Notícies

- Turisme i Promoció econòmica

Escriviu la paraula o frase que voleu cercar, escolliu algun dels filtres per mes i any, i feu clic al botó cercar:

Resultats de la cerca 1685 elements coincideixen amb el vostre criteri

Injecció de 500.000 € per al pla de reactivació econòmica de Roses

L’Àrea de Promoció Econòmica de Roses impulsa per al segon semestre de l’any, un Pla d’acció adreçat a l’activació del sector econòmic de la població amb motiu de la crisi produïda per la Covid-19. Campanyes gastronòmiques i comercials, un paquet de subvencions destinat a establiments comercials, formacions en prevenció i seguretat i la redacció d’un pla de xoc post-covid, formen part d’aquest accions, a les quals l’Ajuntament destinarà més de mig milió d’euros.

Llegir Més

Requisits per a la reobertura d’activitats

A continuació podeu consultar els requisits establerts per l'Ordre Ministerial SND/399/2020 de 9 de maig, modificada per l'Ordre SND/414/2020 de 16 de maig de 2020, per a la reobertura al públic de determinats comerços, serveis i activitats a partir d’avui, dilluns 18 de maig de 2020.

Llegir Més

Nou Canal de difusió WhatsApp de l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses per a empresaris i professionals

L'Àrea de Promoció Econòmica de Roses amplia els seus canals de difusió i ha creat un canal de difusió a través de la plataforma WhatsApp, per donar a conèixer a empreses i professionals de Roses les accions, informacions, cursos, etc que organitza.

Llegir Més

Enquesta a comerciants i restauradors per a l’elaboració del Pla de Xoc de reactivació econòmica de Roses

L'Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses ha elaborat una enquesta per conèixer l'impacte i les necessitats dels sectors de la restauració i del comerç davant la crisi generada per la COVID19.

Llegir Més

S’inicia la campanya “Torna a Roses”, una invitació a recuperar les coses importants de la vida

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses engega avui la campanya “Torna a Roses”, una acció promocional que té com a element central un vídeo que evoca els paisatges, les sensacions i les vivències que el municipi permet experimentar, per transmetre un missatge esperançador: ho tornarem a viure.

Llegir Més

El Mapa interactiu d’establiments oberts de Roses s’adhereix a la campanya Taulell Comerç

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses s’ha adherit a la campanya Taulell Comerç - #Araéselteutorn, una plataforma d’iniciatives innovadores adreçades a reactivar el comerç de proximitat, impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda. La primera acció presentada a la campanya ha estat el Mapa interactiu d’establiments oberts durant el confinament a Roses.

Llegir Més

Estratègia comuna dels municipis de la Badia de Roses per fer front a la temporada turística

Els quatre ajuntaments que conformen la Badia de Roses, L'Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d'Empúries i Roses, distingida com a membre del Club de les badies més belles del món, han acordat conjuntament l’adopció d’un paquet de mesures fiscals i d’un pla de promoció i comunicació, per donar resposta a les afectacions que la pandèmia de la Covid-19 està provocant en el sector turístic.

Llegir Més

Guies per a la reducció del contagi pel coronavirus en el sector turístic

La Secretaria d’Estat de Turisme, en coordinació amb el Ministeri de Sanitat, ha elaborat les guies d’especificacions per a la reducció del contagi per coronavirus SARS-COV-2, amb mesures de servei, neteja i desinfecció, manteniment i gestió del risc per als diferents subsectors del sector turístic (albergs, allotjaments rurals, càmpings, guies turístics, hotels, museus, restaurants, agències de viatges, oficines d’informació turística, turisme actiu i ecoturisme…).

Llegir Més

Recomanacions d’higiene per a la recollida de menjars a bars i restaurants i servei a domicili

Des del passat dilluns, els bars i restaurants poden elaborar menjars per ser recollits pels consumidors en el propi establiment. Aquesta opció s'afegeix al lliurament de menjar a domicili ja permesa anteriorment.

Llegir Més

El servei telefònic Hola! de l’Agència Catalana de Turisme atén les consultes del sector

El Servei d’atenció a empreses i entitats turístiques Hola! de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, disposa d’un nou número de telèfon, el 935 19 41 07, des d’on s’atenen totes les consultes del sector. L’horari d’atenció és de dilluns a divendres, de 9 a 13 h i de 15 a 19 h.

Llegir Més

La campanya per posicionar Roses en el mercat turístic estatal aconsegueix un important ressò

Des de la declaració de l’estat d’alarma del passat 14 de març, l’Àrea de Turisme de Roses ha iniciat una campanya informativa per enfortir la marca Roses en el mercat turístic estatal. Fins al 30 d’abril, s’han llençat quatre accions comunicatives per donar a conèixer els atractius que ofereix Roses, que han obtingut una cinquantena d’aparicions recollides per 24 mitjans de comunicació diferents.

Llegir Més

Requisits per a l’obertura de comerç minorista, serveis professionals, hostaleria i restauració, a partir de demà, 4 de maig

L’Ordre Ministerial SND/388/2020 publicada avui al BOE, estableix les condicions per a l’obertura al públic de determinats comerços i serveis, l’obertura d’arxius, així com la pràctica d’esport professional i federat, a partir de demà, dilluns 4 de maig.

Llegir Més

Pla d’Ajuts en l’àmbit del comerç i dels serveis afectats econòmicament per la Covid-19

La Generalitat de Catalunya ha aprovat la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i dels serveis afectats econòmicament per la Covid-19. El termini de presentació de sol·licituds s’inicia avui, dijous 30 d’abril.

Llegir Més

Nova guia d’establiments oberts i/o amb servei a domicili de Roses

En un moment com el que estem vivint, el comerç de proximitat segueix actiu i s’adapta a la situació per oferir els seus productes i serveis. Per això, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ha elaborat una guia dels establiments oberts i/o que ofereixen lliurament a domicili durant l’estat d’alarma per la Covid-19, amb adreces, telèfons i serveis que ofereixen.

Llegir Més

La Fira de la Rosa s’anul·la però Roses reprograma i reforçarà les campanyes promocionals durant el segon semestre de l’any

La Fira de la Rosa 2020, prevista inicialment per al cap de setmana del 30 i 31 de maig, s’anul·la finalment amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, tot i que algunes de les seves activitats es reprogramaran més endavant. Aquesta reprogramació inclourà també diferents campanyes i activitats de dinamització econòmica que Roses preveia per a aquesta primavera i d'altres de noves, que passaran a desenvolupar-se durant el segon semestre de l’any.

Llegir Més

Llistes d’Spotify posaran banda sonora a Roses amb les cançons dels seguidors de Visit Roses

Visit Roses inicia avui una campanya a través de les seves xarxes socials per crear llistes de cançons inspirades en espais i paisatges rosincs. A partir de les aportacions musicals que facin els usuaris amb les cançons que els evoquin les els espais naturals, patrimonials i activitats de la població que s’aniran publicant, Turisme de Roses editarà playlists a la plataforma musical Spotify, que aniran configurant la banda sonora de la població.

Llegir Més

La Ciutadella de Roses pren protagonisme en mitjans turístics de l’Estat

La darrera setmana diversos mitjans especialitzats en turisme s’han fet ressò, a través de les seves edicions digitals, de la importància històrica i patrimonial i la bellesa del recinte monumental de la Ciutadella de Roses. Aquestes aparicions són fruit de l’estratègia comunicativa de l’Àrea de Turisme de Roses, que durant les darreres setmanes ha intensificat la promoció de la població en el mercat intern estatal.

Llegir Més

Nous supòsits per cobrar la prestació per desocupació

El Decret-llei 15/2020 del 21 d'abril 2020 (BOE 22.4.20), de mesures urgents complementàries per donar suport a l’ocupació, preveu nous supòsits per cobrar la prestació per desocupació:

Llegir Més

Anul·lació dels cursos d’idiomes, informàtica i higiene alimentària i nutrició de l’Àrea de Promoció Econòmica

Davant la impossibilitat de reprogramar els cursos previstos dins l’oferta formativa de primavera de l’Àrea de Promoció Econòmica, aquests queden anul·lats i es procedirà a la devolució dels imports abonats per les persones ja inscrites.

Llegir Més

Formació per a empreses en eines digitals per fer front a la crisi del COVID-19

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris Roses i Cap de Creus, organitza 6 càpsules formatives on line i gratuïtes. Les formacions estan dirigides a les empreses de Roses, especialment al sector del comerç i de la restauració, i tenen per objectiu donar a conèixer diferents eines digitals de fidelització de clients i venda on line. Les inscripcions per participar ja es poden realitzar via web a inscripcions.roses.cat.

Llegir Més

Roses intensifica la seva promoció turística en el mercat estatal

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses ha intensificat durant les darreres setmanes la promoció turística de la població dirigida al mercat estatal. La situació produïda per la pandèmia de la Covid-19 i les importants afectacions que aquesta tindrà en l’àmbit turístic, amb una més que previsible davallada del turisme estranger, ha motivat que Roses augmenti la seva projecció en el mercat intern estatal.

Llegir Més

Subvencions de 2500 € per a professionals i microempreses del sector turístic

La Generalitat ha aprovat una convocatòria de subvencions per a professionals autònoms i microempreses de Catalunya afectats econòmicament per les conseqüències de la COVID-19, els quals desenvolupin la seva activitat en el sector turístic, com ara establiments d’allotjament turístic, empreses turístiques de mediació, guies de turisme i altres expressament recollits a les bases de la convocatòria. La subvenció consistirà en una aportació única de 2.500 euros per beneficiari.

Llegir Més

Paquet de mesures fiscals de l’Ajuntament de Roses davant l’afectació de la Covid-19

- Reducció del 100% de la taxa de residus i ocupació de la via pública durant la estat d’alarma als establiments comercials - Aquestes mesures se sumen als ajornaments del pagament de tributs i taxes, devolucions i bonificacions aprovats el passat 3 d’abril

Llegir Més

Tallers en línia per a empreses i autònoms sobre com pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19

La Diputació de Girona organitza dos tallers en línia adreçats a empreses i autònoms on es resoldran dubtes i s’orientarà sobre vies possibles per ajudar a superar la situació d’excepcionalitat i pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19:

Llegir Més

Ajuts a empreses i autònoms

Arran de la situació excepcional creada per la Covid-19 i la declaració de l'estat d'alarma, diverses institucions i administracions han aprovat una sèrie de mesures econòmiques i socials destinades a donar suport a les empreses i als autònoms.

Llegir Més

La Generalitat obre una convocatòria d’ajuts per a autònoms

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha posat en marxa un ajut de fins a 2.000 euros per a persones treballadores autònomes que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus. El termini per sol·licitar aquesta prestació econòmica es va obrir ahir, 6 d’abril, i finalitzarà el 5 de maig.

Llegir Més

Els processos de selecció de personal de l’Ajuntament, suspesos fins a nou avís

L’Ajuntament de Roses ha aprovat la suspensió de tots els processos selectius de personal en curs, d’acord al Reial decret de declaració d’estat d’alarma. La suspensió es mantindrà fins que el Reial decret deixi de ser vigent.

Llegir Més

Suspensió d’obertura al públic d’establiments d’allotjament turístic

El Ministeri de Sanitat ha aprovat la suspensió d’obertura al públic de tots els hotels i allotjaments similars, allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada, càmpings, aparcaments de caravanes i altres establiments similars.

Llegir Més

L’Agència Catalana de Consum informa que no es pot negar el pagament en metàl·lic

Davant les queixes rebudes per part de diversos veïns i veïnes, als quals alguns establiments del municipi havien negat el pagament en metàl·lic, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat de Catalunya per aclarir aquest aspecte.

Llegir Més

Línia d’ajuts del Departament de Treball per a autònoms afectats per les mesures aprovades pel coronavirus

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha posat en marxa una línia d’ajuts en forma de prestació econòmica de fins a 2.000 €, per a les persones treballadores autònomes -persona física-, que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica, i sempre que figurin d'alta en activitats de les quals les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d'altres fonts alternatives d'ingressos.

Llegir Més