Ajuntament de Roses
Carnaval i Festes
Horari d'atenció al públic: de 10 a 14 h

Departament de Carnaval i Festes
Plaça de Catalunya, 8
Telèf: 972 25 24 00
festes@roses.cat

Sou a: Inici / Carnaval de Roses / Bases elecció Reis del Carnaval 2017

Bases elecció Reis del Carnaval 2017

 

BASES QUE REGULEN L'ELECCIÓ DELS REIS DEL CARNAVAL I DELS REIS INFANTILS DEL CARNAVAL DE ROSES 2017

 

a) Objecte

Fomentar la promoció i la qualitat del Carnaval de Roses amb l’elecció de dues colles que el representin.


 b) Categories

Reis del Carnaval de Roses i Reis infantils del Carnaval de Roses 2017.


 c) Termini de presentació de sol·licituds

Des del 4 de gener fins al 15 de gener de l’exercici 2016.


 d) Candidats

Podran ser candidats les colles que s'hagin inscrit a l'Ajuntament i que estiguin constituïdes en associació sense ànim de lucre, legalment constituïdes i domiciliades en el municipi de Roses, o bé les persones físiques domiciliades a Roses que actuïn en representació de la colla.

Les colles podran concórrer simultàniament a ambdues categories, la dels Reis del Carnaval i la dels Reis Infantils del Carnaval. Ara bé, en el supòsit de ser elegit com a Reis del Carnaval i, posteriorment, sortit seleccionat com a Reis Infantils, es realitzarà un nou sorteig de la categoria infantil per evitar que la mateixa colla de Carnaval sigui escollida en les dues categories.


 e) Requisits per concórrer a l'elecció de Reis del Carnaval 2017

1. La colla ha de tenir un mínim de 20 persones, de les quals 2 han de tenir entre 18 i 65 anys.
2. La colla ha de portar carrossa.


 f) Requisits per concórrer a l'elecció de Reis infantils del Carnaval 2017

1. La colla ha de tenir un mínim de 20 persones, de les quals 5 han de ser menors de 12 anys.
2. La colla ha de portar carrossa.


 g) Procediment d'elecció

Els serveis tècnics del departament de Cultura i Festes hauran de verificar que les peticions de les colles candidates compleixen amb els requisits establerts als apartats e) i f).

El procediment d'elecció serà el següent per cadascuna de les categories:

En primer lloc es separaran les colles participants que ja han estat escollides en edicions anteriors, que quedaran a la reserva.
A continuació es realitzarà un sorteig entre totes les colles que no han estat mai escollides.

Per a dur a terme el sorteig s'ordenaran numèricament les sol·licituds d'acord amb la data del registre d'entrada. Es dipositaran, en una bossa, tantes boles numerades com colles candidates. El número de la bola que s’extregui correspondrà a una de les colles, que passarà a ser l'escollida.

De no existir cap colla candidata que no hagi estat escollida mai, es nomenarà Rei del Carnaval, en cada cas, a la colla de la reserva que porti més edicions sense ser-ho.

L'elecció dels Reis del Carnaval es realitzarà davant de fedatari públic, o en qui aquest delegui, el dimecres 20 de gener, a les 20 h, al Teatre Municipal de Roses.


 h) Obligacions de la colla seleccionada Reis del Carnaval de Roses 2017

1. Nomenar les persones que seran Rei i Reina del Carnaval de Roses 2017 i comunicar-ho al departament de Festes el dijous 21 de gener de 2016, abans de les 12h. Aquestes persones han de tenir entre 18 i 65 anys.
2. Assistència a l'acte de proclamació dels Reis del Carnaval de Roses 2017 que es realitzarà el diumenge 7 de febrer de 2016, a les 20 h, a la plaça de Frederic Rahola.
3. Assistència als actes protocol·laris del Carnaval de Roses 2017 (presentació del Carnaval, cercavila de benvinguda del rei Carnestoltes, proclamació dels Reis del Carnaval 2018 i portar en Carnestoltes a la carrossa durant l’enterrament de la sardina).
4. Participar a les passades del divendres a la nit, el dissabte a la tarda i el diumenge al matí.
5. Sortir en la primera posició a les passades del divendres a la nit i el diumenge al matí. A la passada del dissabte se sortirà en segona posició.
6. Portar les bandes acreditatives “Rei del Carnaval de Roses” i “Reina del Carnaval de Roses” a tots els actes relacionats amb el Carnaval de Roses.
7. Durant les passades no es poden consumir begudes alcohòliques.


 i) Obligacions de la colla seleccionada Reis infantils del Carnaval de Roses 2017

1. Nomenar la persona que serà Rei infantil i Reina infantil del Carnaval de Roses 2017 i comunicar-ho al departament de Festes el dijous 21 de gener de 2016, abans de les 12h. Aquestes persones han de tenir menys de 12 anys.
2. Assistència a l'acte de proclamació dels Reis infantils del Carnaval de Roses 2017 que es realitzarà el diumenge 7 de febrer de 2016, a les 20 h, a la plaça de Frederic Rahola.
3. Assistència als actes protocol·laris del Carnaval de Roses 2017 (presentació del Carnaval, cercavila de benvinguda del rei Carnestoltes, proclamació dels Reis del Carnaval 2018 i enterrament de la sardina).
4. Participar, com a mínim, a les passades del dissabte a la tarda i diumenge al matí.
5. Sortir en la primera posició a la passada del dissabte a la tarda. A les passades del divendres a la nit i del diumenge al matí se sortirà en segona posició.
6. Portar les bandes acreditatives “Rei infantil del Carnaval de Roses” i “Reina infantil del Carnaval de Roses” a tots els actes relacionats amb el Carnaval de Roses.
7. Durant les passades no es poden consumir begudes alcohòliques. 


 


Descarrega les bases

Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet