V edició del certamen poètic dedicat a la vila de Roses

Aquest matí, membres del Rotary Club Roses-Empúriabrava i de l'Ajuntament de Roses, han presentat la V edició dels Jocs Florals de Roses, certamen que fomenta la creació literària, concretament el gènere de la poesia, agafant com a nucli temàtic el municipi de Roses. La presentació de poemes, oberta a totes les persones aficionades a la poesia, es pot realitzar fins al proper 27 de maig, al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) de l'Ajuntament.
27/04/2016 13:48 -    

La temàtica central del concurs és el municipi de Roses i s’estableixen tres categories temàtiques específiques: Rosa Natural Roja, poema sobre la vila de Roses; Rosa Natural Groga, poema sobre la vida al mar a Roses; i Rosa Natural Blanca, poema sobre els monuments de Roses.

 

Cada participant podrà concursar a les categories que desitgi, amb un màxim d’una obra per categoria, tot i que només podrà obtenir un premi. Les obres han de ser originals, inèdites i no poden haver estat premiades en altres concursos. L’extensió ha de ser d'entre 14 i 40 versos i l'estructura mètrica és lliure. La llengua utilitzada en les categories Rosa Natural Groga i Rosa Natural Blanca ha de ser la catalana, mentre que en la categoria Rosa Natural Roja pot ser la catalana o la castellana. Cada poema ha de tenir un títol i ha d'estar signat amb un pseudònim.

 

Totes les categories tindran com a premi una placa commemorativa i 375 €. Els poemes guanyadors també es publicaran a la Revista de Festa Major que cada estiu edita l'Ajuntament.

 

Les obres s’han de lliurar al Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Roses (plaça de Catalunya, 12), fins a les 14 hores del divendres 27 de maig. El veredicte del jurat -format per l'assessor de Cultura de l'Ajuntament, un representant de Rotary Club, la directora de la Biblioteca Municipal, dos professors de literatura i una poetessa-, es farà públic el 25 de juny, a Ca l'Anita.

 

Podeu trobar les bases completes en el díptic adjunt

PDF document icon jocsflorals_27maig.pdf — PDF document, 193 KB (198402 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document