Una rosa gegant marcarà l'itinerari de la III Fira de la Rosa

Aquest matí, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Promoció Econòmica, Ambrosio Martínez, i el primer tinent d'alcalde, Carles Pàramo, presenten la programació que integrarà la tercera edició de la Fira de la Rosa que se celebrarà al municipi els propers dies 6, 7 i 8 de juny. Una rosa gegant marcarà l'itinerari dels diferents espais que acolliran les mostres, concursos, música, xerrades i mercats que es desenvoluparan al llarg de la rambla Ginjolers.
16/05/2014 09:50 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Una rosa de grans proporcions, materialitzada amb una llarga catifa verda que simbolitzarà una tija recorrent la rambla Riera Ginjolers i ramificant-se pels carrers adjacents, permetrà als visitants recórrer els diferents espais ornamentats i que acolliran les activitats de la present edició d'aquesta fira. Dalt la rambla, una rosa de grans proporcions realitzada amb parterres alçats i vegetació, coronarà la composició.


Amb aquesta original posada en escena, arriba enguany la tercera edició de la Fira de la Rosa, amb la qual el consistori vol donar continuïtat a un proposta que durant 2013 aplegà un important nombre de públic assistent, arribat de tot Catalunya i del sud de França. Amb la fira, es vol vincular el nom del municipi amb aquesta flor ornamental i universal, amb un programa d'actes ple d'activitats, concursos, propostes artesanals, etc, on l'element principal i diferenciador és la rosa.

 

La present edició es manté durant el primer cap de setmana de juny –a les portes de l’estiu-, considerada una data idònia per a aquest tipus d'esdeveniments a l'aire lliure, com es va demostrar el passat any, amb milers de persones visitant i participant en els actes de la fira.

 

L'obertura de les activitats tindrà lloc divendres 6 de juny, a les 18 h, a la rambla Riera Ginjolers (zona rentador). L'acte anirà a càrrec de l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, qui també serà l'encarregada de lliurar els premis del II Concurs de Roses, a la carpa de la Fira situada a la mateixa rambla.

 

Una de les iniciatives que es torna a repetir en la present edició és la proposta “1.000 Roses a Roses”, amb la qual el municipi convida a un miler de dones que es diguin Rosa (o qualsevol de les seves variants: Roser, Rosor, Ma Rosa, etc, en qualsevol idioma), a degustar l'anomenat “Menú de la Rosa” que ofereixen els restaurants participants en la campanya. La invitació servirà entre els dies 6 i 15 de juny (ambdós inclosos), ja sigui per dinar o per sopar.

 

Per poder participar-hi, les interessades podran fer la seva reserva prèvia del 30 de maig al 15 de juny al telèfon 902 10 36 36, a la web http://eajuntament.roses.cat:8018, o bé al correu electrònic 1000rosesaroses@roses.cat.

 

Per la seva banda, el concurs de roses es manté enguany amb dues modalitats: a la millor rosa i al millor ram de roses. Les persones interessades a participar-hi han de presentar la fitxa d’inscripció que trobaran a www.visit.roses.cat fins al 30 de maig, presencialment a Promoció Econòmica, via email a promocioeconomica@roses.cat, o via fax al 972 151 150.

 

 

Completaran el programa d'activitats un concurs fotogràfic sobre el patrimonir rosinc, xerrades-vermuts centrades en temàtiques relacionades amb el món de la rosa, una trobada d'instagramers, exposicions de roses, un mercat d'artesania i diferents tallers educatius (veure programa adjunt).

 

La rambla de la Riera Ginjolers, centrarà gran part d'aquesta activitat, amb la instal·lació de les parades i tallers del mercat artesanal, esdevenint un espai plenament consolidat i idoni per a aquests tipus d'activitats destinatdes a un ampli públic. La seva cèntrica ubicació i la proximitat amb el passeig de mar, la fan també ideal per als assistents que vulguin completar la jornada en el nucli comercial de la població, dinant o sopant en alguns dels seus nombrosos restaurants, o passejant pel seu passeig i platges.

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS:

 

 

Dies 6, 7 i 8 de juny a la rambla Riera Ginjolers de 10 a 21 h

 

Composicions artístiques i florals al Casc antic de Roses:

 

Exposició de roses

 

Fira mercat d’artesania

 

Demostracions d’oficis i tallers

 

Tallers educatius

 

Exposicions: “Roserars del món”, “La morfologia de la rosa”.

 

 

Divendres 6 de juny

 

18 h: Inaguració de la II Fira de la Rosa, a càrrec de l’alcaldessa de Roses, sra. Montse Mindan

Lloc: rambla Riera Ginjolers, zona rentador

 

A continuació, lliurament de premis del II Concurs de roses a la Carpa de la Fira de la rambla Riera Ginjolers

 

19h: Actuació musical “Les anxovetes”, pl/ de l’església

 

20 a 22 h: Concert del D-Gremlins. Rambla Riera Ginjolers

 

Dissabte 7 de juny

 

Concurs fotogràfic: Paisatge i patrimoni rosinc. La vila en rosa.


Inscripcions de 10.00 a 20.00 h a la carpa ubicada rambla Riera Ginjolers núm 22, davant Casal del Pescador. Bases del concurs a
http://lavilaambrosa.blogspot.com.es/

 

11.30h: actuació musical Coral Infantil Centre Escolar Empordà, plaça de l’Església

 

12.30: xerrada-vermut: “La història de la rosa a Catalunya”, a la SUF (Rambla Riera Ginjolers)

 

18h: Actuació musical “Les anxovetes”, a la plaça de l'Església

 

20 a 22 h: concert del D-Gremlins. Rambla Riera Ginjolers

 

 

Diumenge 8 de juny

 

Trobada #instagramRoses.

Inscripció prèvia abans del 6 de juny a www.instagram.costabrava.org

 

Concurs fotogràfic: Paisatge i patrimoni rosinc. La vila en rosa.

Inscripcions de 10 a 14 h a la carpa ubicada rambla Riera Ginjolers núm 22, davant Casal del Pescador. Bases del concurs a http://lavilaambrosa.blogspot.com.es/

 

12 h Contes infantils “Dracs, prínceps i princeses”, a càrrec d’El Pot Petit, Plaça de l’església.

 

12.30- Xerrada-vermut: “Rosers antics i el seu ús culinari ” a càrrec d’Elke Embo, paisatgista i especialista en rosers antics. SUF, Rambla Riera Ginjolers.

 

17.30 Actuació musical “Coral Polifònica de Figueres” , pl/ de l’església

 

19 a 21.00 h Concert del D-Gremlins. Rambla Riera Ginjolers

 

 



 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document