Notícies

- Turisme i Promoció econòmica

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1685 elements coincideixen amb el vostre criteri

Jornades de visites guiades al Castell de la Trinitat

L’Ajuntament de Roses ha programat per al cap de setmana del 9 i 10 de desembre unes jornades de portes obertes al Castell de la Trinitat. Durant les visites, que seran guiades, els visitants podran apropar-se a la història d’aquest estratègic recinte i conèixer l’evolució de les obres i reformes que s’hi estan desenvolupant.

Llegir Més

L’Ajuntament de Roses s’adhereix a la “II Carta de Tossa”

El ple municipal de Roses ha aprovat l’adhesió del municipi a la II Carta de Tossa amb la qual es renoven els compromisos establerts l’any 1998 amb la primera carta, basats en la preservació del litoral gironí i en la gestió sostenible de les zones costaneres.

Llegir Més

Roses aconsegueix una de les etapes del Tour de França a Vela del proper estiu

El proper dissabte 2 de desembre, l’alcalde de Roses signarà a Paris el conveni de col·laboració que permetrà a Roses convertir-se en una de les etapes del prestigiós Tour de France de Vela del proper estiu. La signatura tindrà lloc amb responsables d’Editions Larivière, organitzadors de l’esdeveniment esportiu.

Llegir Més

L’escultora Ció Abellí, autora del Monument a la Pau de Roses

Aquesta setmana s'està instal·lant a la plaça de la Pujada a l'Escorxador el conjunt escultòric que l’Ajuntament ha encarregat a l’escultora gironina Ció Abellí. L’objectiu del projecte és el de dotar de singularitat i simbolisme aquest espai, que amaga sota seu un dels refugis antiaeris construïts a la vila durant el període de la Guerra Civil.

Llegir Més

Aprovat el pressupost municipal de Roses per al 2007

El ple de Roses celebrat ahir (9 de novembre) va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2007, que puja 40.150.000 €, un 6,48% més que l’any anterior. El programa d’inversions inclòs en el pressupost és de 12.494.112 €, i les àrees que experimenten un major increment respecte a 2006 són les corresponents a Ensenyament, Benestar Social, Turisme i Joventut.

Llegir Més

Projecte per il·luminar la Basílica de la Ciutadella de Roses

L’Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte d’il·luminació de l’àrea monumental de la basílica de Santa Maria, a l’interior de la Ciutadella de Roses, per un import de 234.000 euros. El projecte inclou la il·luminació tant de l’exterior com de l’interior de l’església, així com el camí d’accés a la mateixa.

Llegir Més

El refugi antiaeri del carrer Capità Ariza s’adequa per poder rebre visites

Aquesta setmana s’han iniciat les obres d’adequació de l’accés al refugi antiaeri del carrer Capità Ariza, construït a Roses durant els anys de la Guerra Civil. Aquesta actuació completa les obres fetes l’any 2005 a l’accés de la Pujada a l’Escorxador i permetrà tirar endavant el projecte de visites als túnels subterranis.

Llegir Més

El Carnaval de Roses 2007 ja té imatge

El vestíbul del Teatre Municipal de Roses ha acollit la presentació del Cartell de Carnaval de Roses 2007. Enguany, l’encarregat de crear la imatge de la gran festa rosinca ha estat l’il·lustrador Leonard Beard.

Llegir Més

S’inicien els treballs d’ordenació dels itineraris del recinte monumental de la Ciutadella

Aquests dies s’han iniciat a Roses els treballs d’ordenació i condicionament de l’interior del recinte monumental de la Ciutadella, consistents en la creació d’una sèrie d’itineraris habilitats per a la visita al monument, amb els quals es vol emfatitzar les diferents àrees arqueològiques que formen part del conjunt i fer-les més comprensibles al visitant.

Llegir Més

L’Àrea de Turisme s’ampliarà amb la incorporació de la planta pis de l’edifici de l’Av. de Rhode

L’Ajuntament de Roses ha aprovat inicialment el projecte de reforma de la planta pis de l’edifici de l’Oficina d’Informació Turística de la població. La incorporació d’aquest nou espai permetrà la realització de serveis complementaris de l’Àrea de Turisme a part de l’atenció al públic, ubicada en la planta baixa, com ara reunions amb professionals del sector, organització d’actes o conferències, etc.

Llegir Més

"Europa un patrimoni comú"

Amb el lema "Europa un patrimoni comú" es celebren les Jornades Europees del Patrimoni.

Llegir Més

L'Ajuntament realitza actuacions per a la preservació de les platges fora de temporada

A part de tot el dispositiu de neteja, control d’activitats i oferta de serveis que es realitzen durant la temporada de bany, un dels objectius perseguits pel Sistema de Qualitat que l'Ajuntament de Roses aplica a les platges del municipi és el del seu manteniment també fora de temporada.

Llegir Més

L’Incasòl convoca una reunió informativa sobre la zona industrial de Roses

L’Institut Català del Sòl (INCASOL) ha convocat per al dilluns 18 de setembre, una reunió informativa que tindrà lloc a l’Ajuntament de Roses. L’acte està adreçat a totes aquelles persones interessades en la comercialització de parcel·les de la nova zona industrial de Roses, situada a la carretera de Roses a Vilajuïga.

Llegir Més

Un ampli dispositiu s’encarrega de la neteja de les platges de Roses

Un dels aspectes claus en les platges urbanes de Roses, guardonades amb els certificats EMAS i ISO 14001, és el seu manteniment i neteja, en el qual intervé l’Ajuntament de Roses directament i un total de tres empreses de serveis.

Llegir Més

Platges amb serveis per a totes les necessitats

Les platges urbanes de Roses, guardonades amb els certificat de la unió Europea EMAS i amb la normativa internacional ISO 14001, ofereixen al llarg de l’estiu diferents serveis complementaris pensats per atendre les diferents necessitats dels seus usuaris.

Llegir Més

Simulacre d’emergència a la platja de Canyelles

El passat 1 d’agost, l’Ajuntament de Roses realitzà un simulacre amb l’objectiu de verificar el correcte funcionament dels sistemes establerts a les platges del municipi, a l’hora de fer front a les situacions d’emergència que es puguin produir.

Llegir Més

Cada dia de Festa Major, gresca i diversió per als més petits

La variada programació que l’Ajuntament ha preparat per a la Festa Major de Roses, dóna un paper protagonista, com no podia ser d’altra manera, a l’entreteniment i als espectacles dedicats al més petits. Enguany, Roses rep la participació de la Companyia Sapastre, Els Farsants, Clownfish i Passabarret Joglars.

Llegir Més

Roses aposta per l’estalvi d’aigua a les platges

L'Ajuntament de Roses aplica a les platges urbanes del municipi, guardonades amb les certificacions EMAS i ISO 14001, un Sistema de Qualitat Ambiental destinat al seu manteniment i millora. Un dels aspectes tractats per aquest Sistema és el consum de recursos i, molt especialment, de l’aigua.

Llegir Més

Roses celebra la Festa Major 2006

Entre els propers 9 i 15 d'agost Roses celebra la seva Festa Major 2006 amb un programa d'activitats farcit de diversió i entreteniment per als públics de totes les edats.

Llegir Més

Carles Benavent i Josemi Carmona presenten el seu disc “Sumando” a Roses

El proper dijous 3 d’agost, els guitarristes Carles Benavent i Josemi Carmona oferiran una actuació a Roses, on presentaran el seu treball conjunt que porta per títol “Sumando”. El concert s’emmarca dins la programació del I Festival Internacional de Guitarra de Roses, que tindrà lloc durant el mes d’agost a la Ciutadella de Roses.

Llegir Més

Fire Musical Festival 2006

Els dies 4, 5 i 6 d’agost Roses acollirà aquest festival que reunirà més de15 grups de l’escena musical actual

Llegir Més

La guitarra esdevé protagonista absoluta del nou Festival de Música de Roses

El Festival Internacional de Guitarra de Roses neix amb l’objectiu de ser escenari dels molt diversos matissos i manifestacions que és capaç d’oferir l’apassionant món de la guitarra.

Llegir Més

La Zona 40 visita Roses

El proper 25 de juliol arriba a Roses la Zona 40, una iniciativa dels 40 Principals consistent en la realització d’un gran nombre d’activitats lúdiques i esportives que es desenvoluparan al llarg de tot el matí a la platja de la Punta.

Llegir Més

Una nova ordenança municipal regula les activitats de Roses de forma més àgil i amb més garanties

A Roses acaba d’entrar en vigor la nova Ordenança municipal d’obertura d’establiments i control d’activitats, encarregada de la regulació de totes aquelles activitats susceptibles d’incidir en el medi ambient, en la seguretat o en la salut de les persones.

Llegir Més

La nova Guia de Patrimoni Local, dedicada al Cap de Creus, es presenta a Roses

La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Roses presenten el proper 21 de juliol el número 4 de la col·lecció Guies de Patrimoni Local, corresponent a EL CAP DE CREUS (Cadaqués – Roses – El Port de la Selva – La Selva de Mar), del qual són autores Estella Illa, Marta Pi i Anna M. Puig.

Llegir Més

Big Dez Band & Sax Gordon i Lluís Coloma Septet, porten el Blues a Roses

Big Dez Band es van formar el 1996 a Paris liderats per Phil Fernández. Diversos viatges a Estats Units permeten a Phil crear-se un estil propi i una increïble manera de cantar. Així, aprèn el blues a l'escenari, tocant amb bluesmans coneguts com Billy Branch, WC Clark, Luther Allison...

Llegir Més

The Campbell Brothers i Divine Gospel Reunion: dos grans del Gospel a Roses

Dins de l’apartat de grups de Gospel del 14è Blues a Roses es podrà gaudir de l’actuació de dos de les grans formacions d’aquest àmbit. El dijous 20 el festival portarà els The Campbell Brothers i el divendres 20 Linda Lee Hopkins, Tori Williams i Jonice Jamison, tres solistes excepcionals juntes al grup Divine Gospel Reunion.

Llegir Més

La formació de gospel The Jackson Singers actuarà en el 14è Blues a Roses

Des de fa catorze anys les millors estrelles del gospel internacional han passat pel festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses. Aquest any, el festival es complau a portar l’actuació d’un dels grans grups de gospel: The Jackson Singers

Llegir Més

El Campionat d’Espanya de vòlei platja arriba a Roses

El Campionat d’Espanya de vòlei platja viu aquest cap de setmana el seu segon capítol amb la celebració del torneig de Roses. Les competicions tindran lloc divendres a la tarda, tot el dissabte i diumenge al matí. Per segon any consecutiu, el campionat arriba a Roses acompanyat del Moviplaya, un recinte de 4.500 m2 amb jocs, infables, espectacles i molta diversió.

Llegir Més

The Fabulous Thunderbirds, caps de cartell del 14è Blues a Roses

Fundats per Kim Wilson i Jimmie Vaughan, durant els últims 30 anys The Fabulous Thunderbirds han estat la cinquena essència de la música Americana. El so distintiu del grup, influenciat per diversos estils musicals, es manifesta en una única definició, texas blues.

Llegir Més