Notícies

- Turisme i Promoció econòmica

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1685 elements coincideixen amb el vostre criteri

La pesca i el suquet centren la segona exposició del cicle Mars de Roses

El proper divendres 1 de juny tindrà lloc a la Ciutadella de Roses la inauguració de l’exposició La pesca i el suquet de peix de Roses, mostra que romandrà oberta fins al proper mes d’octubre. Aquesta és la segona exposició inclosa dins el cicle Mars de Roses que es realitza a la nova sala polivalent habilitada a les dependències del museu rosinc.

Llegir Més

S’enderroca el darrer edifici de l’àmbit de la Ciutadella

Aquest dies es realitzen els treballs d’enderroc i neteja del darrer edifici existent al marge esquerra de la Ciutadella de Roses, al costat de la Riera de la Trencada. Amb aquest enderroc finalitza el procés d’enretirada de les construccions d’aquest sector adjacent al recinte emmurellat, la qual cosa possibilitarà el condicionament d’una zona verda.

Llegir Més

Eleccions municipals 2007

Durant la jornada electoral celebrada ahir a Roses, un total de 6.250 votants (el 57,68 % del cens total) van acudir als col·legis electorals per emetre el seu vot. Consulteu els resultats de les eleccions municipals per meses i partits, així com la distribució de regidors del nou consistori.

Llegir Més

S’inicien les primeres actuacions en el Paratge Natural de Punta Falconera

L’Ajuntament de Roses, consensuadament amb el PN del Cap de Creus, acaba d’aprovar la memòria per al tancament provisional de l’accés a Punta Falconera. Aquesta actuació regularà l’entrada de tot tipus de vehicles motoritzats (cotxes, motocicletes, quads, etc) al paratge, i té com a objectiu garantir la preservació de l’entorn i la seguretat dels visitants.

Llegir Més

Roses participarà en els actes de commemoració de la Guerra del Francès

La Fundació Roses Història i Natura treballa des de fa un temps en el projecte de commemoració del setge de Roses ocorregut l’any 1808 en el marc de la guerra de la independència (1808-1814), coneguda popularment a Catalunya com la “Guerra del Francès”. La celebració estarà formada per diferents actes culturals durant l’any 2008, els quals acostaran la població als esdeveniments històrics succeïts a la badia de Roses en aquell període.

Llegir Més

La Riera Ginjolers incorpora 41 noves places d’aparcament

Serveis Municipals de Roses ROSERSA, està ultimant aquesta setmana les tasques de condicionament d’una nova àrea d’aparcament a la Riera Ginjolers, concretament en el seu tram comprés entre l’edifici de Telefònica i la Gran Via Pau Casals.

Llegir Més

El servei de socorrisme de platges renova aquest estiu l'ambulància i l'embarcació de salvament

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el conveni anual amb Creu Roja per a la prestació dels serveis de vigilància, salvament i socorrisme de les platges del municipi. Com a novetats del servei per a aquest estiu, que tindrà lloc entre el 22 de juny i el 12 de setembre, es troba la renovació tant de l’ambulància com de l’embarcació de salvament adscrites al servei

Llegir Més

Un nou pont peatonal travessarà la Riera Ginjolers per millorar la connexió entre les àrees residencials i els equipaments adjacents

L’Ajuntament ha aprovat l’avantprojecte consistent en la construcció d’una passarel·la que travessarà la Riera Ginjolers, i que donarà continuïtat als vianants des de la plaça de la Victòria Catalana fins al camí del Cementiri. Aquesta actuació permetrà connectar i facilitar l’accés d’aquests dos sectors dividits actualment pel pas de la riera, els quals resulten molt concorreguts arran de l’increment d’habitatges de primera residència i de la proximitat de diversos equipaments del municipi.

Llegir Més

Estudi econòmic per a la propera construcció d’un aparcament soterrat al front marítim de Roses

El front marítim de Roses disposarà d’un aparcament soterrat que transcorrerà al llarg de l’Av. de Rhode, entre la rambla de la Riera Ginjolers i la plaça de Sant Pere, amb una capacitat per a 380 vehicles. L’actuació, a més de dotar de noves places d’aparcament el centre de la vila, permetrà l’ampliació de voreres d’aquesta avinguda i el condicionament del passeig marítim en aquest tram.

Llegir Més

Propera restauració de l’antiga factoria de salaó de la Ciutadella de Roses

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el projecte per a la realització de les tasques de restauració i conservació de les restes arqueològiques de l’antiga factoria de salaó de la Ciutadella, situada en el sector corresponent a la vila romana d’aquest recinte monumental.

Llegir Més

Enderroc del penúltim edifici situat al costat de la Ciutadella per crear un gran parc

Aquest matí s'han iniciat els treballs d’enderroc i neteja d’un dels dos edificis que encara es mantenen al marge esquerra del recinte monumental de la Ciutadella de Roses –al costat de la Riera de la Trencada-. L’objectiu d’aquest actuació és la creació d’una gran zona verda adjacent al monument.

Llegir Més

Roses acollirà el primer dels dos concerts que Alejandro Sanz realitzarà a Catalunya

Alejandro Sanz oferirà un concert a Roses el proper 7 d’agost, dins la seva Gira mundial 2007 “El Tren de los momentos”. Aquest serà el segon dels concerts que l’artista oferirà a Espanya (el primer serà el 4 d'agost a Santiago de Compostela), després del llarg recorregut que des del passat mes de març està realitzant per les principals ciutats del continent americà.

Llegir Més

Roses presentarà el gegant Meniró durant la celebració de la Festa Megalítica

Aquest matí ha tingut lloc a Roses la presentació dels actes de celebració de la Festa Megalítica, organitzada per l’Ajuntament, la Colla Gegantera, el Celler Espelt i els Amics de l’Albera i Cap de Creus. Aquesta festa, que enguany arriba a la seva onzena edició, té per objectiu la recuperació i difusió de l’important patrimoni megalític existent al municipi.

Llegir Més

Diàlegs amb el mar, una aproximació íntima i personal a la pesca rosinca

El proper dissabte 21 d’abril, el Teatre Municipal de Roses acollirà l’acte de presentació del llibre Diàlegs amb el mar, editat conjuntament per l’Ajuntament de Roses i la Diputació de Girona. El treball és obra de la fotògrafa Maria Velasco, que en aquesta ocasió ha centrat la seva atenció entorn al món de la pesca. Els textos són de l’escriptor Sebastià Roig.

Llegir Més

La posta de sol centra un projecte artístic entre Roses i l’illa de Rodes

El PROJECTE HELIOS, organitzat per la Fundació Roses Història i Natura i pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Roses, vol donar protagonisme a aquest instant, mitjançant la realització d’una sèrie de concursos artístics i exposicions a les dues poblacions agermanades de Roses i Rhodes.

Llegir Més

Dissabte es presentaran els nous itineraris de la Ciutadella amb un espectacle d’animació

El proper dissabte 7 d’abril (20 h), tindrà lloc l’acte de presentació del nou projecte d’ordenació i condicionament del recinte monumental de la Ciutadella de Roses, consistent en la creació de nous itineraris que permetran un recorregut més complet, entenedor i agradable per als visitants.

Llegir Més

L’antic edifici d’oficines de l’Ajuntament de Roses acollirà un nou equipament cultural per al municipi

El consistori rosinc acaba d’aprovar l’avantprojecte per a la distribució i ampliació de l’antic edifici d’oficines municipals, situat en el cèntric carrer Doctor Pi i Sunyer. L’objectiu d’aquest projecte és el condicionament d’aquestes instal·lacions i la seva recuperació per a l’ús públic, concretament com a equipament cultural i de difusió del patrimoni

Llegir Més

La Ciutadella amplia la seva oferta cultural amb el projecte Mars de Roses

El proper 30 de març el Museu de la Ciutadella de Roses donarà el tret de sortida a un nou programa cultural que es desenvoluparà al llarg de tot el 2007. D’una banda, el projecte Mars de Roses suposarà la posada en marxa de la nova sala polivalent de l’equipament, la qual acollirà les exposicions Artistes Locals, Pesca i Suquet de Roses, i Natura Subaquàtica. Una pantalla informativa i noves visites teatralitzades completaran l’oferta del Museu.

Llegir Més

Es presenten els projectes a desenvolupar al paratge natural de Punta Falconera

El Teatre Municipal de Roses va acollir la presentació de l’estudi sobre els usos públics amb què es preveu dotar, a curt i mitjà termini, el paratge natural de Punta Falconera. Entre les actuacions més immediates previstes per al proper estiu, es troben la limitació de l’accés rodat al paratge, la neteja i tancament de les construccions existents, la creació d’una franja contraincendis i la instal·lació d’una primera senyalització provisional que informi als visitants.

Llegir Més

I Informe Socioeconòmic de Roses

Per encàrrec de l’Ajuntament de Roses, el departament d’Economia de la UdG ha elaborat l’Informe Socioeconòmic Roses 2005 amb els objectius de sintetitzar els elements bàsics de l’estructura socioeconòmica de Roses i suscitar la reflexió sobre alguns elements estratègics.

Llegir Més

Roses impulsa un Pla per fomentar la participació ciutadana

L’Ajuntament de Roses ha aprovat la realització de l’estudi de diagnosi previ a l’elaboració del nou Pla director de participació ciutadana. Aquesta iniciativa, consensuada per tots els grups municipals que integren la corporació (CIU, PSC, PP, ERC i ICV), té per objectiu apropar la ciutadania a la política local, incorporant els veïns i veïnes del municipi en els processos de presa de decisions.

Llegir Més

Presentació projectes Punta Falconera

El proper dilluns 19 de març (20 h), el Teatre Municipal de Roses acollirà la presentació pública dels projectes que el consistori té previst executar a l’espai natural de Punta Falconera, recentment recuperat pel municipi després que les instal·lacions militars que l’ocupen quedessin en desús.

Llegir Més

L’Ajuntament destinarà 45.000 euros a la regeneració de les platges Nova i La Punta

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte de condicionament de les platges de La Punta i Nova per a l’any 2007, que té com a objectiu la reposició de les franges de sorra desplaçades durant l’hivern amb motiu dels fenòmens meteorològics. L’actuació, que el consistori desenvolupa anualment abans de l’arribada de la temporada de bany, tindrà enguany un cost de 45.000 euros.

Llegir Més

Roses celebrarà la passada infantil de Carnaval el proper dissabte

L’Ajuntament de Roses ha programat per a la tarda del proper dissabte (24 de febrer), la passada infantil de Carnaval que el passat cap de setmana no es va poder realitzar a causa de la pluja. La sortida tindrà lloc a les 16 h de davant de l’Oficina de Turisme i finalitzarà al cobert de la plaça Frederic Rahola, que acollirà una festa infantil.

Llegir Més

El cupó del sorteig de l’ONCE del proper 26 de febrer, dedicat a Roses

El proper 26 de febrer, el cupó que l’Organització Nacional de Cecs (ONCE) sorteja diàriament tindrà com a motiu central la vila de Roses, de manera que circularan per tot l’Estat un total de 5 milions de cupons amb la imatge escollida de Roses. Aquest matí representants de la delegació provincial de l’ONCE a Girona, han fet entrega de la reproducció d’aquest cupó a l’alcalde de Roses.

Llegir Més

El Ministeri de Medi Ambient comprarà Punta Falconera i subvencionarà la seva adequació

El Ministeri de Medi Ambient assignarà una important subvenció al finançament del projecte de condicionament i dinamització de l’espai natural de Punta Falconera, que estarà integrat per un centre d’interpretació, un equipament destinat a l’àmbit docent i una àrea de lleure i picnic. Aquesta aportació se sumarà a l’import que el ministeri invertirà en l’adquisició d’aquest espai, ja anunciada per la ministra Cristina Narbona durant la seva recent visita a l’Empordà.

Llegir Més

L’Àrea de Turisme de Roses s’ampliarà amb la reforma del primer pis de l’edifici de l’Av. de Rhode

L’Ajuntament de Roses ha aprovat definitivament el projecte de reforma de la planta pis de l’edifici on es troba ubicada l’Oficina d’Informació Turística de la població. La incorporació d’aquest nou espai permetrà la realització de serveis complementaris de l’Àrea de Turisme a part de l’atenció al públic, situada en la planta baixa, com ara reunions amb professionals del sector, organització d’actes o conferències, etc.

Llegir Més

Roses endegarà un tram no cobert de la riera Ginjolers per facilitar l’accessibilitat i la millora paisatgística

La primera fase del projecte consistirà en l’endegament del tram de riera situat per sobre de l'estació d'autobusos. L'actuació té per objectius el condicionament de l’accés a la zona residencial adjacent de nova construcció, la incorporació d’un nou vial alternatiu de circulació a l’àrea del Mas Oliva, i iniciarà, a més, la transformació paisatgística de la riera no coberta.

Llegir Més

Enderroc d’un dels edificis situats al costat de la Ciutadella per crear un gran parc

Aquest matí s’han iniciat els treballs d’enderroc d’un dels tres edificis que es troben situats al marge esquerra del recinte monumental de la Ciutadella de Roses –al costat de la Riera de la Trencada-. L’objectiu d’aquest Pla és la creació d’una gran zona verda adjacent al monument.

Llegir Més

Signatura del conveni per acollir una etapa del Tour de França a Vela

El passat dissabte 2 de desembre, l’alcalde de Roses i el director de Larivière Organisation, Jacques Tillier, varen signar a Paris el conveni que permetrà a Roses acollir una de les etapes del prestigiós Tour de France a Vela del proper estiu. La signatura va tenir lloc en el marc del Saló Nàutic que se celebra aquesta setmana a la capital francesa.

Llegir Més