Notícies

- Activitats infantils

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 666 elements coincideixen amb el vostre criteri

Roses inicia la campanya educativa “A conseqüència de la guerra”

Amb motiu del Bicentenari de la Guerra del Francès (1808-2008) l’Ajuntament de Roses ha programat les unitats didàctiques “A conseqüència de la guerra”, dirigides als escolars de primària, secundària i batxillerat. Els tallers, que tindran lloc durant tot el curs lectiu a la Ciutadella de Roses, volen propiciar la reflexió dels alumnes entorn al significat i conseqüències dels conflictes bèl·lics.

Llegir Més

S’amplia el termini d’inscripcions a les activitats esportives municipals

L’Àrea d’Esports ha ampliat fins a finals del mes d’octubre el període d’inscripcions a les activitats esportives infantils programades per a aquesta tardor. D’aquesta manera, tots els nens i nenes a qui els agrada l’esport i estiguin interessats a fer classes de psicomotricitat, patinatge artístic, gimnàstica artística o esportiva, encara són a temps de participar-hi.

Llegir Més

La piscina coberta de Roses, més sostenible i respectuosa amb el medi ambient

La Piscina de Roses ha instal·lat un segon aparell de raigs ultraviolats per al tractament i la desinfecció de l’aigua, en aquesta ocasió a la piscina profunda de l’equipament. Amb aquesta actuació es complementa la iniciativa municipal iniciada el passat mes de juny amb l’aplicació d’aquest sistema ultraviolat al vas secundari, que té com a objectiu l’estalvi i la qualitat de l’aigua.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses amplia els seus horaris per adaptar-se a les necessitats dels ciutadans

La Biblioteca Municipal “Jaume Vicenç Vives” ha ampliat els seus horaris d’obertura coincidint amb l’inici del nou curs escolar. A partir d'ara, les instal·lacions obren tots els matins de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 h, i totes les tardes de dilluns a divendres, de 16 a 20 h, donant així resposta a la demanda del públic usuari.

Llegir Més

L’Ajuntament instal·la aparcabicicletes a diferents punts del Passeig Marítim de Roses

L’Ajuntament de Roses ha incorporat al passeig Marítim de la població un total de nou punts d’aparcabicicletes, per tal d’oferir espais d’estacionament adaptats als nombrosos rosincs i visitants que es mouen pel municipi amb aquest mitjà de transport.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses organitza el II Concurs Infantil de Punts de llibre

La Biblioteca Jaume Vicens i Vives de Roses organitza aquest estiu la segona edició del Concurs de Punts de Llibre, adreçat a nens i nenes fins a 13 anys. Els nens i nenes que vulguin participar poden lliurar el seu dibuix a la biblioteca durant el mes d’agost.

Llegir Més

La Festa Major de Roses proposa una cinquantena d’activitats entre el 9 i el 17 d’agost

Un any més arriba la Festa Major de Roses, i enguany ho fa amb un programa atapeït d'activitats molt diverses, pensades per a totes les edats: balls populars, esports, espectacles infantils, concerts per a joves, mercats d’artesania, cercaviles, teatre, etc. Com a novetat, el recinte firal amb les atraccions i barraques de Festa Major, s’ubicarà enguany al costat de la Piscina Municipal i comptarà amb les actuacions musicals de grups locals.

Llegir Més

La Revista de la Festa Major de Roses proposa un interessant concurs per conèixer la vila

Des d’aquest matí (divendres 1 d’agost), les dependències municipals de l’Ajuntament de Roses han posat a disposició dels veïns del municipi la Revista de la Festa Major 2008. En la present edició, es proposa un interessant recorregut fotogràfic per diferents indrets de la vila, i es recullen articles, reportatges i poesies dedicades a Roses.

Llegir Més

L'alcaldessa de Roses es mulla per l'esclerosi múltiple

L'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, i el regidor d'Esports, Carles Ferrer, han visitat aquest matí la Piscina Municipal de Roses on han nedat uns metres per participar en la campanya Mulla’t per l'Esclerosi Múltiple.

Llegir Més

El Club Infantil de Platja de Roses es trasllada a la platja Nova

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el Club Infantil a la platja Nova de Roses. Aquesta activitat, que es va iniciar l’estiu passat a la platja de Santa Margarita, compta enguany amb un nou espai lúdic i educatiu destinat a nens i nenes d’entre 3 i 10 anys, i obrirà tots els dies de la setmana. L’organització de nombroses activitats i espectacles completaran aquesta àmplia oferta infantil

Llegir Més

Un treball sobre els motius de les cases de Roses, guanyador del Premi de Recerca de Batxillerat 2008

El passat divendres 27 de juny, es va lliurar a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Roses el III Premi de Recerca de Batxillerat, que en aquesta ocasió va recaure en l’alumna del Centre Escolar Empordà, Anna Montalat, pel seu treball titulat “Els motius de les cases de Roses”. Els alumnes Mireia Roig (IES Cap Norfeu) i Adrià Verdaguer (Centre Escolar Empordà), van ser també reconeguts amb dos accèssits.

Llegir Més

La Biblioteca de Roses, premiada pel Ministeri de Cultura pel seu projecte de dinamització Biblio Jove

La Biblioteca Municipal de Roses ha obtingut un dels premis atorgats pel Ministeri de Cultura, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Fundació Coca-Cola, dins el Pla de Foment de la Lectura. En concret, l’activitat premiada ha estat el projecte de dinamització Biblio Jove, emmarcada dins del Pla Educatiu d’Entorn que es desenvolupa a Roses des de l’any 2006.

Llegir Més

Agenda mensual d'activitats Desembre 2007- Gener 2008

Consulteu totes les activitats programades a Roses per als mesos de desembre i gener.

Llegir Més

El fons marí del Cap de Creus, a la Ciutadella de Roses

El Museu de la Ciutadella de Roses va presentar el passat divendres 30 de novembre l’exposició “Natura Subaquàtica”, amb la qual es tancarà el cicle cultural Els Mars de Roses. La mostra, instal·lada a la Sala Polivalent de la Ciutadella, centra la seva atenció en els impressionants paisatges, espècies i singularitats del fons marí del Cap de Creus.

Llegir Més

Una estona amb l’alcaldessa

L’Ajuntament de Roses inicia la campanya “Una estona amb l’alcaldessa”, programa amb el qual es vol potenciar i difondre el coneixement que tenen els vilatans sobre el funcionament i dia a dia del govern local del municipi. L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, obrirà el seu despatx setmanalment, perquè les persones que ho desitgin puguin conèixer de primera mà el treball que es desenvolupa des de l’Ajuntament.

Llegir Més

La nova Llar d’Infants en construcció disposarà de dues aules més

L’Ajuntament ha encarregat la modificació del projecte de construcció de la nova Llar d’Infants Municipal, actualment en execució, per tal de donar cabuda a dues noves aules. L’objectiu d’aquesta actuació és aconseguir que en el moment de la posada en funcionament del nou centre (curs 2008-2009), aquest pugui acollir un major nombre d’alumnes, d’acord amb les necessitats previstes.

Llegir Més

L’Espai Z de la Biblioteca Municipal acull l’exposició de cartells de Carnaval

Entre el 5 i el 30 de novembre, l’Espai Z de la Biblioteca Jaume Vicens i Vives acull l’exposició de Cartells de Carnaval 2008, en la qual es mostren les 34 propostes presentades al concurs organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament. L'horari d’obertura al públic és de dilluns a divendres, de 16 a 20 h, i els matins dels dimarts, dijous i dissabtes, de 10 a 13.30 h.

Llegir Més

L’Ajuntament repartirà dispositius d’estalvi d’aigua entre 900 famílies per reduir-ne el consum a les llars del municipi

L’Ajuntament ha iniciat una campanya mediambiental centrada en l’estalvi d’aigua i el reciclatge de residus, adreçada als alumnes de primària del municipi. Més de 900 alumnes participaran fins a finals de novembre en les diferents activitats programades, i rebran un pack de dispositius d’estalvi d’aigua perquè els instal·lin a les seves llars.

Llegir Més

Ajuntament i Generalitat constitueixen una Taula Mixta per a la planificació d’equipaments escolars a Roses

El passat 23 d'octubre es va constituir a Roses la Taula Mixta de Planificació d’Equipaments Escolars. Aquest òrgan, que compta amb la participació de membres de l’Ajuntament i del Servei Territorial del Departament d’Educació, neix amb la voluntat de donar resposta a les necessitats que té la vila en matèria de planificació educativa.

Llegir Més

Òscar García Martín (“Gartin”), guanyador del Concurs de Cartells de Carnaval 2008

El treball guanyador del Concurs de Cartells de Carnaval 2008 ha estat la proposta presentada per Òscar García Martín (“Gartin”). El cartell està protagonitzat per la figura d'un dimoni molt festiu, el qual es convertirà a partir d’ara en la imatge promocional del Carnaval rosinc.

Llegir Més

Celebració de la Setmana Europea Contra el Càncer 2007

El proper dissabte 20 d’octubre, tindrà lloc a la plaça Frederic Rahola la celebració de la Setmana Europea Contra el Càncer amb el lema “Jo també menjo fruita”. Les activitats s’iniciaran a les 11 del matí, i consistiran en l’espectacle de titelles “Menja fruita” i un taller infantil.

Llegir Més

L’obra “Lúcid” inicia la nova temporada teatral al TMR

El proper dissabte 20 d’octubre el Teatre Municipal de Roses iniciarà la nova programació corresponent a la temporada teatral Tardor 2007- Hivern 2008, amb la representació de l’obra “Lúcid”, de l’argentí Rafael Spregelburd.

Llegir Més

Roses es mobilitza per la Síndrome de Moebius

Aquest cap de setmana tindrà lloc a Roses una nova edició del Festival organitzat per la Fundació Síndrome de Moebius, el qual comptarà amb la participació de nombroses entitats i artistes locals i comarcals. Els fons que es recaptin durant els actes, que tindran lloc dissabte i diumenge al Teatre Municipal, es destinaran als afectats i a la investigació d’aquesta malaltia.

Llegir Més

Xavi Bosma impartirà classes de vòlei-platja a Roses

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Roses ha posat en marxa una nova activitat esportiva per a aquesta temporada. Es tracta de les classes d’iniciació i tecnificació de vòlei –platja que s’iniciaran el proper 20 d’octubre, i que tindran com a professor al campió olímpic Xavier Bosma.

Llegir Més

El Pla Educatiu d’Entorn de Roses proposa una vintena d’activitats integradores i participatives

Després dels resultats i participació obtinguts l’any passat, Roses continuarà desenvolupant durant aquest curs escolar el Pla Educatiu d’Entorn, amb una àmplia programació d’activitats i tallers diversos. El Pla, impulsat conjuntament per l’Ajuntament de Roses i el Departament d’Educació de la Generalitat, té com objectiu coordinar l’acció educativa més enllà de l’àmbit escolar, prestant una especial sensibilitat als sectors socials més fràgils i vulnerables.

Llegir Més

La Biblioteca Municipal editarà punts de llibre dissenyats per infants de la població

La Biblioteca Municipal de Roses farà públic el proper dissabte el nom dels guanyadors del Concurs de Punts de Llibre Infantils organitzat durant el passat estiu, el qual ha comptat amb un gran èxit de participació amb una quarantena de propostes presentades. Els punts de llibre presentats estan exposats a l’espai Z de la Biblioteca.

Llegir Més

El vaixell Íbero de l’Obra Social “La Caixa”, visita el Port de Roses

L’Íbero és un vaixell dotat d’equipament per a activitats de rescat, clínica, recuperació d’animals i estudi d’ecosistemes marins. Des del passat dia 1 d’octubre i fins al proper divendres 5, aquesta embarcació es troba al Port de Roses, des d’on s’ofereix participar als escolars de la població en una aula educativa de sensibilització a favor del mar.

Llegir Més

Agenda mensual d'activitats Octubre 2007

A continuació us adjuntem la programació d'activitats prevista a Roses per al proper mes d'octubre.

Llegir Més

La piscina municipal de Roses inicia la nova programació d’activitats

La Piscina Municipal de Roses ha confeccionat el nou programa d’activitats per al curs 2007-2008, que tindran lloc a partir del proper octubre i fins al mes de juny. Les propostes es concentren en dos blocs diferenciats, un d’ells dedicat a les activitats aquàtiques, mentre que l’altra centra la seva atenció en l’esport de sala i el fitness.

Llegir Més

La Riera Ginjolers acull una nova edició de la Fira del Lleure i l’Oci

El proper diumenge 16 de setembre tindrà lloc a la Rambla Ginjolers de Roses, de 10 a 14 h del matí, la Fira Mercat del Lleure i de l’Oci. Aquesta mostra, que arriba a la seva desena edició, aplega cada any un important nombre de participants entre els quals es troben entitats juvenils, culturals, associacions benèfiques, veïnals i clubs esportius de la vila.

Llegir Més