Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / S'inicien les obres del nou equipament cultural de la Riera Ginjolers

S'inicien les obres del nou equipament cultural de la Riera Ginjolers

La propera setmana s'iniciaran a Roses les obres de construcció del nou equipament cultural projectat a la rambla de la Riera Ginjolers, en ple centre neuràlgic de la vila. El nou edifici, amb una superfície de 2.172 m2 construïts, acollirà la nova sala de ball de la SUF i diferents espais per a usos de caràcter cívic, formatius, culturals i lúdics..Les obres, que tindran una durada d'un any, tenen un pressupost d'1,8 MEUR.
09/10/2015 11:50 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El solar on es construirà el nou equipament ja està a punt per rebre, a partir de la setmana que ve, la primera fase dels treballs que es realitzaran al llarg del proper any, i que inclouran l'estructura total de l'edifici, els tancaments que l'envolten i tots els acabats exteriors. Ja a l'interior, es completaran els acabats i el condicionament de les plantes soterrani, baixa i primera perquè puguin ser incorporades al seu ús immediat, mentre que en una segona fase de treballs es finalitzarà l'acabat intern de les plantes segona i tercera.

 

Un edifici en comunicació amb l’exterior

 

Una de les principals característiques externes del nou edifici serà la seva adaptabilitat volumètrica amb l'entorn urbà on es troba situat. Els dos tipus de teixits urbans adjacents al centre, quedaran harmonitzats gràcies a una solució arquitectònica consistent a fragmentar l’edifici amb una gran pati obert. Això permetrà dividir la façana en dos volums, un de planta baixa més tres alçades corresponent a la Riera Ginjolers (dotada d'una major amplada i on es troben els edificis més alts), mentre que el del carrer Trinitat (caracteritzat per una composició d’edificacions més estretes i baixes), s'elevarà tan sols dues plantes.

 

Un altre tret característic serà la comunicació entre l’edifici i l’espai exterior, fórmula que es fa possible gràcies a la incorporació d’abundants espais oberts que compliran la doble missió de permetre una ventilació i il·luminació naturals, alhora que oferiran una visió de part de les activitats que s'hi realitzaran en el centre des del carrer.

 

També a l’exterior, les cobertes de les diferents plantes del nou equipament complementaran l’oferta del centre i podran acollir la realització d’activitats.

 

Espais interiors flexibles i transformables

 

Ja a l’interior de l'edifici, el soterrani concentrarà aquells espais que poden generar més molèsties pel soroll i on no sigui imprescindible la llum natural, com els magatzems de l'equipament i de la SUF, o els espais destinats a armaris de neteja i a residus.

 

La planta baixa donarà accés a l'edifici des de la Riera Ginjolers a través d'un vestíbul o espai de rebuda que també podrà acollir petites exposicions, i allotjarà la sala de la SUF (de 214 m2 totals de superfície) i el bar-cafeteria (105 m2). La gran obertura que comunica directament la sala de la SUF amb el vestíbul, dotada de portes abatibles, permetrà que ambdós espais formin un d'únic en els casos d'activitats que així ho requereixen, oferint així una planta flexible i compartimentada capaç d'adaptar-se a les necessitats de cada moment.

 

La planta primera estarà ocupada per un espai diàfan que allotjarà l'espai per a l'administració del centre, mentre que la resta es destinarà a altell i administració de la SUF.

 

Les plantes segona i tercera restaran sense ús en aquesta primera fase d'obres i, per tant, sense finalitzar els acabats interiors a l'espera de la construcció de la fase 2.

 

Materials i estalvi energètic

 

Les façanes del nou equipament s’han pensat de manera que siguin de fàcil manteniment i de llarga durabilitat, motiu pel qual els exteriors es resoldran amb una façana ventilada i amb un mur cortina que permetran una gran transparència, dotada amb controls de protecció solar on sigui necessari en funció de l’orientació solar.

 

La façana del pati obert serà totalment vidriada per oferir una gran part de la il·luminació natural a l'interior de l'edifici, mentre que la resta de les façanes es resoldran amb plaques de gran format combinades amb obertures verticals.

 

Projecte inclòs en el Pla de Barris de Roses

 

Les obres en execució han estat adjudicades per un import total d'1,8 Meur, i el termini per a la realització de les mateixes és de 12 mesos.

 

Aquest projecte s'inclou dins el marc del Pla de Barris atorgat per la Generalitat de Catalunya al municipi de Roses, que subvenciona el 50% del cost de les obres.




Antiga façana de la SUF                                            Solar a punt per inici d'obres

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet