena la població de visitants el cap de setmana

Ahir es va cloure amb notable èxit el Festivalet de Roses, un certamen que durant el darrer cap de setmana ha convertit la platja de la població en un espai chill-out a l’aire lliure on gaudir de la millor música indie catalana i la gastronomia local. Visitants forans i locals, molts d’ells famílies joves, han emplenat els dos escenaris on es desenvolupaven els concerts i es servien els tastets gastronòmics, així com els restaurants locals.

Llegir Més

Restauració dels barris hel·lenístic i romà de la Ciutadella, i museïtzació d’una casa del barri medieval

Aprovat el projecte de conservació, restauració i manteniment dels barris hel·lenístic i romà dins del recinte fortificat de la Ciutadella, l’Ajuntament es disposa a executar les obres projectades amb la finalitat de mantenir aquesta part del seu patrimoni històric amb tot el valor cultural i atractiu turístic. D’altra banda, el projecte inclou una prova pilot de museïtzació d’una casa de la vila medieval amb la finalitat d’establir la base per a la futura intervenció a tot el conjunt excavat d’aquesta vila. El treballs en els tres àmbits compten amb un pressupost total de 49.000 €.

Llegir Més

Roses dobla amb escreix el nombre de passatgers respecte a la temporada passada

El port de Roses ha tancat la temporada, que ha anat d’abril a juliol, amb 4 escales i 2.400 passatgers. Comparativament ha rebut una escala menys i ha doblat amb escreix el miler de passatgers de la temporada passada. L’impacte econòmic d’aquests creuers ha suposat 200.000 euros en el territori.

Llegir Més

Roses celebra una bateria d’activitats culturals prèvies al Festivalet aquest cap de setmana

Quan encara falten 9 dies per donar el tret de sortida al Festivalet de Roses, aquest cap de setmana el certamen ha organitzat un seguit d’activitats paral·leles per anar escalfant motors. Totes aquestes activitats prèvies es duen a terme durant la posta de sol i es desenvoluparan en el millor del paisatge rosinc, per començar així a posar el públic en situació

Llegir Més

La campanya "Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir", premiada

La campanya "Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir", impulsada per 34 municipis de Catalunya entre els quals es troba la població de Roses, ha rebut el premi Copa España Creativa 2017, en el certamen que se celebrà el passat dissabte, 28 d’octubre, a Melilla. La col·laboració supramunicipal i la combinació entre cultura, turisme i comerç en què es basa el projecte, han estat elements clau en l’obtenció d’aquest guardó.

Llegir Més

Tallers de formació en TIC per a empresariat i públic general a Roses

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses programa per a les properes setmanes tres sessions formatives relacionades amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), dirigides a empresariat i a públic general interessat. Els tallers estan 100% subvencionats i les inscripcions ja es poden realitzar a les oficines de Promoció Econòmica.

Llegir Més

Roses segueix congelant els impostos per a l’any 2018

El ple municipal celebrat aquest dilluns ha aprovat les Ordenances Fiscals per a l’exercici 2018, les quals venen marcades, un any més, per la congelació de tots els tributs, que es mantenen igual que en els darrers anys. L’objectiu de l’equip de govern és mantenir l’equilibri pressupostari municipal, amb un nivell d’ingressos similar al de l’exercici 2017 que permeti l’autofinançament de les inversions previstes per al proper any.

Llegir Més

Cris Juanico i el swing de Pep’s Show Boys, confirmen presència al Festivalet de Roses

Dues novetats s’afegeixen a la llista d’artistes que actuaran en la nova edició del Festivalet que combina música, gastronomia i el paisatge de Roses encapçalat per les seves fantàstiques postes de sol. Si la setmana passada eren Paula Valls, i PAVVLA, qui anunciaven els seus concerts, aquesta setmana es confirma la presència d’un pes pesant de la música catalana com Cris Juanico, i la festiva sessió DJ dels Pep’s Show Boys.

Llegir Més

16 restaurants ofereixen menús basats en el Suquet de Peix, del 14 al 29 d’octubre

L’Àrea de Turisme Roses aposta per posar en valor la gastronomia local promocionant, un any més, el tradicional Suquet de Peix. La campanya té el doble objectiu de reconèixer la qualitat gastronòmica dels establiments de restauració local de la població i, alhora, posicionar el plat típic per excel·lència de Roses, donant a conèixer les seves diferents varietats i innovacions, fruit de l’experiència i de la creativitat dels restauradors.

Llegir Més

17 municipis de l’Alt Empordà presents al 2n Saló de Senderisme i BTT de Portvendres

El proper cap de setmana, 14 i 15 d’octubre, se celebra a Portvendres el segon “Salon Rando & VTT en Pays Catalan”, que enguany presenta com a novetat l’obertura del certamen a la bicicleta tot terreny. Roses serà present amb un estand informatiu juntament amb 16 municipis més de l’Alt Empordà, on es presentarà el territori i el projecte Interreg POCTEFA 2014-2020, basat en el turisme sostenible i transfronterer.

Llegir Més

El soul de Paula Valls, el folk de PAVVLA, tastets  gastronòmics i un concurs d’Instagram, primeres novetats del Festivalet de Roses

Primeres novetats de la nova edició del Festivalet de Roses que se celebrarà el dissabte 11 i diumenge 12 de novembre de 2017. La primera de totes, l’actuació de les dues grans revelacions de la música catalana: Paula Valls i PAVVLA.

Llegir Més

El Festivalet torna a Roses els dies 11 i 12 de novembre

La segona edició del certamen tornarà a combinar música, gastronomia i paisatge durant l’estiuet de Sant Martí a la platja de Roses. Després de la bona collida de la primera edició del Festivalet celebrat l’any passat a Roses, el dissabte 11 i diumenge 12 de novembre de 2017 torna a la badia de Roses aquest certamen que combina concerts a peu de platja, propostes gastronòmiques i paisatge, tot coincidint amb l’estiuet de Sant Martí

Llegir Més