Notícies

- Sanitat, Acció Social i Família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 800 elements coincideixen amb el vostre criteri

A partir d'avui, 9 de juliol, ús de mascaretes obligatori

Les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta en la via pública, espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física de seguretat.

Llegir Més

Estrena de "Sopar amb difunt", darrera pel·lícula realitzada pel Taller de Cinema de gent gran de Roses

Dijous 9 de juliol, el Teatre Municipal de Roses projectarà l’estrena de "Sopar amb difunt", llargmetratge realitzat pels participants del taller de cinema de la gent gran organitzat per l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Roses. L’acte tindrà lloc a les 19 i és d’accés lliure.

Llegir Més

Requisits fase 2 per a hotels i allotjaments turístics, activitats comercials i hostaleria i restauració

Informació dels requisits relatius a la reobertura al públic d’establiments i locals comercials minoristes i activitats i serveis professionals, locals d’hostaleria i restauració i hotels i allotjament turístics, amb les darreres actualitzacions corresponents a l’entrada en vigor de la Fase 2 de desescalada a partir del dilluns 1 de juny.

Llegir Més

Aprovades les subvencions per la compra de material higiènic i de seguretat als establiments de Roses

El ple municipal de Roses celebrat aquest migdia ha aprovat dues línies de subvencions destinades als professionals de la restauració, comerç i serveis de la població, per al finançament de les despeses que aquestes activitats tinguin per adaptar els seus negocis a les mesures higièniques i de seguretat de prevenció de la COVID 19. Els ajuts, als quals el consistori destina una partida de 200.000 € (100.000 per a cada línia), poden tenir una quantia d’entre 300 i 2.000 €.

Llegir Més

@programatigre, mesures de prevenció i tota l’actualitat sobre el mosquit tigre, ara també a les xarxes socials

El Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter ha informat que la temporada comença amb una presència destacada de mosquit tigre, ja que la meteorologia, amb les pluges abundants recents i temperatures altes, està afavorint la seva proliferació. Enguany, el servei suma als seus canals de difusió les xarxes socials Facebook, Youtube, Instagram i Twitter, que a través del perfil @programatigre, oferiran des d’avui informació actualitzada, consells i mesures preventives per ajudar la ciutadania a combatre aquest molest insecte.

Llegir Més

L’Ajuntament senyalitza l’exterior del CAP per garantir la distància de seguretat entre els usuaris

La brigada municipal de Roses ha dut a terme aquest matí les tasques de senyalització de l’exterior del Centre d’Atenció Primària amb franges horitzontals de color groc, amb les quals queda perfectament delimitada a partir d’ara la distància de seguretat que han de mantenir els usuaris que esperen per accedir a l’interior del centre sanitari.

Llegir Més

Les mascaretes, d’ús obligatori als espais públics a partir de demà, dijous 21 de maig

L’ús de mascaretes serà obligatori a partir de demà, dijous 21 de maig, a la via pública, als espais a l’aire lliure i a qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de, com a mínim, 2 metres.

Llegir Més

Enquesta sobre violències sexuals als espais públics d'oci de Roses

L’Ajuntament està elaborant un Protocol d’abordatge de les violències sexuals als espais públics d’oci. Per a la seva realització, sol·licita la col·laboració de la ciutadania -especialment dones, joves fins a 30 anys i col·lectiu LGTBI-, responent una enquesta per conèixer opinions i experiències que permetin plantejar les actuacions més ajustades a la realitat del municipi.

Llegir Més

Activació de la Fase 1 de desescalada, a partir de dilluns 18 de maig

Dilluns 18 de maig, la regió sanitària de Girona, a la qual pertany Roses, entra en fase 1 de desescalada. Per a la vostra seguretat personal i la de tothom, us preguem continuar respectant i complint les mesures de seguretat establertes. A continuació us oferim un resum de les activitats que passen a estar permeses a partir de dilluns i dels serveis municipals que reobren les seves activitats els propers dies.

Llegir Més

Indicacions dels Centres d’Atenció Primària durant la pandèmia de la Covid-19

La situació de pandèmia en la qual ens trobem obliga els Centres d’Atenció Primària a atendre els pacients seguint un seguit de recomanacions sanitàries, entre les quals, la d’evitar aglomeracions. Per aquest motiu, es demana a la ciutadania que abans de desplaçar-se al centre, es demani hora per alguna de les vies que hi ha obertes (de dilluns a divendres de 8h a 20h):

Llegir Més

Guies per a la reducció del contagi pel coronavirus en el sector turístic

La Secretaria d’Estat de Turisme, en coordinació amb el Ministeri de Sanitat, ha elaborat les guies d’especificacions per a la reducció del contagi per coronavirus SARS-COV-2, amb mesures de servei, neteja i desinfecció, manteniment i gestió del risc per als diferents subsectors del sector turístic (albergs, allotjaments rurals, càmpings, guies turístics, hotels, museus, restaurants, agències de viatges, oficines d’informació turística, turisme actiu i ecoturisme…).

Llegir Més

Consultes al CAP, també via web

Les persones interessades a contactar amb el Centre d'Atenció Primària-CAP, poden fer-ho a través de la web de programació de visites de l'Institut Català de la Salut, en horari de 8 a 20 h, de dilluns a divendres. Cal escriure un correu amb la consulta a realitzar i el centre es posarà en contacte amb l'usuari el més aviat possible.

Llegir Més

Roses continua en Fase 0

Recordem que la regió sanitària de Girona, a la qual pertany Roses, NO entrarà a la Fase 1 de descofinament progressiu el pròxim dilluns. Per a la vostra seguretat personal i la de tothom, us preguem continuar respectant i complint les mesures de seguretat i restriccions establertes.

Llegir Més

Distribució de mascaretes per a menors de 18 anys, diumenge de 11 a 13 h, davant d l’Ajuntament

Demà diumenge, continua la distribució de mascaretes infantils i per a joves menors de 18 anys. En aquesta ocasió, el lliurament es farà davant de l’Ajuntament, d’11 a 13 h. Aquesta iniciativa és possible gràcies a la solidaritat i treball realitzat pel grup de cosidores voluntàries de Roses, a qui l’Ajuntament agraeix la important tasca realitzada

Llegir Més

Recomanacions d’higiene per a la recollida de menjars a bars i restaurants i servei a domicili

Des del passat dilluns, els bars i restaurants poden elaborar menjars per ser recollits pels consumidors en el propi establiment. Aquesta opció s'afegeix al lliurament de menjar a domicili ja permesa anteriorment.

Llegir Més

Reforç del Servei Local de Teleassistència de Roses durant la pandèmia

Des de l’inici de l’estat d’alarma el 12 de març, el Servei local de Teleassistència va iniciar un Pla de contingència per oferir una atenció especial a la protecció de les 159 persones usuàries que el servei té a Roses. L’objectiu del Pla és oferir-lis un seguiment continuat, davant la vulnerabilitat en què es troben davant la crisi sociosanitària generada per la Covid 19.

Llegir Més

Rosersa instal·la el quadre elèctric per a la connexió d’una màquina d’ozó de desinfecció de taxis

Aquest matí, l’empresa municipal Rosersa realitza les tasques d’instal·lació d’un quadre elèctric a la parada de taxis situada davant del monument al Pescador, a l’avinguda de Rhode. Aquesta presa de corrent permetrà la connexió de la màquina d’ozó adquirida pel gremi de taxistes per desinfectar els vehicles després de cada servei.

Llegir Més

Requisits per a l’obertura de comerç minorista, serveis professionals, hostaleria i restauració, a partir de demà, 4 de maig

L’Ordre Ministerial SND/388/2020 publicada avui al BOE, estableix les condicions per a l’obertura al públic de determinats comerços i serveis, l’obertura d’arxius, així com la pràctica d’esport professional i federat, a partir de demà, dilluns 4 de maig.

Llegir Més

L’ús de mascaretes, obligat en el transport públic a partir de demà, 4 de maig

L’Ordre Ministerial TMA/384/2020 publicada avui al BOE, estableix les instruccions per a l’ús de mascaretes a diferents mitjans de transport a partir de demà, dilluns 4 de maig.

Llegir Més

Distribució de mascaretes infantils, diumenge de 12 a 14 h, davant del mercat cobert

En el marc de la campanya organitzada per l’ANC per a l’elaboració d’un milió de mascaretes a tot Catalunya, la Junta Local de l’ANC de Roses va fer lliurament fa uns dies de material per cosir 1000 mascaretes, en aquesta ocasió infantils. Aquest material va ser distribuït, gràcies a la col·laboració de FADIR, a 31 cosidores voluntàries de Roses.

Llegir Més

Ajut d’urgència de 200 € per a persones treballadores afectades econòmicament per la Covid-19

Davant de la situació de vulnerabilitat econòmica en què es troben moltes famílies arran de la crisi sanitària derivada de la COVID 19, el Govern de la Generalitat ha previst un ajut extraordinari per un import de 200 €, amb l’objectiu de facilitar l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. El termini de presentació de sol·licituds s’inicia demà, dijous 30 d’abril.

Llegir Més

Sortides menors de 14 anys a partir de diumenge 26 d’abril

L’Ordre SND/370/2020, de 25 d’abril, publicada avui al BOE estableix les condicions en les quals poden desenvolupar-se els desplaçaments per part de la població infantil durant la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Els desplaçaments queden autoritzats a partir de demà, diumenge 26 d’abril. L’Ajuntament us prega seguir les recomanacions establertes i continuar actuant amb responsabilitat i civisme.

Llegir Més

10 agents de policia de Roses donen positiu o dubtós en els test ràpids de detecció de coronavirus

Els tests de coronavirus practicats avui al cos de la Policia Local de Roses s’han saldat amb un resultat de 4 positius i 6 casos dubtosos, fet que ha provocat l’aïllament dels 10 agents fins a la realització de les proves concloents mitjançant diagnòstic PCR. La reducció de plantilla provoca l’eliminació d’alguns serveis no essencials fins a la reincorporació dels agents, garantint-se en tot moment els serveis essencials de prevenció i seguretat.

Llegir Més

S’inicien les trucades del dispositiu telefònic de seguiment i suport a la gent gran de Roses

❏ A partir de demà, dimarts 21 d’abril, l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Roses iniciarà la realització de trucades als veïns i les veïnes de la població majors de 70 anys que visquin sols (o amb persones de més de 65 anys), per conèixer en quines condicions estan passant la situació d’emergència i donar suport a les situacions que així ho requereixin. ❏ L’Ajuntament fa una crida a familiars, amics i veïns d’aquests avis i àvies, perquè els comuniquin l’inici d’aquesta campanya telefònica, a fi que n’estiguin assebentats.

Llegir Més

Roses acollirà campanyes especials de donació de sang el 22 i 23 d’abril

El 22 i 23 d’abril, el Teatre Municipal comptarà amb un espai de donació de sang, de 16.30 a 21 hores.

Llegir Més

La Generalitat ajorna el repartiment de mascaretes a farmàcies al 20 d'abril

La Generalitat de Catalunya ha anunciat que a les màscares de protecció que es repartiran a la ciutadania des de les farmàcies estaran disponibles a partir del dilluns 20 d’abril. La primera mascareta es podrà adquirir de franc i només caldrà presentar la targeta sanitària.

Llegir Més

Mesures sobre seguretat alimentària

En el marc de les mesures de contenció de la transmissió de la COVID-19, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària de la Generalitat recomana seguir les normes habituals de seguretat alimentària i les normes de prevenció que vagin facilitant les autoritats competents.

Llegir Més

Mesures contra la violència masclista: reforç de la línia 900, nou correu electrònic i campanya "Establiment segur"

El servei d'atenció permanent de la línia 900 900 120 contra la violència masclista de l'Institut Català de les Dones, es reforça aquests dies i posa també en funcionament el correu electrònic 900900120@gencat.cat, per a aquelles persones que no puguin trucar. S'ha posat en marxa també la campanya "Establiment segur", on establiments oberts durant el confinament donen suport a dones que no puguin contactar amb els serveis d'atenció des de casa.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses distribueix les targetes moneder als alumnes amb beca menjador

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la distribució de les targetes moneder elaborades per la Generalitat de Catalunya per garantir que els alumnes beneficiaris de beques menjador, puguin continuar rebent aquest ajut durant el temps que els centres educatius romanguin tancats com a mesura de prevenció i control del COVID- 19. El repartiment ha anat a càrrec de regidores i regidors de l’Ajuntament i personal voluntari, mantenint les mesures de seguretat necessàries.

Llegir Més

Ban municipal sobre la gestió de residus domèstics pel COVID-19

L’alcaldessa de Roses ha aprovat un Ban municipal on es contemplen les instruccions i mesures que la ciutadania ha de contemplar en la gestió de residus, d’acord a l’Ordre SND/271/2020 del Ministeri de Sanitat. La necessitat que totes les bosses d’escombraries s’introdueixin en el contenidor corresponent i no es deixin a la via pública, com ha de ser el maneig domiciliari dels residus generats per persones en quarantena o amb positiu de coronavirus, on es llencen guants, mascaretes i mocadors, o a quin contenidor es diposita cada tipus de residus, són algunes de les indicacions que recull el Ban.

Llegir Més