Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / S'instal·la una passera cromàtica per connectar els dos marges de la riera Ginjolers

S'instal·la una passera cromàtica per connectar els dos marges de la riera Ginjolers

Després dels treballs preparatoris realitzats durant les darreres setmanes, durant el dia d'ahir es va traslladar i instal·lar a la Riera Ginjolers de Roses, una passera de 19 metres de llargada i 11 tones de pes destinada al nou pas de vianants que enllaçarà ambdós costats de la riera. Es preveu que el nou accés estigui disponible al llarg del mes de juny.
23/05/2014 06:54 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb aquesta actuació s'enllacen els dos espais existents a banda i banda de la riera Ginjolers, a l'alçada de la plaça de la Victòria Catalana i en projecció recta des del carrer del Cementiri, possibilitant així el recorregut peatonal entre la zona esportiva situada al marge dret de la riera i la zona residencial que s'estén al voltant de la plaça de la Victòria Catalana, al costat esquerre.

 

Els treballs de condicionament del nou espai realitzats fins ara, permeten a partir d'avui la instal·lació d'aquesta nova passarel·la que es fixarà als marges de la riera, sense afectar la seva llera i deixant les cotes d'aigua necessàries segons l'estudi d'inundabilitat realitzat prèviament.

 

El consistori ha aprofitat aquesta actuació de millora de la mobilitat peatonal per crear al mateix temps un espai diferenciador i atractiu, on l'element destacat el conforma el disseny de la passera, que genera un interessant joc visual. L'aspecte més singular del conjunt el conforma la barana que, formada per plaques laminades decoratives de diferents colors, d'1'15 m d'alçada, ofereix a vianants i veïns un interessant joc cromàtic. La composició ha estat ideada per l'artista cadaquesenc Pere Bellès, que proposa un recorregut visual a través de les làmines del pont, creat amb la simplificació dels colors de les banderes de les més de 50 nacionalitats d'origen dels ciutadans de Roses.

 

El paviment utilitzat a la passera és sintètic, de fusta reciclada i antilliscant. D'altra banda, en l'ús dels materials, tant pel que fa al terra sintètic com a les plaques laminades, s'ha tingut també en compte el baix manteniment que requereixen, ja que suporten bé l'acció de la llum solar, humitat, etc.

 

La il·luminació nocturna de l'espai s'ha dissenyat amb un enllumenat que projectarà la llum des de dins de la passarel·la, creant un passadís il·luminat a la nit. Per incidir en la bellesa paisatgística del conjunt, els espais adjacents de la passera s'urbanitzaran durant les properes setmanes amb una combinació de paviment i espais verds amb plantes i flors, creant així petites zones de descans, on també es col·locaran bancs i cadires de formigó, aparcabicicletes i papereres, així com el sistema de reg necessari.

 

L'actuació urbanística ha comptat amb un pressupost total de 166.000 €.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet