Notícies

- Sanitat, Acció Social i Família

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 800 elements coincideixen amb el vostre criteri

Els processos de selecció de personal de l’Ajuntament, suspesos fins a nou avís

L’Ajuntament de Roses ha aprovat la suspensió de tots els processos selectius de personal en curs, d’acord al Reial decret de declaració d’estat d’alarma. La suspensió es mantindrà fins que el Reial decret deixi de ser vigent.

Llegir Més

Atenció a l’adolescència, també durant el confinament

El Servei d’Atenció a l’Adolescència que l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Roses ofereix a través de l’entitat Ranura, es readapta davant l’actual situació provocada pel Covid-19 i ofereix suport als adolescents i familiars que ho necessitin durant el confinament.

Llegir Més

Disponibles els diferents formats del certificat autoresponsable de desplaçament

Ja estan disponibles a la pàgina web del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya els diferents formats del certificat autoresponsable de desplaçament, perquè cada usuari pugui descarregar-se'l segons les seves necessitats (en línia, emplenable per dur al mòbil, en format pdf i en format word).

Llegir Més

L’APP EntRena’t de la Piscina de Roses a l’abast de tothom

Davant de la situació d’excepcionalitat i la necessitat i importància de realitzar regularment una activitat física saludable, també i especialment durant el confinament, la Piscina Municipal de Roses vol facilitar la pràctica esportiva des de casa i, a partir d’avui mateix, obre l’APP EntREna’t a tothom que la sol·liciti.

Llegir Més

Gràcies Roses! Completes les cites per donar sang demà, 22 de març

L'Associació de Donants de Sang ha informat que totes les cites previstes per a la donació de sang que tindrà lloc a Roses demà, diumenge 22 de març, ja estan reservades. Igualment, es prega que en cas de no disposar de reserva, no us desplaceu al lloc de donació. És molt important per protegir-vos i per protegir personal sanitari i donants amb reserva. MOLTES GRÀCIES!

Llegir Més

Declaració responsable desplaçament i actualització preguntes freqüents sobre restriccions

En el llistat adjunt podeu consultar les preguntes freqüents sobre l'aplicació de l'estat d'alarma. En color blau trobareu la resposta a noves preguntes o modificacions d'anteriors, entre les quals destaca el "certificat de mobilitat" elaborat per la Generalitat que us adjuntem, un certificat de declaració autoresponsable que facilita demostrar que el desplaçament s’ajusta a les restriccions de l’estat d’alarma.

Llegir Més

Nous horaris SARFA Covid-19

Ateses les circumstàncies sanitàries actuals a conseqüència del COVID-19, SARFA ha modificat canvis d’horaris de les seves línies d'autobusos que afecten a la majoria d’usuaris a causa d’una reducció dels serveis prestats, així com l’anul·lació dels serveis nocturns fins a nou avís.

Llegir Més

Actualització- Preguntes freqüents sobre les restriccions d'activitats pel COVID-19 a Catalunya

En el llistat adjunt podeu consultar les preguntes freqüents sobre què està permès i què no durant l'aplicació de l'estat d'alarma. 

Llegir Més

El Govern de la Generalitat aprova reduir a la meitat el cànon de l'aigua per a usuaris domèstics i activitats econòmiques

El Govern de la Generalitat ha aprovat una sèrie de bonificacions en el cànon de l’aigua que suposaran un estalvi per a les famílies i les empreses en el seu rebut, davant la pandèmia de COVID19 que no només suposa una emergència sanitària a nivell global, sinó que també té un impacte directe sobre l’economia i el conjunt de la societat.

Llegir Més

Suspensió d’obertura al públic d’establiments d’allotjament turístic

El Ministeri de Sanitat ha aprovat la suspensió d’obertura al públic de tots els hotels i allotjaments similars, allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada, càmpings, aparcaments de caravanes i altres establiments similars.

Llegir Més

L’Agència Catalana de Consum informa que no es pot negar el pagament en metàl·lic

Davant les queixes rebudes per part de diversos veïns i veïnes, als quals alguns establiments del municipi havien negat el pagament en metàl·lic, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat de Catalunya per aclarir aquest aspecte.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses reorganitza el servei de neteja per adaptar-lo a la situació pel coronavirus

L’Ajuntament de Roses ha sol·licitat a l’empresa adjudicatària del servei de neteja a la població, FCC, l’adaptació dels serveis de recollida de residus, neteja viària i deixalleria, d’acord a les necessitats provocades per l’afectació del coronavirus.

Llegir Més

Actualització- Preguntes freqüents sobre les restriccions d'activitats pel COVID-19 a Catalunya

En el llistat adjunt podeu consultar les preguntes freqüents sobre què està permès i què no durant l'aplicació de l'estat d'alarma. En color blau trobareu la resposta a noves preguntes o modificacions d'anteriors, com ara sortides amb discapacitats / TEA que requereixen sortir al carrer, ús de zones comunes d'edificis, etc.

Llegir Més

La Policia Local de Roses adverteix 64 persones i denuncia 12 per desobeir el confinament

La Policia Local de Roses està vetllant pel compliment de les limitacions de mobilitat aprovades el passat diumenge realitzant controls, patrullatge i advertiments per garantir el confinament recollit per l’estat d’alarma i la seguretat dels veïns i veïnes de la població. Des de l’entrada en vigor d’aquestes limitacions, les actuacions dutes a terme pels agents han estat les següents:

Llegir Més

La Seguretat Social habilita un correu electrònic per a presentació d’escrits i documentació urgents

Mentre es mantinguin les mesures de contenció del COVID-19, l’Institut Nacional de la Seguretat Social ha habilitat un correu electrònic per atendre per a totes aquelles persones que no disposin de certificat digital ni clau permanent, i hagin de comunicar-se amb les oficines de la seguretat social de manera urgent i imprescindible en referència a pensions, subsidis, jubilacions, permisos de maternitat i paternitat, etc.

Llegir Més

Consultar el vostre metge o descarregar receptes, ara per internet

Com a mesura davant l'actual situació d'emergència sanitària, CatSalut ofereix des d'avui a la ciutadania la possibilitat de contactar amb el metge o descarregar receptes, entre altres serveis, a través de la e-consulta de la plataforma La Meva Salut. Per donar-se d'alta d'aquest servei, es pot trucar gratuïtament al 900 053 723, de dilluns a divendres, de 8 a 20 h.

Llegir Més

Reducció de les quotes de LLar d’Infants i Transport Escolar

Com a conseqüència de l’alerta sanitària produïda pel Coronavirus CoVId 19 que ha provocat el tancament de les Llars d’Infants durant dues setmanes del mes de març, l’Ajuntament de Roses ha acordat reduir la quota de permanència corresponent al mes d’abril per compensar a les famílies aquest període de tancament.

Llegir Més

Com fer les gestions relacionades amb les oficines de treball durant l’estat d’alarma pel del CoVid19

Indicacions sobre les gestions relacionades amb les oficines de treball (renovació demanda, subsidis, prestació d'atur...) davant la crisi sanitària ocasionada pel CoVid19.

Llegir Més

EntRena’t a casa amb l’APP de la Piscina de Roses

La Piscina Municipal de Roses ha preparat per als seus usuaris diferents opcions de classes virtuals i rutines d’entrenament per fer des de casa durant els dies de confinament. Estan disponibles a través de l’aplicació de la Piscina, APP EntRena’t.

Llegir Més

Comerços i establiments amb servei a domicili durant l'estat d'alarma pel Coronavirus COVID 19

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament ha creat una guia digital per informar a la ciutadania dels establiments que ofereixen servei a domicili durant la vigència de l'estat d'alarma pel coronavirus COVID-19. Els establiments interessats a figurar en aquesta guia, que ja està publicada, poden aportar les seves dades amb un simple correu electrònic.

Llegir Més

L’Ajuntament crea una Borsa de Voluntariat per coordinar accions amb les entitats assistencials del municipi

Una trentena de persones s’han apuntat en només 24 hores a la Borsa de Voluntariat creada per l’Ajuntament de Roses per a la coordinació d’accions dirigides a l’atenció de persones en risc i col·lectius vulnerables, davant la situació d’emergència sanitària provocada pel COVID-19. L’objectiu és garantir aquesta atenció donant suport a les accions impulsades pel món associatiu, vetllant perquè es desenvolupin de manera segura per a tothom.

Llegir Més

Decret per garantir els serveis essencials durant l’estat d’alarma pel Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Roses estableix els serveis mínims municipals davant l’emergència provocada pel Coronavirus, assigna la modalitat de teletreball a la resta de personal municipal, acorda la suspensió de terminis per a la tramitació de procediments administratius i estudia l’adopció de mesures econòmiques com l’ajornament de pagament d’impostos.

Llegir Més

Voluntariat per al suport a persones vulnerables

La situació d’emergència sanitària decretada per les autoritats i les mesures acordades per contenir la propagació del virus COVID-19 poden repercutir clarament -i de manera molt significativa- sobre persones en risc i col·lectius vulnerables, els quals mereixen una atenció especial i l’activació d’accions específiques.

Llegir Més

BAN DE L’ALCALDIA

Montse Mindan Cortada, Alcaldessa de l’Ajuntament de Roses, INFORMA:

Llegir Més

Noves mesures anunciades pel govern de l'Estat espanyol

El govern de l’Estat ha declarat l’estat d’alarma, que entre altres qüestions suposa:

Llegir Més

Noves mesures coronavirus: cinemes, restaurants i bars tancats

Noves restriccions per prevenir i controlar la propagació del coronavirus, que entren en vigor a partir de les 00.00 h del 14 de març:

Llegir Més

Tancaments decretats pel Govern de Catalunya

El Govern de Catalunya ha decretat el tancament de: - Dicoteques, Sales de festa i Pubs - Gimnasos - Àrees comercials - Sales de Jocs i apostes

Llegir Més

Tancaments i mesures especials de l’Ajuntament de Roses pel coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Roses, amb la finalitat de vetllar pel compliment de les mesures acordades per les administracions estatal i autonòmica en relació amb l’evolució del coronavirus Covid-19, i atenent les indicacions de contenció decretades en les darreres hores, adopta les següents mesures:

Llegir Més

Tancament d'escoles a Roses a partir del 13 de març

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, seguint instruccions dels Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir de demà, divendres 13 de març, tots els centres educatius del país, i per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars.

Llegir Més

Suspensió i ajornament d’activitats escolars a Roses

Amb motiu de les mesures de prevenció fixades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per contribuir a la contenció del coronavirus, el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses informa dels ajornaments i suspensions d’activitats educatives municipals afectades per aquestes restriccions que s’havien de realitzar a Roses en els propers dies. Són aquestes:

Llegir Més